In deze aflevering komt een academicus uit Texas aan het woord bij wie op latere leeftijd prostaatkanker geconstateerd werd. Hij was behoorlijk geschrokken, totdat een vriendin cannabis als mogelijke behandeling noemde. Daar had hij nog nooit van gehoord, dus hij ging op onderzoek uit…

“Mijn naam is Dennis Teal. Ik ben geboren in Houston, Texas. Ik behaalde mijn diploma in biochemie aan de Universiteit van Houston. Daarna ging ik naar een non-credit programma aan de Baylor Medical School voor medische en menselijke fysiologie. Dus ik heb een scheikundige achtergrond.

Een andere achtergrond die ik heb, was dan toen ik tiener was, ik wiet rookte. Daar ben ik nu blij om. Die periode duurde niet lang, maar het nam mijn angst weg toen ik later weer aan cannabis dacht voor mijn genezing. Dus ik ben nu blij dat ik die eerdere ervaring had, hoewel ik me destijds niet realiseerde dat het waardevol voor mij zou kunnen zijn.

Californië is mijn huidige woonplaats, waar ik software-ingenieur ben en ook meditatie-les geef. Een paar jaar geleden stond ik voor een prostaatanalyse en de uroloog zei dat ik een biopsie moest hebben. Dus ik zei ok, laten we die biopsie doen.”

Prostaatkanker

“Helaas bleek de biopsie een zogenaamd adenocarcinoom in mijn prostaat aan het licht te brengen. Fase drie, kanker dus. Dus dat was heel verontrustend, zoals je je kunt voorstellen. Ik bedoel, het is alsof je een doodvonnis krijgt of zoiets. Dat was tenminste mijn eerste reactie.

Dus ik klaagde bij een vriendin van mij over mijn kanker en zij zei: wist je dat cannabis kanker geneest? Ik zei: nee toch…waar heb je dat vandaan? Zegt ze: zoek het maar op, het staat op internet. Dus begon ik op internet rond te snuffelen, op zoek naar cannabis en kanker. Ik kwam een video tegen van Rick Simpson, genaamd “Run from the Cure”. Degenen onder jullie die al wat meer van medicinal cannabis afweten, zullen ongetwijfeld op de hoogte zijn van Rick Simpson en het geweldige baanbrekende werk dat hij heeft gedaan.

Hij heeft ons basisinformatie gegeven voor het maken van de extractolie van cannabis. Dit is een zeer geconcentreerde vorm van de actieve cannabinoïden in de cannabisplant. Er zijn ongeveer 64 verschillende cannabinoïden die we kennen. Daar hebben we goede informatie over.”

THC en CBD

“Tetrahydrocannabinol of kortweg THC en CBD of cannabidiol zijn de twee actieve cannabinoïden die samenwerken om kanker te doden, evenals vele andere aandoeningen. Maar laten we het nu alleen richten over kanker hebben.

Er is veel andere informatie over cannabis als geneesmiddel. Tijdens mijn onderzoek heb ik, na lang in de scheikunde gewerkt te hebben, kunnen verifiëren dat dit echt werkt. Vanwege de klinische studies en de experimenten en veel andere literatuur, o.a. uit Europa en de Sovjet-Unie en Italië, en Engeland, en Israël. Er komt momenteel veel goed werk uit Israël over cannabinoïden en genezing.

Dus toen ik eenmaal begreep dat dit echt werkt, heb ik mijn geplande bestralingstherapie geannuleerd. Ik was al geschoren en klaargemaakt voor bestraling en stond op de lijst voor chemotherapie. En er was sprake van dat ik een operatie zou moeten ondergaan. Maar ik stapte daar gewoon helemaal uit. Ik besloot dat als cannabis kanker doodt, dat is wat ik wilde.

Dus ik nam geen enkele medische interventie, geen operatie, geen bestraling en geen chemotherapie. Ik hield me strikt aan het cannabisextract. Mijn internist en mijn uroloog waren allebei erg ondersteunend en hebben me op allerlei manieren geholpen. Ik was blij om artsen te hebben die ruimdenkend waren en die mij in de loop van de behandeling erg behulpzaam waren.”

Drie maanden

“Uit de literatuur die ik bestudeerd had, klonk het alsof de kuur ongeveer drie maanden zou duren. Dus regelde ik een voorraad wietolie voor drie maanden en na drie maanden ging ik terug naar de dokter voor onderzoek. We ontdekten dat nog niet alle kanker was gedood. Er waren nog een paar uitzaaiingen. Maar de primaire tumor was wel helemaal weg, dus dat was best verbazingwekkend.

Ik slikte nog drie maanden langer thc-olie om de kanker voor de uitgezaaide laesies uit te roeien. Na drie maanden had ik weer een biopsie, en daaruit bleek dat er helemaal geen kanker meer was! Mijn medicinale cannabis had alle kanker gedood.

Dus dat is eigenlijk mijn verhaal.”

Hoe het werkt

“Ik heb er een paar artikelen over geschreven en andere mensen geholpen met hun behandeling. Het maakt niet uit wat voor soort kanker het is, de cannabis zal alles doden. Dit komt omdat het endocannabinoïde systeem werkt met het immuunsysteem. Ze werken hand in hand. Dit is een modulerend proces en wat er gebeurt is dat het immuunsysteem abnormale cellen kankercellen kan herkennen.

Het heeft bijvoorbeeld een systeem om de dode en stervende cellen van de kanker te vernietigen en te verwijderen. Door deze herkenning van abnormale cellen gaan het immuunsysteem en het endocannabinoïdesysteem aan het werk.

Het werkt zo dat wanneer tetrahydrocannabinol de endocannabinoïde-receptor op de kankercel ontmoet, de kankercel veel meer receptorplaatsen creëert. Het resultaat van de cannabinoïden die de receptor op de kankercel ontmoeten, is dat de cel een chemische stof begint te synthetiseren die ceramide wordt genoemd. Ceramide is een middel van het immuunsysteem dat gebruikt wordt om dode en stervende cellen te doden.

Aangezien het immuunsysteem erkent dat het DNA van de kankercel abnormaal is, stuurt het ceramide naar binnen om de kanker te doden. En de manier waarop dit werkt, is dat de ceramide de mitochondriën versnippert. De mitochondria zijn het deel van de cel dat de cel van energie voorziet, dus zo sterft de cel vanzelf af!”

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord