Joy Smith werd beter dankzij medicinale cannabis

Joy genas van al haar uitzaaiingen met THC olie

Joy Smith is een moeder van 52 uit het Engelse Coventry, bij wie in 2017 kanker met ernstige uitzaaingen geconstateerd werd. Geen enkele behandeling sloeg aan. Totdat ze medicinale cannabis ontdekte.

In het programma “This Morning” van de Britse commerciële televisiezenders ITV deed ze in maart 2018 haar verhaal:

“Ik was al langere tijd ziek en kreeg van verschillende ziekenhuizen een diagnose, maar het was nog steeds niet duidelijk wat er nou precies aan de hand was.

Ziekenhuis in en ziekenhuis uit. Ze dachten aan een maagzweer en aan andere dingen. Die hele periode heeft best lang geduurd. Ze snapten niet wat het kon zijn. Het was duidelijk dat ik moeilijk kon eten, maar wat daar nou precies de reden van was?

Op een gegeven moment moest ik zelfs sondevoeding gaan gebruiken, die er kunstmatig ingebracht werd. Ik heb een operatie gehad waarbij mijn eierstok verwijderd werd, omdat op een CT-scan te zien was dat die kankerachtig was. Ze bereidden me voor op een stoma en wisten nog niet of mijn baarmoeder ook verwijderd zou moeten worden.”

Vriendin vertelt over medicinale cannabis

Joy gaat verder: “De volgende keer in het ziekenhuis zag het er niet goed uit. Ik had zoveel uitzaaiingen. Op de CT-scan zag je allemaal plekjes zitten.

Er werd gezegd dat ik in het ergste geval nog maar zo’n zes weken te leven had. Er werd ook in mijn dunne darm kanker geconstateerd. Drie grote tumoren zaten daar. Dat was niet te opereren. Chemo zou misschien alleen mijn leven nog wat kunnen rekken.

Joy laat haar spuit met medicinale cannabis zien

Dat was in augustus 2017. Ik was zo aangedaan, dat ik het ziekenhuis uit gelopen ben en naar de pub gegaan ben met m’n beste vriendin. Zij zei dat ze wat onderzoek gedaan had naar Rick Simpson-olie. Hij is de Canadees die ontdekte dat wietolie kanker kan genezen. De THC uit de cannabisplant eet de kanker op, lijkt het.

Ik snap niet waarom dat hier in Engeland niet legaal is. Mensen mogen wel dronken worden en zich in allerlei problemen werken, maar THC mag niet. Waarom niet? Je gaat er verder alleen maar lekker van slapen, het ontspant je.

De eerste keer dat ik THC nam, voelde ik wel duidelijk het effect ervan, maar niet op een kwade manier. Mensen die drinken worden soms agressief en gaan vechten, maar THC doet dat niet. Je wordt er lacherig en giechelig van. Je blijft juist van de alcohol af, want dat valt niet lekker samen. Je krijgt hallucinaties en zo.”

Verschillende manieren voor het gebruik van medicinale cannabis

Zoals we ook op onze site beschrijven, kun je medicinale cannabis op meerdere manieren innemen: o.a. via olie, vaping, zalf, zetpillen of capsules. Joy koos voor het laatste:

“De THC-olie neem ik in via kleine capsules die ik gekocht heb. Die vul ik met de wietolie die ik bewaar in een spuit van 3 ml pure olie, die 250 euro kost bij mijn oliemaker. Daar doe ik wel 5 tot 6 maanden mee.

Ik ben iets meer olie gaan nemen sinds ik gestopt ben met de chemo. Want dat wilde ik niet meer. In het begin was ik nogal sceptisch over de wietolie, ik wist niet of het werkte. Totdat ik mijn volgende CT-scan kreeg. De resultaten waren absoluut verbluffend. Alle kanker was weg. In mijn bekken, eierstokken, maag, dunne darm, nergens waren nog plekjes te zien.

Mij zorgen maken dat ik de wet overtreed door het nemen van THC olie? Ben je gek! Als je met je rug tegen de muur staat en te horen hebt gekregen dat je nog maar zes weken te leven hebt, dan probeer je alles wat er maar beschikbaar is. Ik heb nooit drugs gebruikt in mijn leven, maar hier ga ik absoluut mee door.”

Bron: ITV.com

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord