Actrice Charlize Theron gebruikt THC olie om beter te slapen

Slapeloosheid vormt één van de meest voorkomende gezondheidsproblemen ter wereld. Alleen al in de Verenigde Staten hebben volgens de American Sleep Association tussen de 50 en 70 miljoen volwassenen last van een bepaalde slaapstoornis.

Of het nu gaat om slaapapneu, slechte slaapkwaliteit, chronische insomnia of af en toe een rusteloze nacht – velen van ons hebben ooit te maken gehad met de negatieve effecten van slaapgebrek.

In het programma “Jimmy Kimmel Live!” van 7 maart 2018 onthulde Hollywood-actrice Charlize Theron op de Amerikaanse tv dat ze in het verleden worstelde met slapeloosheid. Totdat ze onlangs op een idee kwam: “Ik sliep altijd heel slecht, en mijn moeder ook. We gebruikten daar beiden slaapmedicatie voor. Ik zei tegen haar: misschien moeten we eens een cannabis-strain proberen die helpt bij het slapen?”

Goed idee

“Dat vond mijn moeder meteen een goed idee,” ging de van geboorte Zuid-Afrikaanse Theron verder. “Ik dacht dat het wel op mijn schouders zou neerkomen om dat spul ook daadwerkelijk in huis te halen. Maar vorige week kwam ze opeens bij me langs, gekleed in haar tennispakje. Ze had wat eetbare cannabisproducten (ook wel edibles genoemd – MC) bij zich.”

Ze zei: “Voor jou heb ik de bosbessenchocolade-variant gekocht. Maar als je wilt dat het sneller werkt, moet je de mint nemen. Daar moet je op zuigen.”

“Omdat ze nog in haar tennispakje rondliep, dat ik dat ze dat spul bij een jongere tennisvriend gescoord had of zo. Maar gisteren vroeg ik dat aan haar, en ze zei: “Nee joh, ik ben gewoon bij de cannabis-dispensary langs geweest.””

“Ik dacht: wat, mijn moeder die gewoon zelf marihuana gaat kopen? Daar leek ze me het type helemaal niet voor. Maar ze vertelde dat ze ook nog naar cannabis-lolly’s gekeken had. Het bleek dat ze zich goed had laten informeren!”

Voormalig Oscar-winnares Charlize Theron is blij met de resultaten, verzekerde ze presentator Jimmy Kimmel, die het verhaal geboeid aanhoorde: “Het werkt fantastisch, het is echt verbazingwekkend. Je gelooft het bijna niet!”

Bewijs

Charlize Theron en haar moeder zijn niet de enige moeilijke slapers die geholpen worden door medicinale cannabis. Er is wetenschappelijk bewijs voor de werking en er zijn duizenden anekdotische getuigenissen die aantonen dat vooral de fytocannabinoïden THC en CBD helpen bij de behandeling van slaapstoornissen.

Het idee van cannabis als medicinale plant is de afgelopen jaren zeer populair geworden in de VS. Beroemdheden praten steeds opener over hun medicinale cannabisgebruik, ongetwijfeld ook aangemoedigd door het feit dat mediwiet inmiddels in de meeste Amerikaanse staten legaal is.

Bron: Medicalmarijuana411.com

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord