In deze video komt de jonge YouTubester, astrologe en schrijfster (ze schreef haar eerste boek toen ze 8 jaar was) Cosette DeMille aan het woord.

Deze spirituele Amerikaanse kreeg rond haar puberteit steeds meer last van epileptische aanvallen. De medicijnen die ze van haar dokter voorgeschreven kreeg, hielpen slecht en bleken bij nader onderzoek zelfs de gevaarlijke drug PCP te bevatten.

Cannabis bleek een uitkomst voor haar. Ze gebruikte geen cannabisolie, maar rookte de wiet gewoon. Hoewel er dan veel minder THC in je bloed komt, had dit toch al een wonderbaarlijk effect op haar aanvallen.

Cosette DeMille:

“Ik geloof dat cannabis mijn leven heeft gered. Echt. Een paar jaar geleden werd bij mij de diagnose epilepsie gesteld. Als je niet weet wat epilepsie is: ik heb veel aanvallen gehad vanwege stress en andere factoren. Maar vooral stress. De omstandigheden die toen aan de gang waren, hadden veel invloed op mij. Maar ik begon wiet te roken en eerlijk gezegd ging het toen gewoon veel beter.

Weet je, we hebben zoveel misvattingen over de plant en veel mensen maken misbruik van de plant. Het gaat er dus om de plant te respecteren en met mate te gebruiken. Cannabis verandert je leven, en ik ben zo dankbaar voor de plant. Mocht je je afvragen of het legaal is dat ik dit gebruik: ja, het is legaal in Californië en ik ben een medicinale cannabis-patiënt. Dus geen zorgen, het is allemaal legaal (lacht).

Ik had een heleboel aanvallen en dus werd bij mij de diagnose epilepsie gesteld. Ik was epileptisch. Er waren verschillende redenen, dachten ze. Niemand wist precies waarom, maar het was vooral omdat ik te veel elektromagnetische hersengolven had. Daarom heb ik teveel energie in mijn hoofd. Ik voel me soms nog steeds zo, alsof er daarboven veel energie is. Maar ik heb het gevoel dat ik het nu beter kan beheersen.”

Hersenpillen

“Ik had toen pillen. Ze zetten me op ‘hersenpillen’ of wat dan ook, omdat het óf dat was óf ik moest mijn hoofd kaal scheren. En ik wilde mijn hoofd niet scheren, weet je. Ik hou van mijn haar, dit ziet er goed uit. Laat me het houden. Ik vind wel dat elke vrouw eens haar hoofd zou moeten scheren ooit in haar leven, gewoon voor de ervaring, wat ik waarschijnlijk ook wel zal doen, maar nu nog niet (lacht).

Het was niet uit vrije keuze dat ik die medicijnen nam. Ze zeiden: neem al deze pillen, neem dit medicijn, twee keer per dag. Dat heeft echt zijn tol geëist. Het was slecht. Dit medicijn bevat slechte chemicaliën en ingrediënten. Ik ben de naam vergeten, maar ik herinner me dat ik in het ziekenhuis was voor een aanval en ik herinner me dat ze mijn systeem hebben gecontroleerd. En ze vonden PCP.

Ik zei dat ik geen PCP had gebruikt. Ik weet niet wat het precies is, maar het is absoluut een extreem intense gevaarlijke psychedelische drug. Dat dook op in mijn bloedbaan. Iedereen schrok, en ik wist niet wat er aan de hand was. Mijn moeder zei dat PCP het spul is waardoor mensen soms van gebouwen springen. Ik had zoiets van: oké … dat heb ik niet gedaan. Ik had geen idee. Toen kwamen de artsen erachter dat PCP in de hersenmedicatie zat die ik gebruikte. Dus dat is wat ik nam: PCP. Tweemaaldaags.

Ik wist dat het vreemd was, want als ik ‘s nachts in slaap begon te vallen, als ik vergeten was mijn medicatie in te nemen, ging de kamer gewoon draaien. Alles ging gewoon draaien. En ik verloor mijn gevoel van dieptewaarneming. Ik verloor mijn gevoel van evenwicht. Ik had helemaal geen evenwicht of diepte meer. Dus alles was gewoon raar. Ik bedoel, het was zoals je in films ziet, zoals zweven in de ruimte, alsof je de oneindigheid ingaat. Zo voelde mijn brein aan als ik de medicatie niet nam. Als ik de medicatie nam, was ik weer normaal.”

Gewoon gestopt

“Dus op dat moment besefte ik: oké, ik ben niet in orde door dit medicijn. Ik ben zo aan dit medicijn gewend dat als ik het niet neem, ik al die rare dingen voel. Ik was er afhankelijk van geworden. Dus ik had dit medicijn een tijdje genomen, en toen op een dag stopte ik er gewoon mee. En dat was terwijl ik wiet rookte. Ik begon mezelf ervan los te maken. Ik was gewoon aan het experimenteren met mezelf. En ik had zoiets van: oké, laat me wat wiet roken. En adem gewoon rustig, en aard jezelf. En mediteer met dat plantenmedicijn cannabis. Het échte medicijn, in plaats van die chemicaliën die in een laboratorium worden gemaakt.

Ik denk dat cannabis mijn leven heeft gered. Er zijn zoveel gezondheidsvoordelen. Het is echt zo geweldig en ik ben er zo dankbaar voor. Als je met dezelfde situatie te maken hebt: wiet kan bij van alles helpen. Als je problemen hebt met eten, krijg je er trek van. Als je problemen hebt met slapen, kan het je helpen slapen. Als je pijn in je lichaam hebt, kun je die verlichten en verdoven. Als je angst voelt wanneer je uitgaat, kan het dat verlichten.

Als je epileptische aanvallen hebt, kan dat genezen. Het kan kanker genezen. Dat spul is niet voor niets verboden door de overheid (lacht). Een ding dat ik wel wil toevoegen, is gewoon op te letten met het medicijn. Zorg ervoor dat je er geen misbruik van maakt. Zorg ervoor dat je het niet overdrijft en zorg dat je oud genoeg bent. Er is veel bewijs op internet hoe medicinale cannabis mensen heeft geholpen.

Het is letterlijk gewoon een plant en er is nog nooit iemand aan gestorven, in tegenstelling tot alcohol en sigaretten die zoveel levens hebben gekost. Dus laten we gewoon de voor- en nadelen tegen elkaar afwegen, oké?”

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord