We kunnen overal beter tegen op wolk 9

In een filosofische bui lag ik te ‘sudderen’ in de olie en vroeg mij af: waarom hebt THC olie eigenlijk zoveel meer medicinale waarde dan cannabis edibles, zoals spacecake of andere eetbare cannabis gerechten?

Ik wist wel, wanneer je cannabis eet,  er sowieso veel meer door het lichaam wordt opgenomen dan bij het roken of verdampen van cannabis. Bij het roken of verdampen van cannabis gaan er een deel van de actieve bestanddelen letterlijk in rook of damp op. Dus heb ik mijn snorkel omgebonden en eens diep in de THC(olie) gedoken.

THC lost niet op in water en door de maagzuur wordt er in de maag ook een hoop THC en andere cannabinoïden afgebroken. Maar gelukkig wordt in het lichaam de THC dus ook omgezet in 11-Hydroxy-THC, (11-Hydroxy-THC is een ‘metaboliet’  een van de vele vormen van THC, wat superduper THC betekend  die ook nog eens makkelijk de hersens weet te bereiken! Dus ondanks dat olie er langer over doet dan roken of verdampen, is het daarom super sterk.

Het gaat allemaal om de reis die Tetrahydrocannabinol (THC)  maakt van een stof in de cannabisplant naar een reactie in je endocannabinoïde systeem (want er is dus niet slechts 1 soort THC) Als je naar de harsklieren of trichomen van een cannabisplant kijkt, is het grootste deel van de THC in de klieren eigenlijk THCA.

THCA is de zure voorloper van wat de meeste mensen als psychoactieve THC beschouwt, die delta-9-THC of cloud 9 wordt genoemd, zoals Bob Marley dit ook wel noemde.

Via een proces