Mijn leven zonder THC

Het was weer een zware nacht vannacht, dus heb geduld met me vandaag aub.(morgen ook..)

Mijn THC olie is al een tijdje op maar ik was (ben) weer eigenwijs en tegen beter weten in dacht ik het wel even te redden zonder. (dat denk ik trouwens elke keer als de olie op is -pff- maar dat terzijde) Wat ik al eerder heb verteld, de olie geeft geen afkickverschijnselen als je het even niet gebruikt. Maar ik moet ook niet vergeten dat ik MS heb, die elke keer wacht tot mijn verdediging,bewakers en vechttroepen slapen (de cannabinoïds:)) en dan gelijk dubbel en dwars terug slaat.(super laf ook)

Dus eigenlijk kom ik even zeiken hier want ondanks mijn positieve stukjes en gezellige ‘chitchat’ zijn er dus ook dagen dat het allemaal eens niet zo lekker gaat en die ga ik dit keer even niet negeren tegenover de rest van de wereld.

Ja ik ben blij dat ik maar een ‘zwakke vorm’ van MS heb maar u snapt ook vast wel dat dat ook eigenlijk niet iets is om dolblij van te worden.. Zo doe ik dan wel tegen de rest van de wereld omdat ik die dan niet ongerust wil maken.(“jeuj ik ben nog niet totaal verlamd , elke dag feest!”..pff, as if..) Want MS kan echt vreselijk zijn maar voor mensen die het niet hebben is het erg moeilijk om daar een plek in te vinden  als iemand die ze kennen die ziekte heeft.

Want Multiple Sclerose geeft pijnen en sensaties die niet te omschrijven zijn en die de meeste gezonde mensen niet kennen (gelukkig). Ze noemen het een ‘zwakke vorm'(begin MS) omdat MS zelf zo zwaar is.

Ik kan pas over een zware vorm spreken als ik niets meer voel, verlamd ben maar de weg ernaar toe is een kronkelend doolhof met hare keien, kuilen, stukken glas en boobytraps, laag groeiende bomen en struiken, met stoplichten die het niet doen en verkeersborden die op de verkeerde plek staan en aanwijzers die de verkeerde kant op wijzen. En met natuurlijk ook die eeuwige rotondes waar je niet uit kan komen  ..

Ik heb gelukkig nog tijden van remissie maar opknappen doe ik nooit helemaal van zon zware MS aanval. Sommige aanvallen duren wel maanden en daarna loop ik dan rond alsof ik in een kickbox toernooi heb gevochten..

Maar goed ik merk dat ik klagen over die MS ook vreselijk vind. Want het liefst doe ik alsof het niet bestaat.

Ik vecht terug met een ‘silence treatment’. Doe alsof het niet bestaat, praat er niet over..> F* die MS!< Ja, mensen ik weet dat het belachelijk klinkt maar als iets of iemand je niet met rust wil laten/aan het treiteren is, ken je die het beste proberen te negeren want die vecht om je aandacht. Dus zo ga ik dan ook met die MS een beetje om

Het is een parasiet, een nasty parasiet die zich voedt op mijn zwakheden dus probeer ik die zo min mogelijk te laten zien. Ik ben doodmoe van zon wurgslang om me nek die steeds meer zn greep strakker zet zodra ik ervan los van wil komen.

Ik kan die MS niet negeren maar doe dan maar zo vaak mogelijk alsof.. Maar hier kent niemand me en vandaar dat ik eens even eerlijk ben. Ik wil wel zo eerlijk mogelijk tegen iedereen zijn maar ik moet eerlijk zeggen dat ik zelfs tegen mezelf niet altijd eerlijk ben..Dat is iets waaraan ik aan het werken ben want zonder eerlijkheid blijf ik toch een beetje sluimeren, ondanks mijn vele ‘awakenings’ die ik de afgelopen jaren heb gehad..

Ik zal jullie nu dan eerlijk vertellen:

~Zonder de THC olie..

 • Kan ik niet goed slapen
 • De aanvallen, klachten en pijnen van MS worden met de dag erger(ook omdat ik dus niet goed slaap)
 • Eetlust is weg
 • geen inspiratie om te schrijven (of soms juist wel; gewoon alle shit van me af schrijven, komen soms best leuke gedichtjes uit)-ook door pijn in mijn vingers-
 • kauwen gaat moeilijker
 • slikken gaat moeilijker (vaak ‘kramp’ in mijn keel das heel angstig, zit ik te hoesten maar das alleen door de kramp -snapt u een beetje hoe moeilijk het uit te leggen is?.. vooral als men dan gelijk met een PCR test komt ;))
 • tong slaapt en geen smaak
 • bijt steeds op mijn wang
 • struikel vaker over mijn tenen
 • duizelig (kan mijn hoofd en ogen niet snel bewegen anders ‘golft’ alles een kwartier na..)
 • zwarte vlekken in mijn ogen (visie, alsof ik onder water kijk in heel troebel, modderig water)
 • Mijn hele lijf voelt alsof ik de hele dag in elkaar gemept wordt (hier een stomp, daar een steek, zo een schop..)Weet dan niet hoe ik zitten of liggen moet..
 • kan amper 3 stappen lopen zonder te gaan zitten (oftewel, voordat ik op m’n snuit ga )
 • aangezichtspijn maakt me helemaal GEK!
 • Zenuwpijnen overal
 • reflexen werken niet goed, zelfs ademhaling moet ik op letten soms.(nog een reden om wakker te liggen, zucht)
 • Tintelingen en kou en warmte sensaties die niet kloppen
 • Vergeetachtigheid(brainfogs) is erger
 • kan slechter communiceren, uit mijn woorden komen.
 • chronische vermoeidheid sterker(DOODMOE)
 • Meer ongelukjes en ‘pech’ (en blauwe plekken..)door mijn onbehendigheid en slechte coördinatie..

En door dit alles komt er ook nog eens een grote rimpel op m’n voorhoofd die niet weg wil gaan!! (hufter is het, die MS) Het blijft moeilijk uit te leggen allemaal en daarom doe ik dat ook haast nooit. Want met deze ziekte leven is al moeilijk genoeg, ik doe mijn best maar mensen moeten niet vergeten dat ik het ALTIJD voel.

Meestal zeg ik: “Het gaat goed, ondanks de omstandigheden..”

Maar ik wou dat ik eens eerlijk kon zeggen: “Ja ik voel me goed, nergens last van!”

Een fysiotherapeut zei eens tegen me, nadat ik aan hem vroeg: “Hoe voelt een gezond lijf? Dat zou ik wel eens willen voelen!”

Zijn antwoord was: “Een gezond lijf voel je niet..

“~Amen, brother..~”

Zensemilla