Voormalig NBA-ster overwint drugsverslaving met medicinale cannabis

De 41-jarige Lamar Odom is waarschijnlijk bij de meeste mensen bekend vanwege zijn tijd dat hij de Amerikaanse basketbalclub Los Angeles Lakers hielp met het winnen van de NBA-kampioenschappen van 2009 en 2010.

Helaas herinneren sommigen hem ook vanwege zijn cocaïneverslaving die leidde tot zijn ondergang, waarover destijds veel geschreven werd, en een paar jaar geleden zelfs bijna tot zijn dood.

In 2015 zat Odom midden in een diepe cocaïneverslaving die hem vrienden en zijn huwelijk met de celebrity Khloe Kardashian kostte. Tijdens een vierdaagse cocaïnesessie in een bordeel in Las Vegas verloor Odom het bewustzijn. Hij bracht bijna drie maanden in het ziekenhuis door in coma en vocht voor zijn leven.

Nadat hij het ziekenhuis eindelijk had verlaten, onderging hij meerdere revalidatieperiodes in een poging om zijn cocaïneverslaving onder controle te krijgen.

Hulp van cannabis

Een tijdje geleden onthulde Odom dat medicinale cannabis hem daarbij erg geholpen heeft.

“Tijdens mijn revalidatie ontdekte ik bepaalde soorten van cannabis die mijn welzijn de goede kant op bleken te helpen,” aldus Odom.

“Wiet hielp me enorm, vooral bij de beroerte die ik gehad had. Mijn coördinatie werd weer beter, mijn evenwicht en mijn algemene fysieke eigenschappen. Mijn artsen zeggen dat ik een wandelend wonder ben. Ik schrijf dat voor een groot gedeelte toe aan de medicinale cannabis die ik nam tijdens mijn herstelperiode.”

Het idee om cannabisproducten te gebruiken om verslavingen te behandelen, is voor veel mensen gebaseerd op het principe van schadebeperking. In plaats van iemand ‘cold turkey’ te laten stoppen met het gebruik van bepaalde harddrugs, wat voor sommige verslaafden ongelooflijk moeilijk kan zijn, is een strategie van schadebeperking gericht op het verminderen van de risico’s van drugsgebruik terwijl ze langzaam proberen om van alle middelen af te komen.

Cannabis kan dan vaak helpen om het gebruik van dodelijke drugs zoals cocaïne en heroïne te elimineren. Wiet kent immers geen dodelijke dosering en is veel minder verslavend dan bijna elke andere ‘recreatieve drug’.

Eigen cannabisbedrijf

Odoms ervaring met cannabis voor verslavingsherstel was zo succesvol dat hij een paar jaar geleden zijn eigen cannabisbedrijf gestart is, “Rich Soil Organics” geheten.

Volgens een persbericht uit april 2018 zal het bedrijf “verschillende cannabisgerelateerde producten aanbieden, waaronder knoppen, concentraten, extracten en andere CBD/THC-combinaties.

Verder stond er te lezen: “Rich Soil Organics heeft tot doel gebruikers te helpen een breed scala aan problemen aan te pakken, waaronder depressie, stress en angst, evenals fysieke symptomen zoals misselijkheid, hoofdpijn en chronische pijn.

Rich Soil Organics wil “natuurlijke en gezonde alternatieven voor cannabis bieden voor traditionele medicijnen. Het bedrijf van Odom zal biologisch geteelde, pesticidevrije cannabis gaan leveren in de hoop een positieve medicinale impact te hebben op mensen met een aantal gezondheidsproblemen.

De reis die Lamar Odom aflegde is een lichtend voorbeeld van hoe medicinale cannabis de kansen op succesvol herstel van verslaving kan vergroten. De introductie van cannabis in zijn behandelplan voor verslaving was een positieve levensveranderende ervaring, volgens Odom.

Iboga

In onderstaande korte video is te zien hoe Odom tevens gebruikmaakte van een psychedelisch middel genaamd iboga om te leren om te gaan met enkele jeugdtrauma’s, waaronder het verlies van zijn moeder op jonge leeftijd:

Bron: Medicalmarijuana411.com, People.com

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord