In deze aflevering komt een patiënt aan het woord die leed aan een uiterst zeldzame huidaandoening, die zijn jeugd heel moeilijk maakte. Totdat iemand hem een jointje aanbood…

“Hallo allemaal, al mijn hele leven heb ik last van paresthesie, ook wel ‘huidschrijven’ genoemd, wat in feite allergisch is voor aanraking. Als iets zelfs maar zachtjes mijn huid aanraakt, zal ik in dat gebied een grote ontstoken rode bult ontwikkelen. Deze aandoening heeft mijn leven grondig verpest toen ik opgroeide, omdat ik constant een freak werd genoemd en gepest werd. En het ergste was nog wel dat mijn ouders voortdurend werden gevraagd door leraren en andere ouders of ik soms thuis werd geslagen.

Anyway, na 16 jaar verschillende behandelingen geprobeerd te hebben, meestal sederende antihistaminica en beperkende diëten, en tientallen specialisten gezien heb, heb ik voor het eerst wiet gerookt. Mijn vrienden en ik waren daarna een beetje aan het stoeien en zo, toen mijn beste vriend opmerkte dat ik geen rode plekken meer ontwikkelde. Hij dacht dat de cannabis mijn ziekte genas!

En wat denk je? Hij had gelijk, ik voerde daarna een paar tests uit bij mezelf en ontdekte dat na het roken van wiet mijn paresthesie ophield te bestaan! Dit was een geweldige ontdekking. Sindsdien heb ik ontdekt dat bepaalde CBD-soorten nog beter werken, waarschijnlijk vanwege hun ontstekingsremmende eigenschappen.”

Droom om anderen ook te helpen

“Ik ben nu halverwege de twintig en de legalisatie van wiet in veel staten van de VS zette me grappig genoeg aan het denken om medicinale cannabis via de officiële wegen te gaan gebruiken. Ik heb alleen nog een probleempje, ik weet nog niet wie dat goed kan verstrekken in mijn staat.

Ik ben vrij arm en ben op zoek naar een budget-verstrekker die hun kwaliteit niet in gevaar brengt door de kosten te verlagen. Ik weet dat heel veel mensen enthousiast zijn over bepaalde medicinale cannabis-verstrekkers hier, maar die zijn veel te duur en ik heb een betrouwbare persoon nodig die cannabis van hoge kwaliteit aanbiedt.

Heel erg bedankt voor het luisteren iedereen! Trouwens, ik droom ervan ooit zelf dokter (met name dermatoloog) of onderzoeker te worden, zodat ik de werkzaamheid van medicinale cannabis kan bewijzen bij de behandeling van inflammatoire huidaandoeningen zoals de mijne.

Cannabis is echt een wonder voor mij en ik wil echt het bewustzijn over het genezende en medicinale potentieel van cannabis verspreiden, vooral voor degenen die lijden aan slopende ziekten waar geen andere behandelingen tegen werken. Er is nog steeds hoop!”

Bron: Reddit.com

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord