Dale Sky Jones is een Amerikaanse moeder en ondernemer gevestigd in Oakland, Californië. Sinds 2007 is ze fervent pleitbezorgster voor de hervorming van het cannabisbeleid in de VS.

In 2012 werd ze president en CEO van Oaksterdam University. Dat is een school die zich richt op het opleiden van professionals in de cannabis-industrie. Daar was toen net een inval gedaan door de autoriteiten, op basis van oneigenlijke gronden. Dat stuitte Dale Sky Jones zo tegen de borst, dat ze besloot om er alles aan te doen om deze school tot een nog groter succes te maken dan daarvóór.

En daar slaagde ze in, want vandaag de dag heeft Oaksterdam University al meer dan 40.000 studenten uit meer dan 40 landen opgeleid die de meest betrokken advocaten en zakenmensen ter wereld geworden zijn op cannabisgebied. Kwaliteitstrainingen voor de cannabisindustrie ontwikkelen is haar passie. Ze ziet onderwijs als de basis voor het creëren van het juiste politieke en sociale klimaat dat hervorming van het cannabisbeleid in landen over heel de wereld mogelijk moet maken.

Legalisatie

Dale Sky Jones speelde een vooraanstaande rol in het legalisatie-proces van cannabis in haar eigen staat Californië, de zogenaamde “Prop 19“-campagne. Dat leidde in 2016 tot de algehele legalisatie van cannabis daar, zowel recreatief als medicinaal. Ze is ook één van de oprichters van het bestuur van de National Cannabis Industry Association.

Dale is gefocust op burgerrechtenkwesties en spant zich in om ook kleinere bedrijven deel te laten nemen aan de cannabisindustrie, zodat niet alle macht uiteindelijk bij een paar grote cannabisbedrijven komt te liggen. Ze besteedt haar tijd vaak aan het informeren van wetgevende en regeringsinstanties, het bijwonen van verschillende onderzoeks- en beleidsconferenties en af en toe het spreken op conferenties.

Ze is getrouwd met de doorgewinterde cannabiskruisvaarder Jeff Jones en samen hebben ze twee zoons (Jackson en Jesse) en één dochter (Quinn).

Mysterieuze aandoening

Dat Dale Sky Jones zich ging inspannen voor de legalisatie van (medicinale) cannabis, was geen toeval. Ze is namelijk geboren met een zeldzame aangeboren afwijking waarbij ze af en toe periodes van onophoudelijk overgeven ondergaat. Hiervoor moest ze dan iedere keer naar het ziekenhuis, om daar aan het infuus gelegd te worden en zo de braakneigingen weer tot stand te brengen.

Totdat ze ontdekte dat simpelweg het regelmatig innemen van wat cannabis genoeg bleek te zijn om deze aandoening onder controle te houden. Hierdoor bleef ze niet alleen bespaard van de fysieke schade die ze iedere keer opliep tijdens het dagenlang overgeven; ook bleek het een veel goedkopere behandelmethode te zijn voor haar syndroom.

“Ik heb heel mijn leven gedacht dat ik steeds voedselvergiftigingen en alcoholvergiftigingen had,” zegt Dale. “Pas toen een dokter met kennis van cannabis me aanraadde om dat eens te proberen, ontdekte ik eindelijk wat er mis met me was.”

“Hij bedacht een behandeling met medicinale cannabis die ervoor zorgde dat ik niet meer naar het ziekenhuis hoefde. Mijn laatste bezoek is nu alweer jaren geleden. Toen ik mezelf ook ging inzetten voor cannabis, leerde ik dat mijn verhaal voor talloze mensen geldt. Cannabis geeft je weer de vrijheid om helemaal jezelf te zijn en je leven te leiden zoals jij en je familie dat graag willen.”

Bronnen: YouTube, Oaksterdamuniversity.com

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord