Lin Coxon

Lin Coxon, een 69-jarige oma uit het Engelse Derbyshire, zegt dat haar borstkanker is afgenomen sinds ze THC olie ging gebruiken.

In 2017 kreeg ze te horen dat ze een tumor van 33 mm had die haar lymfeklieren en spieren was binnengedrongen, en dat ze acht chemotherapiebeurten nodig had, gevolgd door een borstsparende operatie en de verwijdering van alle lymfeklieren.

Maar de grootmoeder van 10 kleinkinderen was verbaasd toen ze ontdekte dat de tumor en de lymfeklieren zo gekrompen waren, dat ze geen medische ingreep meer hoefde te ondergaan. Ze zegt: “Ik werd op 28 juni gediagnosticeerd, en dat was natuurlijk een grote schok. Maar de dagen daarna deed ik wat onderzoek en zag dat er berichten waren dat cannabisolie gunstige effecten zou kunnen hebben. Ik besloot dat ik niets te verliezen had, en ging aan de slag.”

“Al op 24 juli kon ik de tumor niet meer voelen, terwijl hij daarvoor altijd hard aanvoelde. Met mijn chemotherapie die op 23 augustus zou beginnen, vroeg ik of ik nog een scan mocht krijgen. Maar het ziekenhuis zei nee, dus mijn huisarts stelde voor dat ik het in een privé-kliniek liet doen.”

Second opinion

“De dokter van de Nuffield-kliniek was verbijsterd toen hij zag dat de tumor was gekrompen van 33 mm tot 11 mm en mijn lymfeklieren van 25 mm naar 10 mm waren gegaan.”

“Hij deed een mammogram en zag dat de hele dichtheid van het weefsel was veranderd, wat geweldig nieuws was. Omdat het zo dramatisch kromp, sprak ik met mijn consulent en besloten we de chemotherapie voorlopig uit te stellen.”

Lin Coxon
Lin Coxon

Lin Coxon gaat tot op de dag van vandaag door met haar zelfbedachte kuur op basis van medicinale cannabis.

“Ik gebruik nu nog steeds de cannabisolie, en de tumor krimpt nog steeds en is nu gedaald tot 7 mm zonder medische behandeling. De lymfeklieren zijn gezakt tot 4 mm.”

“De clinicus van het Royal Derby-ziekenhuis zei nog dat ik nog steeds chemotherapie zou moeten nemen. Maar ik zei dat ik dat niet wilde, omdat de zaken de goede kant op gingen.”

Iedereen moet dit weten

“Om dit nu openbaar te maken was een grote beslissing voor mij, maar ik heb het gevoel dat ik dit moreel niet voor mezelf mag houden. Ik kan niet zeggen dat cannabisolie voor iemand anders zal werken, maar mijn ervaring lijkt te bewijzen dat het het proberen waard is. Ik heb het gevoel dat mensen niets te verliezen hebben, vooral als ze wachten op chemotherapie. “

Lin neemt elke keer een paar druppels olie. Haar geval wordt nu bestudeerd door medische onderzoekers om te zien of het hoop biedt aan anderen die kanker bestrijden. De olie is nog niet goedgekeurd voor gebruik door de NHS, maar is gemakkelijk online te kopen. Het is algemeen bekend dat het bij andere aandoeningen helpt, zoals artritis, depressie, MS en andere ziekten.

Dr. Wai Liu, senior onderzoeker bij de St George’s University in London, zegt: “Van cannabidiol (CBD) is aangetoond dat het communicatiesignalen target die niet goed werken in kankercellen. Het kan de sleutel zijn om te begrijpen hoe kanker op sommige gebieden kan worden overwonnen. We wensen Lin het allerbeste in haar behandeling, maar die moet wel altijd onder toezicht van haar artsen staan.”

Bron: Staffordshire-live.co.uk

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord