In deze video die bijna 10 jaar geleden opgenomen werd in Californië (VS), vertelt de gepensioneerde verpleegster Kathie Zamanjahromi hoe ze haar levensbedreigende kwalen onder controle kreeg met medicijnen. Niet de medicijnen waarover ze geleerd had tijdens haar opleiding, maar met medicinale cannabis!

Kathie is vrijwilliger voor The Human Solution en is te vinden in Willow Creek Springs, een kwekerij in Perris, Californië waar veel geneeskrachtige kruiden te vinden zijn.

Kathie: “Ik ben Kathie Zamageromie, ze noemen me meestal kortweg Kathie Z. Ik ben een gepensioneerde verpleegkundige die werkzaam is geweest in de kinderoncologie en hematologie. Ik heb ook voor veel andere kinderen gezorgd.

Een aantal van de mensen waar ik vroeger in het ziekenhuis voor gezorgd heb, help ik nu weer, maar dan in de medische cannabis-gemeenschap. Ik help ze om dit medicijn te gebruiken, om zo hun kwaliteit van leven te verbeteren.

Sommige kwalen waar zij nu aan lijden, zijn bijwerkingen van de farmaceutische medicijnen die ik hen destijds gaf. Zoals spasticiteit, of de verschillende bijwerkingen van de AIDS-medicatie, of de kankerbehandelingen.

Nu kan ik terugkijken en besef ik dat deze medicinale cannabis in die jaren waarschijnlijk ongelofelijk nuttig zou zijn geweest voor die kinderen. De overheid heeft wetten gemaakt die volkomen vreemd zijn, die niet eens op waarheid zijn gebaseerd. Hoe kunnen we een wet handhaven die op leugens is gebouwd?”

Haar eigen weg vinden met medicinale cannabis

“Ik heb voor mijn eigen klachten eerst medicinale cannabis gebruikt door het te roken. Met mijn artrose en de verschillende kapotte schijven en andere pijnlijke aandoeningen die ik heb, nam het blowen de pijn niet volledig weg, maar het hielp wel. Maar ik slikte nog steeds behoorlijk grote doses narcotica, en dat eindigde met antidepressiva en slaappillen.

Pas toen ik begon met het eten van eetbare cannabisproducten, realiseerde ik me dat ik mijn pijnniveaus draaglijk kon houden. Maar het probleem met die zogenaamde edibles was dat ik gedurende een dag te veel moest eten, en zoveel kon ik niet aan.

Dus toen kwam de volgende stap voor mij met de tinctuur. En dat ging een stuk beter. Ik gebruik de tinctuur in glycerine, omdat alcohol mijn systeem verstoort. Die wiettinctuur kan ik onder mijn tong gebruiken of ik doe het door mijn eten. Soms voeg ik het zelfs al toe als ik sta te koken. Ik gebruik soms ook de verdamper, en soms Rick Simpson’s THC-olie.

Ik gebruik een combinatie van deze verschillende cannabismedicijnen, zodat ik zo pijnvrij mogelijk kan blijven. Ik heb het gebruik van farmaceutische Tylenol en Codeïne flink kunnen verminderen. Tijdens de zomer had ik zelfs een periode van drie weken dat ik helemaal geen reguliere medicijnen meer nam en dat was geweldig.

Afgelopen winter heb ik weer meer last gekregen van mijn linkerheup, en moest ik helaas weer wat Tylenol met Codeïne gaan gebruiken. Maar ik hoef niet meer dan twee stuks per dag te nemen, wat veel minder is dan toen ik tien jaar geleden problemen kreeg met deze heup.

Toen nam ik op een gemiddelde dag vier tot zes stuks. Dus het feit dat ik nu soms een paar weken helemaal niets hoef te nemen, is verbazingwekkend. Mijn mobiliteit is erop vooruit gegaan. Ik ben 100 kilo lichter geworden ten opzichte van 2003!”

Opgegeven door artsen, opgestaan met cannabis

“De laatste 50 pond zijn er het afgelopen jaar afgekomen. Ik merk dat als ik mijn cannabisniveau op peil houd, ik niet meer naar koolhydraten verlang zoals vroeger.

Ik merk dat ik nu ook meer fruit en groenten eet, ik ben zoveel gezonder dan zeven jaar geleden. Ze hadden me in 2003 verteld dat ik nog ongeveer zes maanden te leven had. Mijn zoon was toen 13 en ik wist dat ik beter moest worden, koste wat het kost. Nu heb ik mijn leven terug.”

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord