Steeds meer mensen ontdekken dat cannabisolie bijna een wondermiddel voor hen is voor aandoeningen als epilepsie, kanker, diabetes en multiple sclerose, vooral nadat de conventionele geneeskunde niet succesvol bleek te zijn.

“Ik begon cannabisolie te gebruiken zodra ik het nieuws kreeg over een kwaadaardige knobbel in mijn borst,” zegt Kelly McQue, een moeder en zakenvrouw uit Balito in KwaZulu-Natal in Zuid-Afrika. Ze deed ook 40 dagen aan watervasten en bracht rigoreuze veranderingen aan in haar dieet en haar hoeveelheid lichaamsbeweging. Zo slaagde ze erin om de ziekte te verslaan.

Niet het lot van haar opa

“Ik kan niet zeggen dat het alleen de cannabisolie was die de kanker genas, maar ik heb wel het gevoel dat de snelheid waarmee ik herstelde te wijten was aan het innemen ervan. Het heeft me ook zeker geholpen om mijn postnatale depressie te genezen (ze was onlangs bevallen van haar dochter), wat buitengewoon slopend was. Hierdoor werd ik ook mentaal sterk genoeg om de noodzakelijke veranderingen in voeding en beweging door te voeren.”

“Bij mijn grootvader werd kanker vastgesteld toen hij in de zeventig was,” legt McQue uit. “Tot dan toe was hij buitengewoon fit geweest en had hij een actief leven geleid. Toen hij eenmaal met de behandeling van de kanker was begonnen, zag ik hem veranderen in een schil van zijn vroegere zelf. Ik geloof dat de ‘conventionele’ geneeskunde hem meer kwaad dan goed deed. Dit was een belangrijke reden voor mijn beslissing om af te zien van de ‘moderne’ beschikbare opties.”

Ze maakte uiteindelijk haar eigen cannabisolie voor weinig geld en heeft een doe-het-zelf-cannabisolierecept op haar blog gepubliceerd. “Het is heel eenvoudig te maken – zonder chemische toestanden,” zegt ze. Ze adviseert ook potentiële gebruikers via telefoon of e-mail.

Ze zegt dat de feedback van patiënten van over de hele wereld en in toenemende mate van andere Zuid-Afrikanen overweldigend positief is. “De beste reacties zijn van mensen die hun ziekte ook met succes hebben genezen met alternatieve, natuurlijke behandelingen – dat maakt altijd mijn dag goed!”

Ook nuttig bij multiple sclerose

Gerd Bader is een andere gebruiker en voorstander van medicinale cannabis. Als een langdurige lijder aan multiple sclerose (MS), zocht hij uitstel van jarenlange pijn, operaties en invaliditeit bij het roken van wiet.

“Het was als een wonder: een paar trekjes van een joint en ik voelde me opgelucht en helder van geest. Nadat ik had gemerkt hoe deze cannabinoïden me hielpen, besloot ik uitgebreid onderzoek te doen en kwam ik cannabisolie tegen.” Hij gelooft dat het gebruik van de olie een einde maakte aan de ergste periodes van zijn MS en de genezing op gang bracht. “Van eerst een dwarslaesie-patiënt word ik nu met de dag sterker.”

Bader heeft sindsdien een aantal mensen met epilepsie, kanker, diabetes en andere medische klachten bijgestaan ​​waarvan hij denkt dat ze veel baat hebben gehad bij het gebruik van cannabisolie. Hij promoot zijn eigen wietolieproduct via zijn website Oil2Health.

Maar is het legaal?

“Het is nog steeds illegaal in Zuid-Afrika – zowel de plant als de olie,” zegt McQue. “Persoonlijk geloof ik dat de wet tegen cannabis ongeldig is, aangezien je de natuur niet kunt verbieden. Helaas is ons rechtssysteem in dit opzicht verouderd en onderdrukkend. Je moet heel voorzichtig zijn bij het verkrijgen van het plantmateriaal en met wie je erover praat.”

De Zuid-Afrikaanse “Drugs and Drug Trafficking Act” maakt het bezit van cannabis en zijn derivaten illegaal, met straffen voor het overtreden ervan die doorgaans variëren van boetes tot gevangenisstraf.

Een neveneffect van de illegaliteit van cannabis en het daarmee gepaard gaande sociale taboe is volgens McQue dat gebruikers het vaak moeilijk vinden om hun ervaringen te delen en de neiging hebben om een ​​nogal eenzaam pad te volgen. “Ik denk niet dat het illegaal is om kennis over cannabisolie te delen en ik weet dat het gewone Zuid-Afrikanen uit alle lagen van de bevolking helpt die het willen proberen als alternatief voor chirurgie, bestraling of chemotherapie. Dat maakt het het risico waard.”

Om andere zoekers sneller wegwijs te maken in de wereld van de medicinale cannabis, schreef Kelly McQue er een e-book over dat ook op Bol.com te koop is.

Bron: Health24.com

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord