Hoe is het als je als huidverzorgster zélf een vreemd plekje ontdekt op je huid? In deze video doet de Canadese (van oorsprong Hongaarse) Eva Szilagyi haar verhaal:

“Hallo allemaal. Ik heb een klein probleempje met een basaalcelcarcinoom gehad, dat ik zelf heb genezen met cannabis. Ik wil graag vertellen hoe ik er vanaf kwam.

De beste manier is misschien om je eerst wat achtergrondinformatie over mezelf te geven. Ik ben schoonheidsspecialist en huidverzorgingsexpert en kapper. Wat er gebeurde was dat ik een klein plekje vond, een klein raar dingetje boven mijn wenkbrauw. En daarboven zat nog iets kleins wat erop leek.

Ik wist dat die grotere boven mijn wenkbrauw verdacht was. Die andere vond ik niet zo verdacht omdat als je ouder wordt, je soms allerlei dingen krijgt die je niet eerder hebt gezien.

Maar dit was een beetje verdacht voor mij. Toen ik eraan kwam begon het te bloeden, en dat is nooit een goed teken. Maar het bloeden stopte en het genas. Maar later ging het ineens weer bloeden, en toen wist ik dat het waarschijnlijk een basaalcelcarcinoom was.”

Naar de dokter

“Ik wilde er graag even naar laten kijken door een deskundige. Dus belde ik de dermatoloog en ze namen een biopsie van beide plaatsen om te zien of ik echt een probleem had. En die eerste plek bleek inderdaad positief te testen voor een basaalcelcarcinoom.

Ik had een vriend van me horen vertellen dat een basaalcelcarcinoom genezen kan worden met marihuana. Oké, ik bedoel, ik vertrouwde die vriend, dus als hij dat zegt, wilde ik het best eens proberen.

Ik wil immers graag natuurlijke dingen doen om mijn lichaam te helpen genezen. Dus ik ging naar een cannabis-dispensary bij mij in de buurt met mijn vriend en ze namen ons mee naar een achterkamertje.

Daar lieten ze ons allerlei marihuana-dingen zien. Het enige wat ik wilde was die plek op mijn voorhoofd genezen, dus vertelden ze me dat er een mogelijkheid was om het met een olie te doen.

Ik zei dat ik had gehoord over een man en zijn naam kan ik me niet herinneren (waarschijnlijk de Canadees Rick Simpson – Medicinale-cannabis.nl), maar hij is op het internet. Als je zijn boek leest, legt hij je daar de manier uit om huidkanker met cannabis te genezen.

Dus ik vroeg of ze de specifieke spullen van die man daar hadden. Ze zeiden dat ze dat niet bij zich hadden, maar wel iets vergelijkbaars. Ik zei oké, ik zal het proberen.”

THC-olie en CBD-zalf

“Dus ze verkochten me wat THC-olie. Ik zal je de olie laten zien. Die olie gebruik je als een druppeltje. Ik gebruikte een paar druppels per keer. Ik heb het gebruikt met zo’n pipetje waarmee je de olie kunt opzuigen en het dan weer terug in het flesje kunt stoppen. Ze vertelden me dat ik tegelijkertijd ook deze medicinale zalf nodig had. Dus kocht ik deze medicinale zalf en dat was 50 milligram met CBD.

Ik kreeg deze twee producten mee naar huis en begon het meteen te proberen. Ik verbruikte drie druppels THC-olie per keer door ze op een ​​schoon wattenstaafje te doen. De olie wordt gewoon opgezogen door het wattenstaafje. Dat breng ik dan aan op die plek boven mijn wenkbrauw.

Nadat ik dit had gedaan, draaide ik het wattenstaafje om en gebruikte ik het schone uiteinde voor de CBD-zalf. Ik haalde er gewoon een schepje uit, een heel klein schepje ervan. Een klein beetje is genoeg, dus bracht ik dat bovenop de olie aan, een beetje gelaagd zeg maar.”

Terug naar de dermatoloog

“Ik deed dit ongeveer een maand. Dus ik kreeg weer een afspraak met de dermatoloog en ik vertelde hem wat ik aan het doen was met de THC en CBD. De dermatoloog lachte me uit. Hij zei ja, dat gaat dus niet helpen. Waarom bespaar je je dat geld niet en laat je mij in plaats daarvan een kleine ingreep doen.

Maar ik luisterde niet naar hem, ik bleef de cannabis gebruiken. Na twee weken had ik weer een afspraak, dus al met al was het een maand dat ik die cannabisproducten gebruikt had.

We zaten daar maar te wachten en wachten. Toen kwam de patholoog zeggen dat hij geen kanker meer zag in mijn weefsel. Ik dacht dat hij een bepaalde marge bedoelde, maar hij zei dat er gewoon helemaal geen kankercellen meer zaten. En de dermatoloog zei ja, dat was zeker de marihuana en hij lachte. Ik zei: waarom kan het niet de marihuana zijn?

Maar de patholoog was geïnteresseerd en vroeg wat voor soort marihuana ik dan gebruikte, kun je me de naam geven vroeg hij. En hoe je het gebruikt hebt, want ik ben echt geïnteresseerd in hoe je van deze kanker af bent gekomen.

Dus ik wilde nu gewoon even met iedereen delen hoe ik het gedaan heb. Ik hoop dat het misschien iemand zal helpen.”

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord