Tabé tegen de pijn met THC en CBD

THC olie is mijn favoriete olie van alle cannabis oliën, want het pakt al de MS aanvallen goed aan en zorgt ervoor dat ik kan ontspannen. Maar juist omdat ik het zo waardevol vindt, (blijf toch die ‘zuinige hollandse’)doe ik toch erg voorzichtig met de dosis. Want de enige ‘vervelende’ bijwerking is misschien de tolerantie. Dezelfde dosis kan na een paar weken niet meer zo heftig aanvoelen als de eerste, maar dat is met elke kruid, pil en of olie die we gebruiken, neem ik aan.

Tolerantie

Op zich is het niet zo heel erg hoor, de tolerantie kan je snel verlagen door even een paar dagen zonder te doen of gewoon even een paar druppeltjes minder. Van mijn dealer hoef ik niet zuinig te zijn, als ik het echt nodig hebt, is een e mailtje genoeg om ervoor te zorgen dat ik het z.s.m. op m’n deurmat hoor stuiteren.

Super lieve mensen, die olie makers maar toch, uit respect voor de mooie plant (en dus ook voor m’n dealers ;)) probeer ik het toch altijd te doen met een flesje in de maand. Dus soms sla ik wel eens een dosis over en soms zelfs een druppeltje minder. Dat vul ik dan soms aan met valeriaan (is ook super rust gevend) of vervang ik het eens metCBD om te zien of het zo ook kan. Altijd goed om te blijven experimenteren, vind ik, om te kijken of de wind nog uit de zelfde hoek waait. Want soms wil ik liever wat bewaren voor de echte zware aanvallen en zo gaat de tolerantie ook niet te snel omhoog. En deze olie wil ik ook niet als vanzelf sprekend beschouwen, Cannabis verdient veel respect vind ik.

Beter algehele conditie

Het mooie is wel, dat na een paar jaar deze oliën gebruikt te hebben m’n gehele conditie omhoog is gegaan en de aanvallen VEEL minder frequent en heftig! (ja daar mag best een uitroepteken achter) Moet ik eigenlijk niet te hard zeggen natuurlijk want MS kan echt heel heftig zijn, zo heftig dat ik daarna soms posttraumatische stressstoornis (PTSS)  ervan over heb en het daarom ook zo snel mogelijk vergeet..

Want soms kan ik echt nog hele zware aanvallen hebben dat m’n hele lichaam verkrampt en ik alleen maar kan gillen.. Vooral in rust zal de MS mij blijven overvallen.. Ik kan best wat lichamelijk werk doen (gelukkig) maar wel rustig en langzaam anders krijg ik daarná heftige krampen, pijnen en blessures wat soms wel weken (of zelfs maanden) kan duren.

Ik kon bijvoorbeeld een maand niet meer lopen nadat ik een strand wandelingetje had gemaakt (was een date, dan snap je, dan loop je stoer -lees: dom- door..ook al heb je pijn.) Maar ik wil daar niet te veel over zeuren want het kan echt VEEL erger zijn als men MS heeft dus ik mag blij zijn dat ik nog (kleine) stukjes kan lopen. Moet wel zeggen, zo’n strand wandeling zit er echt niet meer in.. Goed, ik wilde niet naar het strand met dit verhaaltje dus laat ik laat ik wel één richting op blijven gaan (dit keer..)

Vooral s’nachts kan het heftig omhoog komen dat kunt u denk ik wel wat bij voorstellen. Als ik lekker lig te slapen duurt het even voordat ik wakker ben want zo’n MS aanval zorgt ervoor dat mijn dromen langzaam in een nacht merrie veranderen voordat ik wakker wordt..

Dus wordt ik echt gillend wakker van de schreeuwende pijn omdat mijn hele lijf is verkrampt en zelfs ademen lastig is.

Ik denk dat dan de THC olie is uitgewerkt en in rust zal MS mij dus altijd over vallen

(blijft een laffe vijand ) Maar dit jaar kon ik zelfs een paar planten in mn tuin eens goed snoeien, waar ik normaliter een hulplijn voor in moest schakelen. En die hulplijn liet ik ook maar liever even stil want anders moest die z’n mondkapje weer strijken ;p

Achteraf had ik dat(die hulplijn) eigenlijk ook wel nodig gehad maar soms (vaak) ben ik erg eigenwijs en blijf ik de strijd aan gaan met die MS.. die ik toch eigenlijk elke keer weer verlies en ik daarna met de gebakken peren zit.(wat ik al zei, juist in rust krijgt de MS lust..)

Maar ja, het lastige is ook dat mensen zoals ik (laat ik alle chronisch zieken es lekker over één kam scheren) vaak geen mensen zijn die met de pakken neer gaan zitten en juist door gaan  terwijl het verstand misschien zegt dat het beter is om even rust te gaan nemen. Ik weet niet of het u wel eens is opgevallen maar de meeste chronisch zieken zijn zo.

Als ik eens filosofisch mag worden dan denk ik dat misschien juist die mensen moeten leren rustig aan te doen en eens aan zichzelf moeten denken?En daarom zo’n ziekte krijgen?Ik weet het ook niet..ik heb misschien wat te lang liggen ‘filosoferen’ vannacht ;)

Dus nadat ik een paar planten had gesnoeid, was ik tevreden op de bank in gestort en s’avonds vroeg in bed gekropen (als ik niet zo’n pijn in m’n armen had gehad, had ik dat letterlijk gedaan..) Die nacht droomde ik van mooie groene plantjes ;)  met het zonnetje die erop scheen..

Langzaam veranderde dat in een nachtmerrie toen de zon ook in de tuin op kwam en kreeg vreselijke kramp in m’n gehele armen. Die kramp zakte maar niet maar omdat ik net wakker was, wilde ik niet gelijk de THC olie weer grijpen.. die bewaar ik liever voor het slapen gaan, maar eerlijk gezegd, als ik flesje niet al half leeg was, had ik die wel gepakt want het deed vreselijk veel zeer.

Magnesium wil soms ook wel helpen tegen kramp en pijnlijke spieren en soms een glas water al goed helpen. Maar meestal moet ik het, zoals met elke ‘bad trip’, gewoon uitzitten (just ‘ride it out’)

CBD olie

Maar zonder echt na te denken, greep ik de CBD olie uit mn medicijn kastje en nam een flinke dosis(half pipetje vol) want ik had flink veel pijn. Ik ging weer het popcorn op het plafond tellen in m’n bed. Nadat ik de tel was kwijt geraakt (grapje hoor, ik lag maar wat te filosoferen)keek ik op mn alarm klok en zag dat het ineens half 9 was!

Dus die CBD had m’n lichaam gewoon tot rust gekregen en daardoor was ik zelf ook weer wat weggesukkeld! M’n armen kon ik weer bewegen en de pijn was gezakt.. Natuurlijk had ik behoorlijk veel spierpijn maar dat is ook niet zo erg vreemd, alles was gewoon beter te dragen dan hoe ik wakker werd die nacht(ochtend)

Ik ging juist THC olie gebruiken omdat deCBD olie niet alle klachten aan kon en wat versterking nodig had.

Daardoor gebruikte ik de CBD eigenlijk alleen nog voor mn kat (heeft ook wat neurogische klachten) en voor huid en haar problemen. En soms als ik de deur uit ging, ter voorzorg zodat mijn lijf rustig bleef. (Zonder dat ik gelijk het vliegtuig hoefde te nemen door de THC olie ;))

Maar dat onschuldige goedje is echt niet zo onschuldig zoals die daar zo liefjes naast de kassa staat bij de kassa koopjes van de drogist. Die besluipt de klachten als een ninja zonder dat je het door hebt. Goed, ik heb wel een flinke dosis gebruikt dus dat is dan even voor zware noodgevallen, maar die CBD heeft me wel meerdere malen gered toen mijn THC olie op was!

Maar daarom stapte ik ook over op THC olie, daar heb ik minder druppels van nodig en pakt het allemaal even wat rigoureuzer aan, wat soms ook echt wel nodig is met de meeste klachten van MS.

Maar na al mijn odes aan THC olie mag ik CBD olie ook wel weer eens een lofzang brengen vond ik.

Dus bij deze dan..

Zensemilla

#CBDROCKS!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord