Cannabis olie geeft mijn hele leven glans

Herfst is al in volle gang, het is weer tijd voor een ‘opruiming’, een evaluatie.. Ik zal daarom ook dit stukje daaraan gaan wijden want ik gebruik nu al een paar jaar de oliën van Cannabis en mijn leven is er echt veel meer door gaan glimmen.

Goed, dit heb ik zeker al een paar keer verteld in bijna al mn stukjes wat ik schrijf maar misschien daarom moet ik er maar eens een heel stukje aan besteden.

Niet dat ik er dan over op zal houden maar o.k. hier gaan we dan. Laten we beginnen met het feit dat ik MS heb maar het mooie is: MS heeft MIJ niet! Dat komt vast omdat ik te glibberig ben geworden van al de oliën van Cannabis, de MS krijgt me maar niet te pakken Ja, zoals hoort heb ik een goede dag vandaag. Want iedereen die een beetje bekend is met MS die weet dat de conditie kan verschillen van dag tot dag (moment tot moment)

De oliën hebben van een die- hard blower en verstandige Cannabis gebruiker gemaakt. Het is misschien lullig om het nu zo te zeggen (lees, schrijven) maar met mij gaat het eigenlijk de afgelopen jaren alleen maar steeds beter. Logisch dat ik daar nu niet zo mee loop te pochen want, zoals iedereen wel weet, met de meeste mensen is dat nu net andersom.. Hoop drama en stress in de wereld  maar sinds ik de oliën gebruik van Cannabis, is mijn leven alleen maar meer gaan glimmen. Ja, dat is een woordspeling(duh) want van olie gaat alles glimmen maar ik bedoel het ook figuurlijk.

Alles kost een prijs als je MS hebt, elke inspanning en elke vorm van stress geeft pijn. Maar dit stukje wil ik wijden aan hoe POSITIEF ik ben veranderd sinds ik de oliën neem. Dus ik stuur even bij naar de ‘positieve’ kant.. Want dankzij de oliën kan ik die pijnen veel meer de baas. Ik dacht dat ik best aardig deed: met goed eten en opletten wat je doet, kwam ik best ver. Ik had een verdamper voor mijn medicinale cannabis , die ik bij de apotheek haalde, met een waterfilter dus dat was al stuk beter dan blowen. Maar nu ik bijna ‘gedwongen’ ben om de oliën te gebruiken (andere goede medicijnen zijn er voor mij niet) is mijn hele leven totaal veranderd. Ik weet niet eens goed hoe ik het moet omschrijven.

Ik begon met de THC olie (CBD olie heb altijd al in mn medicijn kastje gestaan, maar gebruik ik meer voor huid en haar problemen),wat mij heel goed liet ervaren dat geconcentreerde Cannabis olie super geneeskrachtig en pijnstillend is, en ook veel duurzamer was dan verdampen/vapen.

Maar daardoor ben ook ook de andere oliën gaan uitproberen om eens goed te kijken wat die voor mijn ziektebeeld kunnen doen.

De THC olie staat nog steeds bovenaan de lijst maar CBN, CBG en CBD komen gezamenlijk op de 2e plek. Want al die oliën komen uit dezelfde familie. En die ‘Cannabis Dynastie’ zorgt voor elkaar en dus ook voor ons :D Wij bestaan ook uit Cannabinoïden (organische, is anders als plantaardige maar evengoed blijven het Canna..) dus vandaar dat Cannabis zo goed op ons werkt.

Je kunt het ’toeval’ noemen maar sinds ik die oliën gebruik, heb ik bijna mijn hele levenswijze veranderd!

Ik eet geen vlees meer, drink geen koffie meer, ben lid vd dierenbescherming geworden ;) en mediteer nu elke dag minstens een uur (deed ik voorheen niet zo lang en ook niet elke dag..) En drink geen druppel water meer uit de kraan (beetje para? Dunno, ghehe)

En heb zelfs een ‘Zen- tuintje’ in mijn slaap kamer gemaakt wat een super leuke hobby is en, al is het dan geen Cannabis..  het geeft me super veel ontspanning en rust om ermee bezig te zijn. Als ik met die plantjes bezig ben denk ik nergens meer aan dus dat op zich is al heel meditatief..

Dus misschien heeft het gebruik van de Cannabis oliën me nog meer bewust gemaakt over hoe ik leef en hoe het nog beter te doen, op nóg betere en natuurlijkere manieren.. Of ‘mindful’ zoals we dat zo mooi zeggen tegenwoordig. (wel met 1 L want anders betekent het precies het omgekeerde)

Ik ben nu 45 dus ook het gezegde: “Het leven begint met 40” klopt :)

Sinds ik de Cannabis oliën regelmatig gebruik:

  • MS aanvallen zijn minder heftig en minder frequent *deze hele zomer heb ik niet liggen gillen.. Niet alleen omdat ik vrijgezel ben ;) maar vooral omdat ik geen heftige aanval heb gehad deze zomer. Minder tremoren, minder duizelig en sta steviger op mijn benen. Moet wel eerlijk erbij zeggen dat mijn benen wel iets zwakker zijn geworden maar dat komt denk ik mede door de lockdowns en zo, te weinig beweging..
  • Mijn zintuigen werken beter *ogen scherper, betere focus en kan beter communiceren(en articuleren)
  • Eten gaat beter * kan moeilijk kauwen en slikken soms waardoor de eetlust me vergaat maar dankzij de THC olie gaat dat ook allemaal veel beter (eetlust vergaat zoizo nooit als ik THC olie neem:))
  • Slaap véééél beter (ja die extra e’s moeten er echt bij)*slaap sneller in, slaap dieper en vooral rustiger. word ook niet wakker van mijn apneu en of mijn eigen ’talkshow’ die ik wel eens hield snachts ;)
  • Word uitgeruster wakker
  • Meer energie
  • En daarom is mijn humeur ook beter (hopelijk zing ik ook beter want ik loop lekker te zingen de hele dag)

En na een paar jaar de oliën gebruikt te hebben heb ik zoveel ‘awakenings’ gehad dat het toch best duidelijk is dat het toch ook erg veel helderheid heeft gegeven in mijn hele denken.

Je laat me glimmen

van buiten en binnen

geen woorden

alleen gevoelens

die ik wil delen

zodat we samen

de rust kunnen vinden..

Zensemilla