Welkom op medicinale-cannabis.nl!

Betrouwbare THC producten, voor elkaar!

Direct bestellen

THC olie maken

THC-olie maken

Als je zelf THC-olie wil maken, zijn er een aantal dingen om op te letten. THC-olie staat bekend om zijn heilzame werking bij allerlei aandoeningen. Helaas is het niet zomaar legaal verkrijgbaar. Veel mensen gaan daarom zelf THC-olie maken. Hoe maak je THC-olie en wat heb je allemaal nodig? Is zelf maken de beste oplossing? Wij vertellen je er alles over. Lees je mee? 

Waarom THC-olie maken?

Hoewel olie met THC effectief is gebleken bij de meest uiteenlopende klachten en aandoeningen kun je de olie in Nederland niet zomaar legaal verkrijgen. Het gebruik van medicinale cannabis is wel toegestaan. Medicinale wietolie is verkrijgbaar op doktersrecept. Veel huisartsen zijn echter nog niet helemaal vertrouwd met de voordelen en een recept wordt dan ook niet snel uitgeschreven. Dat blijkt wel als we kijken naar het aanbod van THC-olie: In Nederland zijn er op dit moment maar 3 apotheken die de olie verkopen. Mede hierdoor is de olie uit de apotheek vaak erg duur. 

Als je baat denkt te hebben bij het gebruik van THC-olie kan zelf maken een oplossing zijn. Toch zijn hier een aantal kanttekeningen te maken. THC-olie maken en verkopen is strafbaar. Dit komt omdat producten die meer dan 0,2 % THC bevatten onder de opiumwet vallen. Het gebruiken van olie met THC valt onder de gedoogwet. De kans op vervolging door enkel het bezit, is dan ook erg klein.

Een goed begin

THC-olie wordt gemaakt van de werkzame cannabinoïde THC, ofwel tetrahydrocannabinol. De THC wordt gemengd met een drager, dit is vaak een plantaardige olie zoals olijfolie, hennepzaadolie of kokosolie. Voor het maken van THC-olie kun je wiet kopen in de coffeeshop, sommigen gebruiken knipafval of zelf gekweekte cannabistoppen. De gedroogde cannabis wordt voor het maken van THC-olie verkruimeld.

In de basis onderscheiden we voor het maken van THC-olie 2 verschillende wietsoorten. Namelijk de Cannabis sativa en de Cannabis indica. De effecten van sativa worden doorgaans omschreven als mentaal stimulerend en opwekkend, terwijl indica eerder ontspannende en rustgevende eigenschappen wordt toegedicht. Hoewel THC-olie doorgaans niet voor recreatieve doeleinden wordt gemaakt (en de psycho-actieve werking bij juiste dosering vaak nihil is), misschien toch iets om over na te denken voordat je aan de slag gaat met het maken van olie met THC.

Het extraheren

Ten eerste moet de THC uit de cannabisplant geëxtraheerd worden. Vaak wordt hiervoor alcohol gebruikt. Door pure alcohol te gebruiken, wordt het meest zuivere product verkregen. Sommige bedrijven werken met Ethanol of bio-ethanol wat kan zorgen voor een sterke smaak die vaak als onprettig wordt ervaren.

Door de cannabis kort te spoelen in pure consumptiealcohol worden de werkzame stoffen uit de wietplant geëxtraheerd. Nadat de THC uit de cannabistoppen is opgenomen, wordt het overblijfsel met de alcohol verwarmt. Dit gebeurt vaak au bain-marie en vergt het nodige geduld. Als alle alcohol verdampt is, blijft er pure THC-olie over. Door deze olie te verdunnen, ontstaat een makkelijk te doseren olie. Vaak wordt hierbij per gram gebruikte wiet, een halve theelepel draagolie gebruikt.

Alternatieve methoden

Als je zelf aan de slag gaat met wiet extraheren door middel van alcohol, is het zaak om erg voorzichtig te werk te gaan. Niet alleen is pure alcohol erg brandbaar, ook kan het verbranden van alcohol een toxisch effect hebben op de longen. Zorg voor voldoende ventilatie en ga zeker niet met je neus boven de pan hangen. 

Liever direct bestellen?

Wij snappen dat je na het lezen van bovenstaande toch even twijfelt of je de olie wel zelf moet gaan maken. Uiteraard is het goedkoper om het zelf te kweken en te extraheren maar zijn de juiste apparatuur en grondstoffen essentieel en niet gemakkelijk aan te komen. Onze particulieren hebben de juiste apparatuur en netwerk om een kwalitatieve THC olie te maken, uiteraard geheel getest door een onafhankelijk laboratorium.

Om tóch THC olie en andere medicinale THC middelen beschikbaar te maken voor de mensen die het nodig hebben, hebben wij een netwerk van particulieren opgebouwd die het zelf maken.

Welke THC producten zijn er?

Vraag nu direct wietolie met thc aan

Omdat de thuismakers uit ons netwerk vooral gepassioneerd zijn over de werking van THC olie, vragen zij hiervoor een redelijke vergoeding. Ze doen dit dus echt niet om er rijk van te worden. Via ons aanvraagformulier kun je precies aangeven welk wietproduct met THC olie je graag wilt bestellen. Wij zetten je vraag één op één door naar een thuismaker en hij of zij zal vaak al dezelfde dag een reactie geven. Zo bestel je je olie vertrouwd en van oliemakers die jou graag willen helpen aan dit krachtige middel.