Medicinale cannabis helpt óók bij C-PTSS (Complexe PTSS).

C-PTSS (complexe posttraumatische stressstoornis) is een aandoening die het gevolg is van chronische of langdurige blootstelling aan emotioneel trauma waarover een slachtoffer weinig of geen controle heeft en waarbij er weinig hoop is om te ontsnappen.

PTSS kan het gevolg zijn van eenmalige gebeurtenissen of kortdurende blootstelling aan extreme stress of trauma.

PTSS, hoewel vergelijkbaar, verschilt enigszins van C-PTSS qua oorzaken en symptomen.

Daarom kan bijv. een soldaat die terugkeert van een intense strijd PTSS-symptomen vertonen, maar een ontvoerde krijgsgevangene die meerdere jaren vastzit of een soldaat die terugkeert naar huis na meerdere uitzendingen, kan de aanvullende symptomen van C-PTSS vertonen. Evenzo kan een kind dat getuige is van de dood van een vriend bij een ongeval enkele symptomen van PTSS vertonen, maar een kind dat opgroeit in een gewelddadig gezin zal waarschijnlijkde aanvullende C-PTSS-kenmerken vertonen.

Deze worden ook vaak gezien bij eerstehulpverleners (politie, brandweer, EMT’s en zoek-/herstelteams) vanwege langdurige blootstelling aan crisisomstandigheden.

Momenteel zijn er geen gespecialiseerde, effectieve medicijnen beschikbaar voor PTSS-patiënten, maar met nieuwe ontdekkingen over het endocannabinoïde systeem in ons lichaam begint onderzoek nieuwe wegen te openen om PTSS beter te begrijpen en te behandelen.

Patiëntenverhaal

Zoals voor Jason Barker, een jongeman uit de staat Ohio (VS). Hij vertelt:

“Toen ik opgroeide in Ohio, heb ik als kind een reeks zeer traumatische gebeurtenissen meegemaakt die me mijn hele leven hebben beïnvloed. En nog steeds doen, nu ik als jongvolwassene in South Carolina woon en werk als ambulancemedewerker, en strandpatrouilles doe.

Als ik terugkijk, realiseer ik me dat ik op allerlei manieren heb geprobeerd om met mijn PTSS-symptomen om te gaan, sommige gezond en sommige ongezond. Ik had steeds te maken met slechte beslissingen, verloren banen en mislukte relaties vanwege mijn C-PTSS-symptomen.

Na jaren en jaren van dokters die me de nieuwste en zogenaamd beste pillen van de farmaceutische industrie gaven, 13 verschillende in de loop der jaren, had ik bijna alle hoop opgegeven om manieren te vinden om mijn C-PTSS-symptomen onder controle te houden.”

Alleen maar erger door farmaceutica

“De meest voorgeschreven medicijnen voor PTSS en C-PTSS zijn de selectieve serotonineheropnameremmer (SSRI) antidepressiva. Dat zijn medicijnen zoals Prozac, Zoloft en Paxil. Antidepressiva dus… van deze medicijnen zeggen ze dat ze bij symptomen van depressie en angst kunnen helpen. En dat ze ook kunnen helpen bij het verbeteren van slaapproblemen en concentratie. Dan geeft de dokter er voor de goede orde vaak nog één of twee benzodiazepines bij, zoals Ativan, Valium of Xanax.

Maar alle pillen die de artsen me voorschreven, voegden alleen maar ongewenste bijwerkingen toe en verergerden mijn symptomen. Of ze brachten me in een toestand waarin ik geen energie of mentale drive meer had voor de dagelijkse basistaken in het leven.

Ik moest voortdurend dealen met symptomen die je gewoon beletten om een normaal leven te leiden. Ik had moeite met inslapen of doorslapen als gevolg van nachtmerries over trauma’s uit het verleden. Ik had gedachten over zelfbeschadiging, last van prikkelbaarheid of woede-uitbarstingen, hypervigilantie (constante waakzaamheid), schrikkerigheid, verlies van interesse in activiteiten waar ik ooit van hield, enz.”

Eindelijk verlichting door THC

“Nu ik twee jaar in het “New Mexico Medical Cannabis Program” zit en mijn C-PTSS kan behandelen met medicinale cannabis, is er een verschil van dag en nacht. Eindelijk heb ik toegang tot een natuurlijk medicijn dat echt helpt en veilig is. Het blijkt een betrouwbaar medicijn te zijn dat meerdere symptomen tegelijk kan verlichten en sommige bijna volledig kan laten verdwijnen. En dat alles door slechts één medicijn.

Onnodig om te zeggen dat ik de THC niet gebruik om high te worden. Ik heb nooit problemen gehad met de wet. Ik heb nog nooit drugs of softdrugs gebruikt, alleen dan nu cannabis, omdat het voor mij een manier is om van de schadelijke geneesmiddelen of te komen.

Ik word gezonder en gelukkiger nu mijn C-PTSS-symptomen onder controle komen. Ik kan me beter concentreren en omgaan met moeilijke situaties zonder al mijn C-PTSS-symptomen weer te ervaren. Ik kan mijn medicijn gebruiken met als enige bijwerkingen dat het ook nog mijn Asperger-syndroom en mijn Polen-syndroom helpt!”

Bron: Medicalmarijuana411.com

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord