Het entourage effect

Ik ga weer eens bloed eerlijk tegen jullie zijn.

Ja natuurlijk doe ik dat hier altijd..(ik hoor u denken..) want hier kan ik heerlijk ‘zeuren’ over mijn MS aanvallen en zo zonder dat ik bang ben mensen te laten schrikken of dat ze zich (meer)zorgen om me gaan maken. Ik draag liever mijn MS zorgen en drama alleen, niet om stoer te doen maar ik wil dat zo min mogelijk mensen ‘last’ van mijn  &^%*(hoef niet uit te leggen wat die code betekent) MS hebben en lekker kunnen genieten van hun gezonde leventje (ja, ik speur ook wat jalouzie.. sorry)

Maar ik heb positief nieuws en negatief (minder positief) nieuws. Ik zou er 2 stukjes over kunnen schrijven maar ik vat het gewoon even samen.. Ik ben hier namelijk niet om mensen Cannabis olie aan te smeren (..) maar om jullie te informeren over alle ervaringen die ik er mee heb. En soms zijn die niet altijd zo super positief..

Ik heb MS en daarom is het ook erg lastig soms er achter te komen waar sommige symptomen vandaan komen. Maar ik kan u wel mijn ervaringen met u delen zodat u zelf kunt beoordelen wat u met deze informatie doet. Tegen de MS helpt eigenlijk NIETS maar de Cannabis oliën helpen me het te doorstaan. Vannacht heb ik weer eens een slechte nacht gehad. Door de MS kan ik soms moeilijk slikken en ademen (‘kramp’ in m’n luchtpijp, slokdarm en tong) Mijn ademhaling en slik-reflex ‘haperen’ daarom ook vaak..

Laatste tijd zit het zelfs op m’n stembanden en kan ik soms amper praten zonder kramp te krijgen in mn strot. (heerlijk stil maar zingen zit er helaas ook niet meer in..toch fijn voor omstanders en buren ;)) U snapt, daar praat ik het liefst niet over want niemand kan me daarmee helpen en mensen hebben genoeg aan hun eigen ‘horror'(tegenwoordig helemaal). Ik had gister ook geen THC olie genomen voor het slapen gaan.

Ik lag al half te slapen op de bank dus ik dacht misschien wat THC olie te kunnen besparen, ..en kijken of  een paar druppels CBN net zo goed zou werken.. Maar helaas viel ik niet in slaap, ik kon steeds moeilijker ademen.

Deze klachten zijn begonnen begin deze eeuw en het breidt zich steeds verder uit over mijn hoofd. Alsof er en zenuwknel zit aan de voorkant van mijn schedel. (aangezicht)Mijn vermoeden is dat het niet alleen de MS is maar ook mijn gevoeligheid voor straling, waarmee we allemaal mee worden gebombardeerd tegenwoordig, wat steeds erger wordt. En dus ook de klachten van MS.

Maar misschien ook wat trauma die ik niet heb verwerkt (verdriet) uit het verleden, krijg ik als boodschap uit m’n dagelijkse meditaties. Goed nu wil ik daarover niet verder blaten want waar dingen/ziektes en aandoeningen door ontstaan is altijd erg moeilijk te beoordelen, vaak is het dus een samen loop van (giftige)omstandigheden en aandoeningen.

THC olie was weer mijn redding Ademen en slikken ging ineens zo moeilijk, Ik ging zelfs oeggm het etensbakje van mijn kat bijvullen zodat ze iig genoeg te eten heeft en niet gelijk mij hoeft op te eten als ik hier overlijd. (morbide grapje, maar ik deed het echt..)

Op de terug weg heb ik gelijk natuurlijk wat THC olie onder mijn tong gedruppeld en weer mn bed in gekropen. Wat een rust kwam er gelijk over mijn lijf!! Ik viel gelijk in slaap.

Vergeet niet, dat ik wel wat CBN onder mijn tong had gedruppeld voordat ik in eerste instantie mijn bed in kroop.. Dus waarschijnlijk was het *het entourage effect waardoor  er zoveel rust in mijn lijf ineens kwam.

*Het “Entourage Effect” is een fenomeen van sommige cannabisverbindingen die de effecten van elkaar beïnvloeden. *

Die CBN olie alleen deed dus geen ene hol voor deze klachten maar ik hoopte er toch mee in slaap te kunnen komen omdat ik al zo moe was.(wat ik al zei, kijken of ik toch even zonder de THC kon ondanks mijn klachten, altijd goed om soms even te checken). Zo kom ik ook gelijk op het minder positieve nieuws:*tromgeroffel*

GEEN GROTE FAN VAN CBN olie.

Want als ik nu toch eerlijk ben tegen u, nadat ik wat meer en intensiever heb geëxperimenteerd met de CBN, ben ik er niet echt grote fan van. Maar dat komt meer denk ik omdat de CBN olie wordt gemengd met MCT olie. En dat zijn verzadigde vetten waar sommige mensen dus slechte reacties op kunnen hebben.

Benauwdheid, duizelig, misselijk maar helaas dus ook waarschijnlijk huiduitslag.

Ik had dat niet vermeld in mijn eerdere stukje over CBN, waarschijnlijk omdat ik andere dingen de schuld ervan gaf, het niet belangrijk vond of kon ik de woorden ervoor niet vinden..(of weer gewoon de brainfog, die ik op dit moment ook steeds ervaar, zucht) En benauwdheid, zoals u nu leest, heb ik  vaker last van.

Ben ook gelijk flink misselijk als ik die CBN gebruik moet ik zeggen maar we moeten natuurlijk ook niet gelijk bij ELKE bijwerking Jeremiah gaan roepen. De misselijkheid zakt vanzelf weg tenslotte..

Achteraf gezien had ik het er misschien wel bij moeten zetten (mijn vermoedens..)maar het is al een tijd geleden toen ik dat heb geschreven, de echte reden daarom weet ik niet meer.(brainfog waarschijnlijk)

Maar ik wilde laatst het entourage effect van CBN en THC olie eens testen want waarschijnlijk werkte dat nog beter tegen de pijn.

Paar druppels CBN bovenop THC is misschien een mooie aanvulling zonder dat ik gelijk de lucht in vlieg doordat ik ’te high’ ben :) In eerste instantie was het een heerlijke combo, het verzachte de pijn nóg beter en ik sliep nóg langer ermee. Maar helaas kreeg ik plotseling wat puistjes over m’n torso.. Pijnlijke blaasjes, die ik ook wel herken als ik dus wel eens een tabletje neem ipv een capsule (in tabletten o.a. gebruiken ze bindmiddelen of aanvullingen waar ik gevoelig op reageer) dus ik legde niet gelijk de link dat het kwam door de CBN.(of liever gezegd: de  MCT)

Dus ik bleef rustig door druppelen totdat mijn hele torso onder kwam te zitten met blaasjes en puistjes en was ook een beetje koortsig. Toen pas begon de hersenmist een beetje op te klaren:..De  MCT olie!!

Ik kon dus beter stoppen met de CBN want het begon behoorlijk pijn te doen en was er ook een beetje ziek van. Nu kon ik ook gelijk eens goed de THC zalf uit proberen, dat is ontstekingsremmend ook:

– bevat THC
– gemaakt van hennepextract van een hoge kwaliteit
– alle stoffen zijn biologisch en natuurlijk
– bevat alleen de goede stoffen
– geen schadelijke stoffen

dus daar zou mijn gevoelige, hypo – allergene (is getest in het ziekenhuis, ik reageer dus overgevoelig op lichaamsvreemde stoffen) huidje/lijfje best eens goed op kunnen reageren dacht ik zo..

Al in het oude Egypte gebruikten mensen zelfgemaakte zalfjes, ook gebaseerd op cannabis, om uiteenlopende redenen. De groeiende aandacht voor THC-zalf is dus eerder een hernieuwde waardering van een historisch gebruik dan zomaar een modern probeersel! Dus met goede hoop smeerde ik dat voorzichtig ’s ochtends en ’s avonds over de uitslag.

Eerste instantie had ik weer goede hoop want alles werd gelijk zachter en kwam het (en dus ik) een beetje tot rust.. Maar sta nu niet gelijk op om met een *wave* te gaan beginnen, helaas werkte de zalf hiervoor totaal niet :(

Mijn huid reageerde er in eerste instantie goed op maar de uitslag werd niet minder.. Dus moest ik helaas overstappen naar zinkzalf want het deed me ook erg denken aan gordelroos waar ik de laatste tijd ook af en aan last van heb (fijn is dat alsof herpes aan je mond niet erg genoeg is) En daarmee verdween alles als sneeuw voor de zon..

Maar nu kreeg ik gelijk weer een Déja vù: Laatste tijd heb ik 2x een gordel roos uitbraak gehad:

Toen de Convid-BS begon en nu weer toen de oorlog-BS begon..(als het gordelroos is tenminste..)

HMMM, zal het dan misschien toch gewoon mede met stress te maken hebben??

Zo ziet u ook gelijk weer dat om ziektes of aandoeningen te beoordelen ken je niet met een simpel testje beoordelen.(ik heb het ook getest op verschillende manieren..maar wat weet ik nou??) Er zijn zoveel factoren om mee rekening te houden. Daarom moeten dokters altijd een zooitje tests doen en stellen een boel vragen voordat ze iemand kunnen diagnosticeren. Tenminste dat was BC (before Convid)..maar dat is wel de beste en misschien de enige manier lijkt me. ( ik weet alleen zeker dat ik niets zeker weet en dus ook dat ik niets zeker weet, weet ik niet zeker ;)

Om dit verhaal goed af te sluiten wil ik wel even nog benadrukken hoe THC mijn leven weer heeft gered vannacht!(of dus het entourage effect Van *CBN en THC)

Ook dat kan ik moeilijk bewijzen want ik weet niet wat er was gebeurd als ik geen THC olie had gehad. Misschien was ik oeggm toch in slaap gevallen maar dat lijkt me erg sterk. Vaak lig ik dan wakker en moet mezelf dan door de dag heen slepen, liggend op de bank/bed.. Een slechte nacht staat ook garant voor een slechte dag zoals we allemaal weten. En vannacht was ik eigenlijk al aan het bedenken wie er nu voor m’n kat moest zorgen, het voelde alsof ik langzaam stikte (neehee, geen Convid, don’t worry)..

Ik werd vanmorgen gelukkig uitgerust wakker en zelfs een paar uurtjes later dan normaal. Dus de THC olie knocked me out! Heerlijk is dat, zo kan ik de dag veel beter aan en heb weer goede moed dat ik de MS ga verslaan! .. enne m’n kat liet me ook nog eens heerlijk lang liggen want die had genoeg eten in d’r bakje deze ochtend ;))

Zensemilla

#genietvanhetleven

* NB: De CBN zal ik nog wel af en toe gebruiken denk ik, Het is tenslotte de MCT waar ik waarschijnlijk die reacties op heb (of dus een aantal van die reacties..) dus dan doe ik het gewoon wat rustiger aan ermee want cannabinol (oud &nieuw) is gewoon THE GOAT!