Cannabis helpt bij spierpijn

Pijnpatiënte ontdekt de verlichtende kwaliteiten van CBD

Door Hanna Vandenberghe

Evy is een jonge dertiger die al jaren chronisch ziek is en zoveel mogelijk op zoek gaat naar alternatieven voor pijnstillers of andere ongemakken.

Je hele leven chemische geneesmiddelen nemen is zeer belastend voor je lichaam en aangezien het (nog) niet lukt om haar pijnmedicatie volledig stop te zetten is haar redenering: ‘Hoe meer chemische middelen ik door natuurlijke middelen kan vervangen, hoe beter voor mijn lichaam.’

Evy is een doorzetter en weigert zomaar op te geven. Daarnaast is ze ook iemand die niet zomaar alles klakkeloos aanneemt. Voor ze een bepaalde therapie of een natuurlijk geneesmiddel probeert, leest ze zich goed in. Die mindset heeft ze zich door de jaren heen helemaal eigen gemaakt.

Kennismaking met CBD

Haar ervaring met cannabis begon met het stenenwinkeltje in haar woonplaats waar men CBD-olie verkocht.

“Ik had al zoveel over CBD gehoord en toen die winkel zich hier in de stad vestigde, was de stap om het eens te proberen een stuk kleiner geworden. Ik werd er heel vriendelijk ontvangen, kreeg een uitgebreide uitleg en ging tenslotte met een flesje CBD-olie naar huis.

Toch wel met enige verwachtingen testte ik de druppels uit. Ik ging zelfs een paar keer terug om een flesje met een zwaardere dosering te kopen, maar het effect bleef uit. Bovendien had het een vreselijke smaak. Tot zover mijn cannabis-avontuur, dacht ik teleurgesteld.

Ik ben echter zelf promotor van essentiële oliën en weet wat de kracht van de natuur met ons lichaam kan doen. Maar ik weet ook dat het soms een heuse zoektocht is naar net dàt middel en die combinatie van ingrediënten en/of percentages die voor jouw individuele behoeften helpen.”

Tweede kans voor cannabis

Wietzalf

“Intussen had ik ook ontdekt dat de CBD-olie die ik ooit geprobeerd had, niet van een goede kwaliteit was. Het bleek zelfs “CBD” uit hennepzaadolie te zijn, wat helemaal niet hetzelfde is als CBD uit cannabis. Toen ik dus hoorde dat het merk dat ik vertrouw een CBD-balsem tegen spierpijn op de markt zou brengen, was ik helemaal in de wolken!

Ik bestelde meteen de twee verschillende sterktes en ik kan je zeggen dat ik ze dagelijks gebruik en er enorm veel baat bij heb. Voor standaard dagen met gemiddelde pijn, smeer ik de lichte dosis op mijn spieren. Hierdoor warmen ze langzaam op en na een tiental minuutjes is mijn pijn naar een draaglijk niveau teruggebracht.

Op dagen waarop ik een hevige pijnaanval heb, zet ik de zwaardere balsem in. En dat voel je ook. Het effect is veel sterker en houdt langer aan.

Ondanks dat velen mij gek verklaren probeer ik met mijn chronische aandoeningen nog steeds regelmatig te sporten. Vroeger kreeg ik hierbij soms spierspasmen, maar sinds ik voor aanvang van het sporten mijn rugspieren insmeer met de CBD-spierbalsem heb ik daar geen last meer van.”

Straks misschien ook THC?

Willen is kunnen

“Nooit ga ik nog op stap zonder mijn spierbalsem. Op die manier kan ik verhinderen dat ik bij opkomende pijn een extra pijnstiller moet nemen en kan ik zonder al te veel pijn weer echt genieten van uitstapjes met mijn vriendinnen.

Dat de CBD zo’n invloed op de pijn zou hebben, had ik eerlijk gezegd niet verwacht. Ik ben me momenteel dan ook aan het inlezen over THC en wanneer ik hier alle nodige informatie over heb en weet waarvoor het bij mij het best zou kunnen werken (ik heb namelijk niet alleen maar last van pijn), overweeg ik zeker om ook eens THC-balsem en/of druppels te proberen.”

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord