Shona Leigh uit Queensland (Australië) ontdekte in oktober 2013 dat ze baarmoederhalskanker in de tweede fase had. Chemotherapie of bestraling leken haar niet de beste behandelmethode. Ze ging in plaats daarvan online op zoek naar een ander antwoord.

Shona Leigh

Kort daarna werd ze benaderd door iemand die één van haar berichtjes gelezen had en zich haar lot aantrok. Zo maakte Shona kennis met cannabisolie. Haar nieuwe kennis zorgde voor ondersteuning en voorlichting over cannabis, en leverde haar ook de olie. Ze begon elke dag trouw haar druppeltjes te nemen.

Elke zes weken onderging ze een bloedtest om de kanker te controleren.

Acht maanden later, in september 2014, kreeg ze te horen dat er geen kanker meer te vinden was. Ze werd schoon verklaard. Ze twijfelde er niet aan dat dat te danken was aan de medicinale cannabis.

Te vroeg gestopt?

Nu ze genezen was, zag Shona geen reden meer om nog langer haar druppeltjes te slikken. Maar binnen vier maanden kreeg ze een nieuwe schrik te verwerken: in haar linkerborst begonnen knobbels te verschijnen. “Ze waren wel zo groot als mijn vuist,” zegt ze.

Haar eerste cannabiscontact was niet langer beschikbaar, dus moest ze opnieuw op zoek. Gelukkig vond ze uiteindelijk een andere wietolie-leverancier. Ze begin weer thc-olie in te nemen, en weer was het resultaat boven verwachting. “Binnen twee weken nadat ik weer met de olie begonnen was, waren die bobbels verdwenen!”

Opgelucht besloot ze vanaf nu het heft in eigen handen te nemen. “Ik besefte dat de enige manier waarop ik voor mijn cannabisolie een stabiele bron zou krijgen, was door het zelf te gaan maken,” zegt ze.

Roept het voort

Shona ging er ook anderen mee helpen, en maakt nu wietolie om te proberen kanker te genezen, balsems en een spray voor pijn, zoals artritis.

Ze beweert tot nu toe meer dan 50 mensen te hebben geholpen bij het genezen van kanker, iets waarvan ze gelooft dat nog veel meer mensen dit zouden gebruiken als het stigma van cannabis zou worden weggenomen.

Ze zegt dat ook haar schoonmoeder van 67 onlangs ontdekte dat ze kanker had. Ze volgde het voorbeeld van haar schoondochter en koos ook voor thc-olie als enige behandelmethode. En met evenveel succes.

Shona zei dat ze trots is op de beslissing van haar schoonmoeder om te proberen zichzelf te genezen met natuurlijke oliën. Ze zou graag willen dat nog veel meer mensen zich hiervan bewust worden.

The CannaNannaS

“Er zijn meerdere mensen die zulke sterke resultaten hebben behaald. Je moet hun verhalen horen. Daarom heb ik de Cannabis Nanna’s hierheen gebracht,” zegt Shona.

Ze verwijst naar ‘The CannaNannaS‘, “een educatie- en bewustmakingstour” van dames die in het weekend rond touren om medicinale cannabis te promoten.

CannaNannaS is een satellietgroep van de Medical Cannabis Users Association (MCUA) waarvan de Facebook-groep is uitgegroeid tot meer dan 16.000 Australische leden sinds de oprichting in juni 2014. Daarmee is het de grootste belangenbehartigingsgroep voor patiënten in Australië die aandringt op veranderingen in de wetten rond cannabisgebruik.

Deb Lynch van de “Nanna’s” zegt dat hun CannaNanna-evenementen een enorm succes zijn: “Ons programma is gericht op bewustwording en educatie. Het zit vol met geweldige sprekers, demonstraties en smaaktesten van op hennep gebaseerd voedsel.”

“Er is zaterdagavond een film onder de sterrenhemel en de deelnemers horen getuigenissen van mensen die groot succes hebben gehad met medicnale cannabis, waar de conventionele geneeskunde hen niet kon helpen.”

Australië heeft wel een programma van de overheid voor medicinale cannabis, maar de toelatingseisen hiervoor zijn extreem streng. Sinds de start in 1992 hebben nog geen 400 Australische patiënten legaal toegang gekregen tot op cannabis gebaseerde medicijnen.

Bronnen: Dailymail.co.uk, Dailymercury.com.au

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord