Cannabis vs Aspirine: Cannabis wint!

(Het was een oneerlijke strijd want cannabis is 30 keer sterker dan een aspirine)

Iedereen die medicinale cannabis gebruikt (in olie, bloem of ‘dab’ vorm) weet wel hoe goed het tegen wat voor vorm van pijnen werkt. Maar de meeste mensen willen dat toch liever horen van mensen met witte jassen (en het liefst met een monocle erbij). Maar geen nood, het is nu officieel bewezen: medicinale cannabis is maar liefst 30 keer krachtiger dan een aspirine.

Volgens onderzoeker gepubliceerd in verschillende media in Canada en de Verenigde Staten, kan cannabis tot 30 keer sterker zijn in het verminderen van ontstekingen en pijn dan aspirine. Deze bevindingen heeft de media aandacht getrokken in de Verenigde Staten en Canada, aangezien beide landen momenteel worden geconfronteerd met een reeks overdosiscrises door de zogenaamde pijnstillers. Cannabis kan deze crisis helpen verlichten, maar kan ook effectief zijn voor het behandelen van deze verslavingen.

Onderzoekers hebben dit potentieel op moleculair niveau gevonden. Dit onderzoek, geleidt door professor Tariq Akhtar met Steven Rothstein van de moleculaire afdeling celbiologie (MCB) combineerden biochemie en genomica. Door deze aanpak ontdekte het team dat cannabis twee soorten moleculen aanmaakt: cannflavine A en cannflavine B ook bekend als flavinoïden. Deze flavinoïden zijn verantwoordelijk voor het geven van het ontstekingsremmende effect dat volgens de analyse 30 keer hoger is dan de gewone apotheek aspirine!

Proffesor Akhtar:

Ons doel was om op een duidelijke manier te begrijpen hoe deze moleculen op elkaar inwerken. Op deze manier kun je moleculen verzamelen voor een specifiek doel, zoals cannflavines A en B.

Bewezen nieuwe natuurlijke optie voor chronische pijn

Momenteel hebben mensen die lijden aan ernstige pijnlijke aandoeningen de enige betrouwbare optie: Opioïden waarvan het functioneren is gebaseerd op de blokkade van receptoren die pijnsignalen in de hersenen produceren. Er zijn echter tal van bijwerkingen zoals tolerantie, hoge afhankelijkheid en in sommige gevallen zelfs overdosis.

De groep onderzoekers stelt dat het “opwindend en de moeite waard is om een potentieel nieuw hulpmiddel voor de behandeling van pijn te hebben ontdekt.” Beide werken samen met een in Toronto gevestigd bedrijf om nieuwe natuurlijke formuleringen te ontwikkelen die effectief kunnen zijn tegen pijn.

Goed nieuws dus voor het imago van Cannabis, die erg te lijden heeft van de slechte reputatie die de media, Big Pharma en foute propoganda haar gegeven heeft…

THC olie en een dosis humor

Dat THC olie super goed is tegen virus en infecties (THC olie sterkt je en maakt je ‘glibberig’ zodat de meeste virussen niet aan je blijven plakken, om het even simpel te zeggen) kan ik nog even aandikken natuurlijk maar nu trek ik ook even een witte jas aan en zeg: het werkt het beste samen met… HUMOR! (helpt ook goed tegen het coronavirus)

Ik heb MS en omdat ik mezelf (en ga) genezen probeer ik in het leven zo veel mogelijk de humor op te zoeken. Niet dat ik alles belachelijk probeer te maken, niets serieus neem en als gek ga lopen giechelen, maar films en TV programma’s kijken bijvoorbeeld waarbij je je buikspieren moet gebruiken is altijd een goede workout. Dus kijk ik liever naar stand up comedy dan naar GTST (hoewel zij ook een item hadden over de voordelen van medicinale cannabis). Als je lacht voel je geen pijn, of ‘vergeet’ je even de pijn. Net zoals stress de pijn verergerd, zal lachen de pijn verlichten. Wat we nu met al dat natte weer extra goed kunnen gebruiken!

Dus bij deze:

Hoe weet je wanneer je teveel THC olie heb genomen? wanneer je “too phoned bent too High home”

Hoe noem je 3 patiënten met 2 flesjes THC olie? Vitamine gebrek….

Wat is realiteit? Een illusie veroorzaakt door te weinig cannabis…

Hoeveel cannabis gebruikers heb je nodig om een lamp te vervangen?… who cares , het is hier toch al fel!

Wat is een uitgebalanceerd dieet? Een flesje THC olie in de ene en in de andere een flesje CBD…

Hoe noem je het al je een flesje THC olie laat vallen? Drugsmisbruik…

Er zijn twee soorten mensen: mensen die THC olie gebruiken en mensen die het zouden moeten gebruiken…

jaja erg flauw maar als ik in ieder geval 1 lach heb veroorzaakt , ben ik klaar!

Zensemilla

Don’t drik and drive, but get high and fly ;)