De partner van…

Ik zal mij even voorstellen. Ik ben Jedidja, de vrouw van een cannabis gebruiker. Waar ik eerst fel tegen cannabis was, begin ik er nu steeds meer open voor te staan. Ik deel graag mijn ervaringen als ‘vrouw van’. Enerzijds om het van mezelf af te kunnen schrijven, maar ook zeker anderzijds om andere erover te informeren. Het is een onbesproken onderwerp en onbesproken onderwerpen trekken nou juist mijn aandacht vaak..

Hoe is het om met iemand samen te leven die het gebruikt?

Mijn man gebruikt sinds een jaar cannabis tegen burn-out en hooikoorts klachten. Officieel heeft hij nu bijna 1 jaar een burn-out, maar een burn-out krijg je natuurlijk niet zomaar. Het speelde al langer, maar we hadden simpelweg niet bedacht dat het een burn-out of overspannen kon zijn.

Eerst maakte hij zijn ‘medicijn’ zelf en gebruikte hier zetpillen voor. De cannabis haalde hij bij een coffeeshop. Dat vond ik best een gek idee. En ik zou het ook never nooit voor hem halen. Maar ik was blij dat hij er zetpillen van maakte, dat scheelde enorm in de ‘high’ effecten.

Voor mij is cannabis altijd een no-go geweest. De eerste keer dat ik er namelijk mee in aanmerking kwam was toen hij een joint had gerookt met een vriend. Gehaald bij de coffeeshop. Ik vond het zo ontzettend raar om hem stoned te zien! Hij was ineens zo emotioneel. Ik kon er lastig mee dealen. Zelf heeft hij het mij ook 1x gegeven (niet in de vorm van roken maar gewoon als druppel) en ik was het niet gewend. Het high worden vond ik echt niet fijn! Eerder beangstigend. Twee minder leuke ervaringen dus.

Via via kwamen we met particuliere oliemaker in aanraking. De druppels van deze particuliere oliemaker bleken toch prettiger en effectiever. Hierdoor was er ook minder gedoe. Niet naar de coffeeshop hoeven gaan en geen zetpillen hoeven maken.

Maar doordat hij de druppels oraal ging innemen kwam het ‘high’ effect wel weer meer naar voren. Mijn eerste reactie was; kappen er mee! Ik heb het zelfs een tijdje verstopt omdat ik er zo klaar mee was. Vooral het onvoorspelbare vond ik vervelend, ik kon niet weten wanneer hij ineens ‘high’ was.

In een eigen wereld zitten

Mijn man is iemand die heel gevoelig is maar soms is het een crime om met hem een gesprek te voeren. Hij dwaalt makkelijk af en hij zegt bijvoorbeeld ‘ja ‘maar droomt ondertussen in zijn eigen wereld. Na zijn burn out werd dit allemaal nog erger en tijdens het gebruik van de cannabis druppels ook. Het communiceren ging nog slechter daardoor.. niet zo fijn voor je huwelijk en je gezin.

We lieten het onderwerp even rusten. Maar hij was nog geen 1,5 week gestopt met de cannabis druppels en zijn hooikoorts kwam opeens weer de kop op steken, terwijl we al ruim in mei waren. Meestal had hij al lang voor die tijd last. Oei. Ik voelde me wel een slechte vrouw, want tsja, ik had hem verboden het nog te nemen.

Hij bleef gelukkig heel liefdevol ;) en bood mij aan een aantal artikelen te lezen. Daarnaast heb ik mijn frustratie bij de particuliere oliemaker uit en dat luchtte al enorm op! Ik kreeg een heel begripvol mailtje terug met fijne handvaten hoe hij de olie zo kon gebruiken dat er minder ‘high’ zou komen. Daarna is hij weer begonnen met 1 of 2 druppels in een beker bouillon en dat heeft hij verdeeld over de dag op gedronken. Tot mijn blijdschap geen heftige ‘high’ peaks. Hij gebruikt het nu alweer 2 weken ongeveer en het gaat aardig goed!

Wat ook fijn is, is dat het ijs gebroken is. Geen taboe meer op het onderwerp. Gewoon normaal er over kunnen praten

Zal hij helemaal genezen van zijn burn-out en hookoorts? Wordt vervolgd…