Het gebruik van cannabis-extracten bij kinderziekten is de afgelopen jaren sterk gestegen. Ouders van kinderen met kanker, epilepsie of andere aandoeningen wenden zich vaak tot cannabis als een laatste kans. Voor velen hebben wietolie en andere medicinale cannabismiddelen de geruchten waargemaakt en opmerkelijke resultaten opgeleverd.

Hannah Eberhart’s persoonlijke reis met kinderkanker

Jessica Eberhart, inwoonster van de staat Iowa in de VS, zag voor het eerst dat er iets mis was toen haar 3-jarige dochtertje Hannah in oktober 2014 ziek werd. Ze had koorts, gezwollen lymfeklieren, pijnlijke gewrichten en mobiliteitsproblemen. Van oktober tot december onderging Hannah een aantal tests, zonder duidelijk resultaat.

In de tussentijd wilden artsen haar behandelen met medicijnen die mogelijk schadelijk konden zijn, hoewel ze de diagnose nog niet kenden. Jessica wilde liever nog even wachten.

Op 31 december 2014 volgde eindelijk de diagnose: Hannah had anaplastisch grootcellig lymfoom, oftewel kanker in het lymfestelsel. Jessica kwam direct in actie. Ze wist dat haar dochter weinig kans had om de 52 weken van voorgestelde chemotherapie te overleven, dus ging ze op zoek naar een alternatief.

Jessica: “Mij werd verteld door de artsen dat dit geen vorm van kanker was die ze vaak zien bij kinderen van Hannah’s leeftijd, en dat dit over het algemeen iets was dat ze vaker bij landarbeiders zagen, vooral in het middenwesten waar veel met bestrijdingsmiddelen gewerkt wordt.

Ik realiseerde me niet dat hun tip over landarbeiders me naar de oorzaak van Hannah’s kanker zou leiden. We woonden niet alleen in een klein stadje dat volledig werd omringd door maïsvelden, we hadden die hele zomer veel van een bepaalde herbicide – Roundup – gespoten om het gras op onze speeltuin te doden.

Hoe meer ik onderzoek deed, hoe meer ik me realiseerde hoe de blootstelling aan deze giftige stof zeker een sleutelrol kon spelen bij de diagnose van mijn dochter.”

Jessica zocht koortsachtig naar een oplossing en deed dag en nacht onderzoek naar mogelijke behandelingen. Ze vond uiteindelijk het verhaal van Rick Simpson toen ze online zocht, waardoor ze op het idee kwam om cannabis te gaan gebruiken als een directe, natuurlijke behandeling voor kanker. Verder onderzoek bevestigde de levensvatbaarheid van dit plan alleen maar.

Op 4 januari 2015 werd de kanker van Hannah vastgesteld op ‘stadium IV’, het ergste stadium. Het was uitgezaaid naar haar beenmerg, ruggengraat, delen van haar schedel en andere plaatsen. Er was ook een grote tumor in haar maag gevonden, waarvan men dacht dat het de oorspronkelijke bron van de kanker was.

Hannah kreeg een morfine-infuus tegen de pijn en moest de farmaceutische medicijnen Tylenol en Motrin gebruiken tegen de koorts.

Zelf studie doen

Jessica: “Ik wist dat chemotherapie giftig was. Hoe meer ik leerde over deze kankerverwekkende eigenschap van chemo, hoe meer ik wist dat ik dit niet voor Hannah wilde hebben.

Ik begon te lezen over de genezende eigenschappen van wietolie en raakte ervan overtuigd dat dat een onderdeel moest zijn van haar genezingsprotocol.

Het volgende was dieet. Ik leerde dat Roundup de meest voorkomende herbicide was die werd gebruikt op genetisch gemodificeerde gewassen (evenals sommige niet-GGO’s). Ik besloot dat ik met de voedingsdeskundige moest praten over hoe ik met Roundup besmet voedsel kon vermijden, waar ik op dat moment niets van afwist.

Toen het tijd werd om Hannah’s behandelplan te bespreken, had ik vertrouwen in mijn onderzoek en voelde ik me opgelucht dat ik zoveel informatie met wetenschappelijke gegevens had gevonden ter ondersteuning van onze plannen qua behandeling en dieetopties.”

In de dagen voorafgaand aan de diagnose was Jessica op zoek gegaan naar plaatsen waar Hannah een cannabisbehandeling zou kunnen ondergaan, waaronder Israël, Canada en de staten Alaska en Washington in de VS. Maar de keuze viel uiteindelijk op Colorado, de eerste staat die cannabis volledig gelegaliseerd had in Amerika.

De kanker bij Hannah was zo ver gevorderd en de pijn was zo hevig dat Hannah een medisch vliegtuig nodig had om haar van het ziekenhuis in Iowa naar Colorado over te brengen. Op 5 januari vlogen ze naar Denver, de hoofdstad van Colorado.

De behandeling met cannabisolie

Na aankomst in Denver begon Jessica samen met haar arts aan Hannah’s behandelplan te werken. Zowel Jessica als de oncoloog zochten naar manieren om chemotherapie volledig te vermijden, maar wetten verhinderden deze mogelijkheid helaas.

Er werd uiteindelijk dan maar gekozen voor een nieuw chemotherapieprotocol van slechts 16 weken in plaats van 52 weken. Dit protocol bestond uit zes cycli van 21 dagen, waarbij elke cyclus begon met 5 dagen chemotherapie en daarna 16 dagen vrij.

Hannah lag het grootste deel van haar eerste chemokuur in het ziekenhuis en kon geen cannabisolie gebruiken. Ze kreeg de olie op de dag dat ze uit het ziekenhuis kwam, wat meteen voordelen opleverde. Haar haar viel niet meer uit, ze begon beter te eten en had veel minder last van misselijkheid.

Op maandag 23 februari 2015 werd Hannah al in remissie verklaard. Artsen hadden wel wat verbetering verwacht, maar de volledige afwezigheid van kanker bij de controle, vooral van de oorspronkelijke tumor in de maag, werd toch wel buitengewoon genoemd.

Bovendien waren alle verpleegsters van Hannah en haar vier oncologen onder de indruk van het feit dat Hannah nauwelijks farmaceutische medicijnen nodig had.

Het behandelplan

Tijdens haar behandeling gebruikte Hannah wietolie van verschillende zorgverleners. De eerste was een combinatie van THC en CBD in een verhouding van 1:1. Volgens de producent bevatte de olie die Hannah gebruikte 13-14% THC en 11-12% CBD, wat ogenschijnlijk voldoende was om een ​​zeer positieve reactie op te wekken in haar lichaam.

Jessica kreeg daarna een tinctuur van een andere verstrekker toegediend met opnieuw een THC/CBD-verhouding van 1:1. Het vloeibare extract was gemakkelijk toe te dienen via de chocolademelk, dus Hannah leerde haar doses kennen als “chocolademelkmedicijn”.

Het was niet echt verrassend dat ze dat veel lekkerder vond dan de andere geneesmiddelen die ze gebruikt had. Ze nam tweemaal daags 0,5 ml op dagen zonder chemo en tweemaal daags 0,75 ml op chemodagen.

Hoewel cannabis-extracten buitengewoon krachtig kunnen zijn, is ook goede voeding belangrijk om het endocannabinoïdesysteem te ondersteunen.

Sinds het begin van de behandeling heeft Jessica Hannah een biologisch, GMO-vrij dieet gegeven, wat ongetwijfeld heeft bijgedragen aan de snelle, gunstige resultaten.

Na de chemo

Jessica: “Nadat de chemo eindelijk was afgelopen en helaas toch nog behoorlijk wat schade bij haar achtergelaten had, waaronder zenuwschade, leerde ik dat de oncologie hun patiënten geen enkele suggestie of protocollen biedt om de schade die door hun medicijnen is veroorzaakt, te herstellen.

Dus wilden we haar lichaam helpen nog verder te genezen met behulp van werkelijk functionele geneeskunde. Op dat moment leerde ik het belang van een gezonde omgeving en het verminderen van de giftige belasting, niet alleen om te genezen van chemoschade, maar ook om Hannah in remissie te houden.

Ik leerde dat er geen echte one-size-fits-all-benadering is voor gezondheid of genezing, omdat we allemaal biologisch uniek zijn in onze behoeften. Uiteindelijk heeft het hele gezin voordelen ondervonden van het samen doorvoeren van de veranderingen.

Er is ZO veel meer beschikbaar dan wat de allopathische oncologie te bieden heeft. Maar als mondige en geïnformeerde ouder moet je echt zelf de beste pleitbezorger van je kind zijn en zorg samenstellen die echt goed werkt. Kinderen bij wie kanker is vastgesteld hebben gewoon meer kans wanneer de ouders beter geïnformeerd zijn over de oorzaak, over toxische belasting en een preventieve levensstijl.”

Bron: Medical Jane, Epidemicanswers.org 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord