THC olie bij depressie

THC-olie bij depressie is een combinatie waar de meeste van ons niet heel raar van opkijken. Misschien komt het toch door het ‘don’t worry-imago’ dat aan wiet kleeft. Maar wietolie is een medicinale vorm van cannabis die vooral medisch en niet recreatief wordt gebruikt. Hoe zit dit precies en helpt wietolie tegen depressie? We zochten het uit en delen onze bevindingen in dit artikel. Lees snel verder en ontdek er alles over!

Wat is een depressie?

In ons kikkerlandje krijgt één op de vijf volwassenen weleens te maken met een depressie. We zitten allemaal wel eens niet zo lekker in ons vel of hebben een mindere dag maar bij een depressie ligt dit net iets anders. We spreken van een depressie als iemand langer dan 2 (aaneengesloten) weken last heeft van sombere gevoelens en nergens zin in heeft. 

In principe kan iedereen een depressie krijgen. Wel is het zo dat erfelijke aanleg maar ook ingrijpende gebeurtenissen een rol kunnen spelen in het ontwikkelen van een depressie. Toch is de ene depressie de ander niet. Een depressie kan snel overgaan en relatief mild verlopen maar een depressie kan ook gepaard gaan met ernstige klachten en zelfs chronisch worden. We spreken van een chronische depressie als een depressie langer dan 2 jaar aanhoudt.

Om tóch THC olie en andere medicinale THC middelen beschikbaar te maken voor de mensen die het nodig hebben, hebben wij een netwerk van particulieren opgebouwd die het zelf maken.

De behandeling

Voor de behandeling van een depressie is er vaak gedragstherapie nodig. Er zijn diverse therapieën denkbaar. Vaak wordt bij een ernstige depressie gekozen voor een behandeling met medicijnen. Omdat gangbare medicijnen een vrij lange lijst met bijwerkingen hebben en bovendien verslavend kunnen zijn, is er steeds meer interesse in de behandeling van een depressie zonder medicijnen. 

THC-olie tegen depressie wordt al jarenlang ingezet en inmiddels zijn er dan ook tal van ervaringen te vinden van gebruikers die baat hebben bij de behandeling van hun depressie met wietolie.

Direct THC-olie tegen depressie bestellen?

Bij ons netwerk van particulieren

Welke THC producten zijn er?

Cannabisolie tegen depressie

Om misverstanden te voorkomen, lichten we graag kort toe wat THC-olie is. THC-olie wordt ook wel wietolie genoemd en is een olie die gewonnen wordt uit de cannabisplant. In de basis onderscheiden we 2 soorten cannabisolie, namelijk cannabisolie met THC en cannabis olie met CBD. Cannabisolie met THC is de meest krachtige olie en bezit de meeste geneeskrachtige eigenschappen. Als we het in dit artikel hebben over cannabisolie en depressie bedoelen we met cannabisolie de medicinale wietolie.

(hoe) helpt wietolie tegen depressie

Om begrijpelijk te maken hoe wietolie helpt tegen depressie, stellen we je eerst voor aan het endocannabinoïden-systeem in ons lichaam. Dit systeem interacteert met (lichaamseigen maar ook toegediende) cannabinoïden. Deze cannabinoïden binden zich aan de zogenaamde Cannabinoïde Bindende receptoren. Een bepaald type van deze receptoren (de CB1 receptoren) komt vooral voor in ons ruggenmerg en onze hersenen. 

Het endocannabinoïden systeem regelt allerlei belangrijke lichaamsfuncties en speelt een rol in hoe prikkels bij ons binnenkomen. Als dit systeem uit balans is, kan dit gevolgen hebben op hoe jij je voelt. Bij onbalans kan het zijn dat bepaalde feel good-stofjes als serotonine minder worden aangemaakt waardoor je humeur beïnvloedt wordt en de wereld minder fijn bij je binnenkomt. THC is een cannabinoïde die invloed heeft op de werking van ons lichaamseigen systeem.

Daarnaast bevordert wietolie een gezonde slaap. We weten dat slechte slaapkwaliteit bij depressie vaker voorkomt en dat een regelmatig slaappatroon kan helpen tegen een depressie. Alles bij elkaar opgeteld kun je stellen dat wietolie op verschillende vlakken tegen depressie helpt.

Natuurlijke antidepressiva

Cannabinoïden als THC en CBD (beide gewonnen uit de cannabisplant) kunnen helpen om je lichaamseigen endocannabinoïden-systeem in balans te brengen of te houden. Hierdoor kunnen signalen beter worden verwerkt, zo kan de oorzaak van een depressie worden verminderd. Bovendien heeft onderzoek aangetoond dat THC, dankzij de stimulerende werking die het heeft op het endocannabinoïde-systeem, de ontwikkeling van nieuwe hersencellen stimuleert. 

De werking van antidepressiva berust deels op dit principe. Het is gebleken dat nieuwe hersencellen belangrijk zijn om stress te verminderen.

Op recept

Als je medicinale wietolie tegen depressie wil gaan gebruiken, is het belangrijk dat je kiest voor een cannabisolie van goede kwaliteit. Wietolie die online wordt aangeboden, kan schadelijke bestrijdingsmiddelen bevatten. Olie met THC kan op legale wijze worden verkregen op doktersrecept. Het bezit en gebruik van THC-olie valt in Nederland onder het gedoogbeleid. 

Je kunt er ook voor kiezen om zelf wietolie te maken. Dit vergt een goede voorbereiding en is niet geheel zonder risico. Als je op een laagdrempelige manier wilt proberen of cannabisolie tegen depressie iets voor jou is, kun je er ook voor kiezen om cannabisolie online te bestellen.

Wietolie tegen depressie kopen

Om THC-olie op een veilige manier toegankelijk te maken, werken wij samen met betrouwbare particulieren die olie met THC maken. Wij screenen alle thuismakers waarmee we samenwerken en de olie wordt regelmatig getest in een professioneel lab. 

De producten zijn 100% biologisch en vrij van bestrijdingsmiddelen. Hierdoor profiteer je wel van de lusten maar niet van de lasten. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van cannabisolie tegen depressie? Neem contact met ons op voor de beste THC-olie zonder gedoe!