Het Amerikaanse echtpaar Stan en Barb Rutner had al vaker met kanker te maken gehad. Het paar, inmiddels beiden in de zeventig, werden allebei eerder met kanker gediagnosticeerd.

Barb vocht tweemaal tegen borstkanker. En ongeveer 20 jaar geleden kreeg Stan, een gepensioneerde tandarts met een bloeiend mini-opslagbedrijf, de diagnose non-Hodgkin-lymfoom. “Ik dacht gewoon dat ik een verkoudheid van een griep-achtige soort had,” herinnert Stan zich. “Niet meer dan dat…ik dacht helemaal niet aan kanker.”

Gelukkig was die lymfeklierkanker, na ongeveer zes maanden behandeling, verleden tijd – net als Barb’s succesvolle strijd tegen borstkanker. In 1989 leek de ziekte een afgesloten hoofdstuk.

Maar in 2011 kwam het terug.

Net als voorheen waren de Rutners in eerste instantie in staat om ook de nieuwe hersentumor van Stan met succes te bestrijden. Maar deze keer bleef Stan gesloopt achter na de chemotherapie en bestraling.

Ze wilden ze een natuurlijk medicijn vinden dat de levenskwaliteit van Stan weer zou verbeteren en zijn leven hopelijk ook zou verlengen. Medicinale cannabis bleek dat uiteindelijk allemáál te kunnen, en overtrof zelfs hun stoutste verwachtingen.

In de onderstaande video vertellen ze hun verhaal:

Stan: “Ja, mijn arts was heel diplomatiek, maar niet heus. Hij zei: ‘je zit in de nesten’, of iets in die geest,” herinnert Stan zich.

“Nee, hij deed niet echt veel moeite om het tactvol te brengen,” voegt Barb eraan toe.

Net als voorheen trof de kanker Stan eerst in de longen. Het leek aanvankelijk een een aanhoudende hoest, maar hun arts ontdekte dat kankerachtige lymfeklieren in de longen de werkelijke boosdoeners waren.

Alsof dat nog niet genoeg was, ontdekten ze later dat de kanker ook naar Stan z’n hersenen was uitgezaaid.

Barb: “Op een gegeven moment kreeg Stan moeite met spreken. Ik belde zijn oncolooog, en zij wist het eigenlijk meteen. Ze vond dat Stan een scan moest laten doen.”

Stan: “Het bleek dat ik een tumor in de hersenen had. Ze zeiden dat we konden kiezen uit een paar verschillende soorten bestraling.”

Bestralingsbijwerkingen

Barb: “Door die bestraling ontwikkelde Stan iets wat ‘bestralings-pneumonitis’ genoemd wordt. Dat is een vorm van longontsteking. En dat heeft alle levensenergie echt uit hem weggezogen. Hij moest 24/7 aan de zuurstof. Hij liep de hele dag rond met een zuurstoftank.”

Stan: “Ze gaven me een levensverwachting van nog een paar weken. Hooguit vier weken. Op dat moment heb je niets meer te verliezen. Je lichaam is helemaal kapot. En toen kwam er opeens iemand langs met een wondermiddeltje.”

Medicinale cannabismiddelen

Stan loopt naar de keuken en haalt een bakje met lichtgroene capsules met medicinale cannabis uit de koelkast.

Stan: “Hier neem ik nu elke dag een halve capsule van. En daarna smeer ik ook nog even wat medicinale wietzalf op mijn pijnlijke gewrichten. En ‘s avonds voor het slapen gaan neem ik een flinke druppel cannabisolie.”

“Binnen een week nadat ik met de capsusles begon, kon ik stoppen met de zuurstoftoediening. Ik heb het daarna nooit meer hoeven te gebruiken.”

Barb: “Hij kreeg weer eetlust. Doordat hij at, kreeg hij weer energie. Hij ging weer door het huis lopen, in plaats van alleen maar een paar stapjes hier en daar. Hij kon een gesprek voeren. Soms is dat goed, en soms ook niet, hahaha.”

Schoon

Stan: “Dit jaar heb ik weer een scan gehad. Het bleek dat alle kanker volledig verdwenen was. Ook geen longkanker meer.”

Barb: “Hij loopt zo makelijk een trap op. Hij is echt niet eerder moe dan ik. Ik zie nog steeds dagelijks verbetering. Je moet eens horen hoe hij zakelijke gesprekken voert aan de telefoon. We hebben een business te runnen, en dat gaat prima zo. Het is verbazingwekkend.”

Nu, na het verslaan van van alle negatieve prognoses, blijven Stan en Barb volop genieten van hun leven. Ze brengen veel tijd door met familie, doen dagelijks oefeningen, zijn actief en reizen het hele land door. Het is een goed leven, net zoals ze voorheen hadden. Maar nu is het kankervrij.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord