Een licht dieet in zware tijden

Voordeel van een alkalisch dieet

Er zijn veel voordelen van een alkalisch dieet. Dit is waarschijnlijk wat alle mensen moeten weten, vind ik.

Het zal een grote aanmoediging zijn voor iedereen, zoals jij, vooral voor degenen die de laatste tijd of vaker dan normaal gezondheidsproblemen hebben gehad…

Ons lichaam is ontworpen om optimaal te functioneren bij een pH van het bloed net boven de 7,0 (neutraal) of gewoon op een alkalisch niveau (iets hoger dan 7,0).

Iets zuurder (lager dan 7,0), zelfs op enkele punten, kan ernstige gevolgen voor de gezondheid hebben.

Het menselijke lichaam is het gezondst wanneer de voedselopname van alkalische aard is.

Het lichaam reguleert zichzelf om een evenwichtig pH-niveau te behouden, dus wanneer u te veel dingen consumeert die in het lichaam als zuur afbreken, moet het lichaam harder werken om het evenwicht te bewaren. Dat extra werk belast het immuunsysteem, evenals de lever en de nieren.

En je voelt je sneller ziek, vermoeider en geïrriteerd.

Een van de voordelen van een alkalisch dieet is dat het een hoge zuurgraad in het lichaam bestrijdt. Alkalisch voedsel is onbewerkt en natuurlijk, zoals:

fruit, groenten, zaden, noten en kruiden

Alkalisch dieet voorkomt gezondheidsproblemen

Het andere en belangrijkste voordeel van dit dieet is dat het bepaalde gezondheidsproblemen kan voorkomen. Sommige hiervan zijn chronische ziekten, zoals astma, hoge bloeddruk en diabetes. Anderen zijn kankers, waaronder borstkanker, prostaatkanker, darmkanker en eierstokkanker.

Dit wordt zelfs aanbevolen aan mensen met bepaalde symptomen (als andere ziekten zijn uitgesloten), zoals:

  • frequente hoofdpijn
  • gebrek aan energie
  • verstopte neus en / of overmatige slijmproductie
  • frequente verkoudheid met of zonder griep
  • ongerustheid
  • depressie
  • cysten

*Zelf eet ik ook zo ‘licht’ mogelijk, om mijn MS te bestrijden, tegenwoordig zelfs NOG meer: door helemaal geen (getraumatiseerd) vlees meer te eten.

Ik ben zelfs m’n brood, yoghurt en melk gebruik aan het afbouwen (vind ik erg moeilijk want ik houd zo van ijs..)want dat is ‘bewerkt’ en onnatuurlijk voedsel met een lage zuurgraad..

Waardoor mijn toiletgebruik erg is toegenomen (als je natuurlijk eet, komt het er erg ‘natuurlijk’- aka gemakkelijk – weer uit ;) M’n prostaat kan ik niet meer een plezier doen dan dat.

Fruit en (rauwe) groenten spoelen m’n hele lijf schoon heb ik het gevoel..

Ik weet ook dat er mensen zijn die zijn genezen van verschrikkelijke ziektes, door alleen hun dieet aan te passen, zoals deze arts met Multiple Sclerose. (zal ik vast wel eens verteld hebben maar MS tast erg mijn geheugen aan.. maar deze info mag best herhaald worden)

Maar er zijn zoveel meer goede verhalen op het internet daarover te lezen, vooral op deze site!

Want Cannabis is ook een alkalische plant(zoals alle planten), Cannabisolie levert ook een grote bijdrage aan het behoud van het zuurgraad van het lichaam.

Dankzij Rick Simpson die zijn bevindingen publiceerde nadat hij zijn eigen huidkanker had behandeld, kreeg het gebruik van cannabisolie voor de behandeling van kanker eindelijk de media-aandacht die het verdiende.

Patiënten gebruiken deze wietolie  in combinatie met een alkalisch dieet om hun tumorgrootte te verminderen, niet alleen dus bij huidkanker, maar ook bij tal van andere soorten kanker.

EN vergeet niet: 

De mens is een complexe energiematrix die bestaat uit fysieke, emotionele, mentale en etherische energielichamen die allemaal in harmonie met elkaar wervelen.

Met een alkalisch dieet wordt uw energie resonantie verhoogd van een langzamere trilling(vibratie) naar een hogere waardoor uw persoonlijke ascentie ook nog eens wordt vermakkelijkt!

Vandaar dus het woord HIGH ..

;D

Zensemilla