Medicinale en recreatieve Cannabis..

Die termen kennen we allemaal ondertussen wel

Maar omdat alle mensen anders zijn en er zoveel verschillende ‘strains’ Cannabis bestaan, is er moeilijk een echte grens daartussen waar te nemen.

Tussen die grens ligt een enorm stuk ‘niemandsland’ (waar alles belasting vrij is ;))

en dat betekent eigenlijk dat Cannabis een super veelzijdige plant is.

Waarmee je je kan ontspannen, lachen, heerlijk slapen (woord heerlijk is belangrijk, want er zijn veel dingen die je in slaap kunnen zingen maar krijg je vaak wel koppijn van..)lekker en goed eten en zelfs stevig touw van kunt vlechten of een mooie jas van kunt naaien.

Oftewel: alles is beter met Cannabis!

Bij de apotheek kun je speciale medicinale Cannabis krijgen : cannabis FLOS genoemd

Die gezond wordt gekweekt (ik heb het jaren lang mogen en kunnen gebruiken)

Dat is eigenlijk het grootste verschil tussen medicinale Cannabis en de Cannabis die je in de Coffee shop kunt kopen.

In de shop is het belangrijkste punt dat het veel geld op levert en je er flink high (of stoned ) van wordt. Natuurlijk wordt het gecheckt op schimmels en ziektes want daarvan kun je goed ziek worden. Maar de manier van kweken wordt vaak niet gecheckt, alleen het resultaat.

Prima, zeggen de meeste blowers, het resultaat is wat telt tenslotte en dat is zo high worden als mogelijk!

Maar sommige/veel shops die spelen vals door er van alles in te spuiten of doorheen te gooien, waardoor de toppen groter worden en sterker.

maar vaak gaat dat ten koste van de smaak en de ‘heilige’ werking..

Maar denk niet dat je van de medicinale Cannabis niet high (of stoned, als je blowt )kunt worden en heerlijke lachkicks kan beleven! En ook een heerlijk grammetje Northern lights uit de coffeeshop kan je net zo goed in slaap zingen (wel wat valser misschien als de medicinale)  maar dat ligt natuurlijk aan je eigen tolerantie, ‘set & setting’ en de klachten.

Tegenwoordig wordt er ook zo veel gekruist met verschillende soorten dat je nog moeilijk kan weten hoeveel procent het ‘Sativa’en ‘Indica’ is. Uitproberen is toch weer het enige wat je kunt doen, op verschillende manieren en tijden met verschillende strains, om te weten welke en wat het beste voor je werkt.

Eigenlijk is Cannabis altijd in de eerste instantie een medicijn geweest. Al eeuwen lang is het gebruikt tegen allerlei ziektes en aandoeningen. (BV-In een 2700 jaar oud graf van een Chinese sjamaan vonden ze cannabis die perfect bewaard was gebleven, dus dat was toch duidelijk zijn favoriete plantje dacht ik zo)

Het helpt goed tegen pijn, of beter gezegd: het ermee omgaan ervan!

Die uitroepteken staat er bij omdat er  een grote discussie is of het wel als medicijn mag worden gezien. Helaas hebben ze die discussie dus al gesloten met de conclusie dat geen medicijn is.

Waarschijnlijk mede omdat het niet alle pijnprikkels uitschakelt, wat veel farmaceutische medicijnen wel doen (waar waarschijnlijk ook veel van  de zware bijwerkingen vandaan komen).

Dus ‘case closed’ zeggen ze dan. Want het levert natuurlijk flink geld op als chronisch zieken

voor elke bijwerking weer nieuwe medicijnen moeten nemen en zo in een doolhof komen van klachten, waarvan ze onmogelijk nog kunnen weten waarvan de meeste klachten nog vandaan komen.

Daarom vergoeden ze (de verzekeringsmaatschappijen) de medicinale cannabis niet-gedeeltelijk- meer sinds 2017 en stonden alle patiënten in de kou die dat al jaren, met succes, hebben gebruikt.

..Wat toch juist bewijst hoe goed het werkt!

Dus de patiënten stonden niet allen in kou maar werden ook voor leugenaar en of junk uitgemaakt! Evenals de doktoren die dat dus ook al jaren lang voor hebben geschreven waren dus incapabele sukkels??Ik dacht toch echt van niet!

Het wordt ook vaak en alleen voorgeschreven als alles al is geprobeerd, niets helpt en het daarom kan helpen met het omgaan van de pijn..

*Ik val enorm in herhaling, mijn excuses, u kunt hierover verder lezen hier..

Pijn van Multiple Sclerose, waar ik over mee kan praten, is ook moeilijk uit te schakelen.

om die pijn te bestrijden is bijna onmogelijk, of je moet het zenuwstelsel half of helemaal plat leggen,  wat dus de meeste farmaceutische medicijnen proberen te doen met alle gevolgen van dien.

Pas als ik in een hele zware vorm van MS kom,  is er geen ‘herstel’ meer..maar ook minder pijn..

Of het wordt vervangen door een ander soort pijn, waar ik gelukkig nog niet over mee kan praten..

Dus de weg naar een zware vorm van MS is heel pijnlijk, ironisch genoeg.

Toch moet ik blij zijn dat het niet zo ver is en niet moet zeuren zolang ik nog niet permanent in een rolstoel zit en ik mezelf nog redelijk kan redden, vind ik.

Dus ook tussen geluk en ongeluk ligt een enorm grensgebied met ‘niemands land'(ik geloof alleen niet dat het daar belastingvrij is..)

Maar pijnprikkels mogen ook eigenlijk niet helemaal uitgeschakeld worden, omdat pijn een signaal is dat er iets niet goed werkt of dat er ‘kinken zijn in de kabel’ en het geeft aan hoever je kan buigen zonder te breken zeg maar.

Dat het beter werkt dan aspirine (zie hier)is niet meer te ontkennen maar aspirines zijn ook

‘kinderspel’(al zijn er mensen die er allergisch voor zijn dus paracetamol blijft toch een veiligere keuze, vind ik) Het verdunt je bloed en dus de druk en dus ook wat oppervlakkige (hoofd)pijn wat ik verder niemand verder hoef uit te leggen.

Ik kan alleen spreken over multiple sclerose en THC olie geeft me meer controle over mn spieren, het haalt me uit zware, acute MS aanvallen en helpt me om met de verdere(chronische) pijn om te gaan.

Wat volgens mij een betere bijdrage geeft aan mijn gezondheid dan als alle klachten compleet uitgeschakeld worden..

Zo voel ik op tijd wanneer ik rustiger aan moet doen want MS is heel wispelturig en zo is de kans op overbelasting minder.

Het zenuwstelsel is een heel netwerk maar kan het niet echt sociaal noemen in mijn geval.

Omdat de ontstekingshaarden over m’n hele hersens zijn verdeeld en mn hele ruggenmerg ontstoken is, verschillen de klachten bij mij van moment tot moment (moet alles goed blijven afwisselen)

Het is toch een wonder dat ik ondanks de schreeuwende, brandende (zenuw)pijnen toch nog kan lachen, eten, slapen en relaxed op de bank kan liggen? Want MS kan je ook echt het gevoel geven dat je compleet in elkaar wordt getimmerd (letterlijk!)

Zonder dat zou ik aan niks anders meer kunnen denken en zeker niet kunnen lachen!

MS is al lastig uit te leggen maar wat THC olie voor me doet kun je vooral aan de twinkeling in m’n ogen zien.

Dus die redenering dat Cannabis geen medicijn is slaat echt nergens op! De verhalen erover

kunt u hier o.a lezen.

Maar ja, als het om geld gaat ..leveren de echt goede, natuurlijke medicijnen weinig op.

Als het niet ook recreatief werd gebruikt en werd verkocht in de shops, zou Cannabis een vergeten kindje geworden zijn, achtergelaten in het bos..En niemand weet dat er een knoert van een medicijn staat die wacht op een bosbrand ;p

OpslaanDus u snapt hoe blij ik was toen ik  eerlijke en betrouwbare olie makers vond die pure, goede, gezonde en betaalbare(is ook heel belangrijk voor de gezondheid!) THC olie maken voor degene die het het hardst nodig hebben!

Ik geef ze regelmatig een applaus.

* wave*

Zensemilla