THC zalf tegen droge en pijnlijke huid

U zag me zeker al van mijlen ver aankomen, met mijn glimmende neusje, want ik heb weer een leuke/goede ervaring te delen.

Als u al mijn avonturen heeft gevolgd dan weet u: De THC olie is mijn grote idool, die me vooral goed helpt tegen de klachten die ik heb ivm Multiple Scleroses .. (direct en indirect)

Maar ik heb niet alleen een zwak lijf, ook mijn huid is erg overgevoelig en is snel droog.(blond en een erg lichte huid, u kent het wel). Oppassen dus voor direct zonlicht en lichaamsvreemde stoffen (parfums en toevoegingen in wasmiddelen enz) Niet dat ik allergisch ben maar heb wel dus bijna overal een hypo allergene reactie op.

Helaas is het ook zo dat hoe meer je smeert op een droge huid, het alleen maar droger wordt doordat de huid steeds weer wordt gestimuleerd om meer cellen te gaan delen, door de aanraking/druk. Dus het beste is, er zo min mogelijk met je vingers aan te zitten als de huid erg droog is. Maar dan heb ik ook nog eens veel jeuk en pijn in mijn gezicht door de aangezichtspijn (zenuwpijn aan de voorkant van de schedel) door de MS. Dus helaas kan ik mijn eigen advies vaak niet eens goed volgen :( En blijf ik mijn huid maar aanraken.. ‘Smeren’ doe ik ook zo min mogelijk, het is meer ‘deppen/kloppen’ wat ik doe. Smeren is voor iedereen af te raden, want je kunt de huid zien als een tafellaken:

Als je er overheen wrijft, gaat het rimpelen en dat is ook zo met de huid.

En hoe ouder de huid is, hoe minder het terug veert, dus het is beter om niet (te hard) te smeren in het gezicht. En hoe meer je de huid stimuleert, hoe droger het ook nog eens wordt! Dus laten we het maar ‘zachtjes (in)masseren’ noemen ipv insmeren.

Hennep zalf met CBD gebruik ik dagelijks maar soms heb ik wel eens wat sterkers nodig.. Vroeger haalde ik een broodje makreel maar nu ik vegetariër ben geworden, kan ik dat nu alleen doen met de oliën van zaden en noten in mijn dieet.

En toch is dat niet vettig genoeg want dan moet ik wel een hele berg vogelzaad naar binnen werken, als ik wil dat mijn huid er net zo van gaat glimmen als met een broodje (verse) makreel.

Maar voordat ik weer teveel uit de bocht ga vliegen met mijn verhaal: Ik heb dus weer een super goede ervaring te delen met dit keer de THC zalf!

THC-zalf is een uitstekend middel tegen diverse kwalen zoals eczeem, ontstoken huid, pijnlijke huid en spierpijn dus daarom is de zalf met THC ook uitstekend te gebruiken voor een ontspannende massage. Al is het wel erg pijnstillend, voor een indrogend effect is het helaas geen goede keuze (zie mijn vorige stukje)

Laatst was mijn huid in mijn gezicht vreselijk droog en pijnlijk, veel prikkelingen door de aangezichtspijn(chronische kriebel/irritatie aan m’n neus oa) en daardoor wordt mijn huid nóg droger met dus meer irritatie: Mijn hele T-zone (vooral mijn neus en eromheen) was rood en pijnlijk. Ik kon blijven ‘smeren’ maar wat ik eerder zei:

Hoe meer je smeert hoe meer het escaleert!

Gelukkig had ik de THC zalf nog, bedacht ik me. Die werkte de vorige keer helaas niet echt goed omdat ik toen meer een ‘indrogend effect’ nodig had. Maar de zalf voelde zo heerlijk zacht dus kon eigenlijk stiekem niet wachten tot ik die eens goed kon uittesten.

Dus ik heb de THC zalf zachtjes en licht over mijn hele gezicht gedept en in- gemasseerd, als een masker, en heb zo de hele dag lekker op de bank gelegen want mijn huid werd gelijk heerlijk zacht en rustig nadat het was ingetrokken, en dus ik ook.. Volgende dag voelde het zoveel beter! Ik zou er wel 10 uitroeptekens bij willen zetten, als ik niet wist dat dat geen goede grammatica was. Ik heb nog zo’n masker genomen de volgende dag (gewoon, omdat het zo lekker was) en ik moet zeggen, het is nu ongeveer 2 weken verder en mijn huid glimt nog steeds!

Moet wel erbij zeggen dat ik daarnaast dus nog CBD/hennep zalf gebruik dagelijks dus dan zal het entourage effect ook wel weer goed zijn werk hebben gedaan. Want CBD en THC werken namelijk erg goed samen!

Ja, het is dus weer een wonder maar deze zalf werkt echt super goed als er even wat meer (medicinale) kracht gewenst wordt, vooral bij een pijnlijke droge huid.

Mijn aangezichtspijn is ook gelijk iets minder, waarschijnlijk ook doordat ik er nu veel minder aan zit..

Maar als ik nu even zachtjes over mijn neusje streel, voel ik:

Met een maskertje van THC zalf ben ik zo zacht als een kalf!

(inwendig en uitwendig)

Zensemilla