De werking van THC olie en fibromyalgie

“Onderzoek onder 56 fibromyalgie patiënten waarvan de helft cannabis toegediend kreeg (door roken, oraal of beide) en de andere helft niet, liet zien dat de cannabisgebruikers een significante vermindering van pijn en stijfheid en meer ontspanning ervoeren dan de controlegroep. Ook voelden ze zich mentaal prettiger.

” Zo luidde in 2011 de conclusie van een wetenschappelijk onderzoek in Spanje naar de therapeutische effecten van medicinale cannabis op de symptomen van fibromyalgie. Dit kunnen wij volledig onderschrijven uit eigen ervaring, omdat we dit regelmatig te horen krijgen van fibromyalgie patiënten die via onze website goede THC-olie gevonden hebben.

Pia schreef ons

“Nou, ik kan je vertellen dat ik het helemaal super vind en het werkt echt bij mijn fibromyalgie en zenuwpijn he? Ik voel me een stuk beter en heb minder pijn. Ik heb ook ontdekt dat het een weldadige uitwerking heeft op mijn psyche.

ook ontdekt dat het een weldadige uitwerking heeft op mijn psyche.

Tracy, liet ons weten:

“Ik heb fibromyalgie en ik heb CBD-olie geprobeerd, maar d

Dat was niet erg effectief voor de pijn of om me te helpen ontspannen. Ik heb cannabis geprobeerd en dat hielp wel enorm. Mijn pijn verminderde, ik kon ontspannen en de spierspasmen die ik had waren bijna verdwenen. En ik had een goede nachtrust. Ik kan alleen maar aannemen dat het de THC was die zo hielp.

Hoewel fibromyalgie door de reguliere wetenschap als een soort mysterieuze ziekte beschouwd wordt die gepaard gaat met pijn en ontstekingen waarvan de oorzaak maar moeilijk te achterhalen valt, denken sommige onafhankelijke onderzoekers dat vooral een verstoorde stofwisseling, bijvoorbeeld ten gevolge van stress of een slecht dieet, hier een belangrijke rol in kan spelen. Want een verstoorde stofwisseling kan leiden tot een overmaat aan vrije radicalen in het lichaam, en die zijn schadelijk voor gezonde cellen. Zo kunnen pijn- en andere klachten ontstaan.

En laten de werkzame stofjes uit de cannabisplant, cannabinoïden geheten, er nu bekend om staan om – naast tal van andere lichaamsfuncties – ook de stofwisseling weer te stroomlijnen! Vandaar waarschijnlijk dat zoveel fibromyalgie-patiënten een verlichting van hun klachten ervaren wanneer ze hun eerste druppeltje THC-olie nemen. Zelf meten is weten.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie