Cannabis is zoveel meer dan een genotsmiddel

Ik weet dat bij bijna elk stukje wat ik heb geschreven deze titel erboven had gekund maar ik ben er nog steeds niet over uitgesproken. Vaak denk ik ook als ik een stukje af heb geschreven, meer kan ik er niet over kwijt.. Maar toch.. kan ik er niet stil over blijven hoezeer Cannabis je leven kan verrijken en moet en wil ik er elke keer nog even over ‘blaten’.

Het lijkt tegenwoordig allemaal niet erg goed te gaan in de wereld, met de mensheid en onze samenleving..(sorry, ik heb net de krant gelezen..zucht) De “Vroeger was alles beter”-slogan, sloeg vroeger meer op het feit dat toen je jong was je geen (grote) zorgen had, de muziek klonk daarom ook beter, enzovoort..

Nu heeft die term wat meer waarde gekregen want onze samenleving gaat heel hard de verkeerde kant op naar mijn mening. Maar laat ik de politiek en z’n  drama even uit deze ‘blog’ laten want er zijn ook positieve veranderingen gaande in de wereld (gelukkig)

Medicinale cannabis

Want Cannabis krijgt de laatste jaren wel steeds meer respect in onze samenleving en ook de ‘medicinale cannabis patiënten‘ krijgen steeds meer begrip voor hun keuze om Cannabis als medicijn te gebruiken tegen hun klachten en of ziekte. En dat vind ik een super goede vooruitgang! De meeste dokters waren al jaren aan onze kant. Want die weten als geen ander wat voor leed (direct en indirect) chronische, ongeneeslijke (terminale .. ) ziektes kunnen zorgen. Maar vaak kreeg je wel rare blikken van kennissen en ‘vrienden'(vrienden geven geen rare blikken, toch?) als je vertelde dat je Cannabis gebruikte omdat het hielp tegen de pijn.

Ik ben nu 45 jaar (ik geloof het zelf ook niet ;)) en ik gebruik nu Cannabis, af en aan, voor zo’n 30 jaar..Soms ook wel eens jaren niet dus misschien in totaal dan 20 jaar)

Ik heb dus MS (Multiple Scleroses) en al vanaf mn jonge jeugd heb ik al pijn in m’n rug, ledematen en lijf, waarschijnlijk had ik die MS al heel vroeg.( maar is pas gediagnosticeerd op m’n 27ste) En als ik na het werk (of school) een jointje rookte, kwam ik helemaal bij. Ik kon weer ontspannen en de pijn verdween tot een meer draagbaar niveau. Vroeger was het niet zo algemeen bekend dat Cannabis een medicijn was en werd voornamelijk recreatief gebruikt. Maar ik gebruikte het ook om te kunnen slapen want zonder dat lag ik wakker van de (zenuw)pijn..

Joint om niet te delen

Maar daar praatten we verder niet over, ook al hielp het enorm tegen mijn klachten (ik ging al heel jong 2x per week naar de fysiotherapeut..)Al hadden we enorme ‘lulkicks’ maar over de geneeskrachtige werking hadden we het eigenlijk nooit.. Als iemand me eens in m’n uppie een jointje zag roken, was ik meestal gelijk een ‘egoïst’ of iemand die niet wilde delen..Ook al deelde ik m’n jointjes wel vaak, soms moest ik even een hele joint tegen de pijn in m’n rug en om te kunnen slapen. Maar dat was echt NOT DONE.

Ik ging mezelf ook niet uitleggen want daar kreeg ik vaak ook niet eens de kans voor. Er was toen ook niet echt veel ‘wetenschappelijk bewijs’ over hoe geneeskrachtig het was, ik wist alleen dat het hielp.(het leven vóór het internet, zucht, goeie ouwe tijd..maar ook weinig goede info, zoals u weet) Zelf deelde ik m’n jointjes nooit met meer dan 3 (of4) mensen.

Ook omdat het niet hygiënisch is om met heel veel man aan 1 stick te likken, en zo kun je ook meer als 1 haaltje nemen (..ja klinkt logisch maar er zijn echt sukkels die met hele groepen 1 joint gaan zitten paffen..) Ook al was ik nog jong, ik wist dat meer als 3 of 4 jongeren op straat samen toch snel overlast bezorgen en bedreigend over kunnen komen als er iemand langs kwam om zn hondje uit te laten bijvoorbeeld. En als blower, is discretie erg gewenst.. Grote groepen trekken aandacht zoals u weet..

Cannabisolie voor chronische pijnpatiënten

Tegenwoordig worden medicinale patiënten veel meer gerespecteerd gelukkig en als je zegt dat je Cannabis neemt tegen de pijn zal niemand meer zo snel met z’n ogen draaien.

Dat is een hele goede vooruit gang! Patiënten (chronisch zieken bv) hebben het al moeilijk genoeg. Niet alleen is medicinaal gebruik steeds meer geaccepteerd maar ook de manier waarop de patiënten het kunnen innemen is verbeterd.

Natuurlijk bestond de Cannabisolie vroeger al maar om daaraan te komen moest je wel wat mensen kennen en was peperduur. We kunnen Cannabis nu ook smeren en druppelen, ipv te paffen en of te dampen. En voor mensen die liever niet high willen zijn, hebben we CBD olie en zelfs CBDkoekjes ;) om hun hoogtevrees te kalmeren.

Verschillende cannabinoïden

Wetenschappers die ontdekken ook steeds meer stofjes in de Cannabis die ze afzonderen en geneeskrachtige middeltjes van maken, wat ook een super goede vooruitgang is. Aantal jaren terug, gebruikte ik Medicinale Cannabis tegen m’n MS klachten, toen het nog werd vergoed door de verzekeringsmaatschappijen.(vroegah..)

Die stopte ik in een verdamper (met waterfilter), wat ook erg gezond werkt doordat er geen tabak door heen gaat o.a. Dat werkte ook super goed tegen mijn klachten. Af en toe vul ik m’n verdampertje nog wel es, ‘for good old times sake’ maar nu ik de oliën gebruik (THC, CBD, CBG en CBN..) gaat er een wereld voor me open, die veel meer relaxed is dan the ‘old normal ‘!!

Verschillende manieren op cannabis tot je te nemen

Als ik het in een verdamper stop, werkt het sneller .. binnen 10(15)minuten zit ik in hogere sferen en voel ik de pijn op een meer tolereerbaar niveau..(kramp en spierpijn verdwijnt vaak geheel, voor een paar uurtjes)

De olie werkt wat langzamer, duurt wat langer voordat het werkt maar als ik het onder m’n tong druppel tijdens een MS aanval, werkt wel het gelijk(vaag, maar het is zo)

Een paar haaltjes met de verdamper is ook heel wat anders als een paar druppels geconcentreerde olie.. dat hoef ik denk niet verder uit te leggen denk ik.

Maar laten we de verdamper niet teveel afkraken, want ook die werkt goed met Medicinale Cannabis, m’n verdampertje heeft me vaak genoeg ‘gered’ en ook daar ben ik zo dankbaar voor. Ik verdampte ook niet omdat ik het leuk of fijn vond,  maar omdat ik zonder geen leven meer had. Cannabis werkt als medicijn voor mij veel beter als enig ander geneesmiddel. Toch, als ik het even ga vergelijken met de olie, geeft het veel meer RUST. Vooral in mn hoofd. Niet iedereen heeft daar natuurlijk ‘last’ van maar vooral het high worden met olie is haast niet te vergelijken met blowen en of verdampen. Want vooral als ik veel aan m’n hoofd had of iets te verwerken had dan stopte ik met de Cannabis. Daarvoor was het echt geen bijdrage (nogmaals, dat is persoonlijk,dat geldt niet voor iedereen) want dan ging ik ‘teveel in mn hoofd zitten’ ‘(erg gezellig daarbinnen met al m’n alters ;))en kwam soms in een ‘gedachten loop’ waar ik niet uit kwam.. Gelukkig heb ik altijd het discipline gehad om dan even te stoppen.. En moest dan de pijn maar even dragen vond ik. En daarom zijn de Cannabis oliën nou zo’n goede uitvinding! Je voelt het door heel je lijf en de high geeft een heel ander uitzicht.(van de THC olie dan, CBD houdt je netjes op de grond) Het is vooral meer rustgevend en ik kan me beter concentreren met de olie. Met de olie hoef ik niet te stoppen als ik veel stress heb dan glijdt het dus juist eruit! Volgens mij heb ik dit al meerdere malen verteld in andere woorden maar ik ga het gewoon NOG eens doen:

Ik ben zo dankbaar dat ik die olie kan gebruiken wat mijn leven zoveel meer kleur geeft (vooral groen ;D) Nogmaals,verdampertje is ook heerlijk maarre, dat glijdt niet zo lekker door mn lijf als de olie..

Door de MS ben ik een echte ‘Cannaseur’ geworden. Ik kan het verschil van alle soorten wiet goed voelen en als het niet puur of goed is, merk,ruik en voel ik dat gelijk. En met deze oliën ben ik helemaal verwend geworden. Ik weet nu goed hoe kwaliteit smaakt dus zie je mij eigenlijk nooit meer in de coffeeshop. Ik hou het op mijn mooie pure Cannabis olie van m’n (goude oude) vertrouwde dealer ;)

Cannabis gebruik (blowen, verdampen , eten, smeren en druppelen) gaat namelijk ook niet alleen om knetterstoned te worden of mega high, het gaat om inzichten en gevoelens met een ander bewustzijn en het verkennen van andere ‘dimensies’..wat ook nog eens genezend werkt voor de geest. Voor de medicinale gebruiker komt dan bij dat het de pijn en klachten verlicht en soms zelfs de ziekte totaal geneest.

THC olie geeft glans

Ik kan best even zonder leven (kan wel eens gebeuren) maar als ik het dan weer THC olie heb, dan hoor je die grote zucht van verlichting(nee, dat is geen westenwind, dat ben ik ;)) en zie ik de MS klachten langzaam op de achtergrond verdwijnen. Pijn kan echt je leven zo ongelooflijk verpesten dat het alles in beslag neemt en je nooit echt tot rust komt. Daarom is de Cannabis olie zo kostbaar voor me. Het geeft m’n leven glans, zoals olie doet ;) En zet pijn opzij zodat ik van het mooie uitzicht op de wereld kan genieten, high of niet ;)

Zensemilla

#luisternaarjelijf