5 weken na mijn eerste blog

Bijna 5 weken geleden schreef ik mijn eerste blog over mijn ervaring als ‘vrouw van’ een cannabis gebruiker. Op dit moment hangen de pollen nog steeds in de lucht, dus hoe gaat het nu met hem en de vervelende hooikoorts?

Hoe het precies zit weet ik niet, dat kunnen andere mensen vast beter uitleggen, maar cannabis zorgt ervoor bij mijn man dat er iets positiefs in zijn darmen gebeurt, want hij heeft er een stuk minder last van! Mits hij het wel op tijd neemt. Als hij een hooikoorts aanval heeft, en hij heeft niets genomen, dan duurt het wel even voordat het effect heeft. Op voorhand druppelen is dus wel belangrijk.

Hij heeft ook uitgevonden dat als hij niets eet, en dus vast, dat hij 0,0 last heeft van hooikoorts. Voor ons een bevestiging dat het dus iets met zijn darmen te maken heeft. Een paar dagen achter elkaar of af en toe een dag niet eten dat is te overzien, maar er zijn grenzen aan. En dan is het fijn dat hij geen reguliere synthetische medicijnen hoeft te slikken.

Alleen we willen niet, want daar ging mijn vorige blog ook over, dat hij té veel cannabis neemt en daardoor helemaal high is en niet meer normaal kan functioneren. Nou ja dat valt op zich wel mee hoor, maar hij wordt dan ONWIJS enthousiast, eerlijk, druk en weet geen grenzen meer. Kan soms ook wel leuk zijn en grappig, maar met een gezin is dat niet altijd even praktisch. Hij begrijpt dan niet dat sommige dingen gewoon even moeten gebeuren zoals eten, slapen en opruimen, en leeft dan in een overdreven enthousiaste wereld waarin hij iedereen over de liefde wilt vertellen. Hij vormt overigens geen enkele gevaar hoor. Maar iets serieus bespreken zit er op dat moment niet in.

“Dus het doseren, dat is belangrijk.

En dat redt ons huwelijk ;)

Ondertussen houden we een logboek bij en begint er een hele flow chart uit voort te vloeien.

We stellen elke dag vragen als; is het een hooikoorts piek vandaag? Moet ik vandaag eten of kan ik ook vasten? Ga ik bij iemand op bezoek vandaag? Kan ik vandaag er alleen op uit?

Allemaal factoren die meespelen om te kijken hoeveel druppels hij die dag kan nemen.

De laatste week neemt hij de druppels in een capsule, het kwam namelijk wel eens voor dat hij bij het druppelen rechtstreeks in zijn mond uitschoot en zomaar een paar druppels te veel had genomen.. Met alle gevolgen van dien. Dus de druppels ‘voor-doseren’ in capsules werkt wel heel fijn. Op deze manier stinkt hij trouwens ook minder uit zijn mond naar cannabis. Het nadeel is misschien wel dat het minder snel wordt opgenomen omdat hij het niet onder zijn tong neemt.

Burn-out

Zijn hooikoorts heeft hij met voeding (GAPS dieet) en gedoseerde cannabis dus aardig onder controle, maar hoe gaat het met zijn burn-out? Het lijkt met hele heftige ups en downs te gaan maar ik heb het idee dat de cannabis er wel zeker voor zorgt dat hij niet in een deprimerende stemming blijft hangen, dus dat is fijn. Helemaal van zijn burn-out is hij helaas nog niet af. Eind deze maand heeft hij officieel een jaar een burn-out, dus we hopen dat hij snel weer opkrabbelt in de herfst. Dan is er geen hooikoorts meer en kan hij zich weer volledig focussen op zijn herstel.

Jedidja