THC olie afvallen

THC olie bij afvallen? Het is mogelijk! Heel veel mensen zouden graag een kilootje of wat minder wegen. Ze proberen zo gezond mogelijk te leven, maar pakken dit vaak niet goed aan. Misschien dat ze wel gewicht verliezen, maar wanneer ze stoppen met lijnen, komen de kilo’s weer terug. Een gezond gewicht hebben, is voor de meeste mensen een kwestie van andere leefgewoontes aannemen. Hoe begin je eraan? En hoe zit het met het endocannabinoïden systeem en afvallen, waarom hebben cannabinoïden invloed op je gewicht? Lees hieronder verder over de relatie tussen THC olie en afvallen!

Helpt THC olie bij afvallen?

De eerste stimulus die bij individuen bevordert om aan te komen, is vaak eenvoudig. Het is gewoon een kwestie van een onbalans tussen calorieën in en calorieën eruit. De langetermijneffecten van deze hypercalorische toestand zijn echter niet altijd zo eenvoudig om te keren.

Het corrigeren van een calorieoverschot met een calorietekort werkt soms voor gewichtsverlies, maar het kan moeilijk zijn. Allereerst zorgt het verminderen van calorieën ervoor dat mensen honger hebben, wat ongelooflijk ongemakkelijk kan zijn. Ten tweede kan gewichtstoename veranderingen in hormoonspiegels en -balans, metabole patronen, ontsteking toestand en balans in het endocannabinoïde systeem veroorzaken.

Duurzaam gewichtsverlies vereist een terugkeer naar gezond evenwicht in deze lichaamssystemen. Studies hebben aangetoond dat cannabinoïden niet alleen effectief zijn voor het reguleren van de ECS, maar ook een positieve invloed kunnen hebben op de disfunctie die optreedt in andere systemen.

Ric Tyler, een gecertificeerde holistische cannabis beoefenaar, heeft ontdekt dat balans essentieel is. “Ik heb THC olie gebruikt en aanbevolen voor de homeostase (evenwicht in het organisme) en om het endocannabinoïden systeem op de juiste manier in te stellen zodat het op een juiste manier andere lichaamsprocessen kan ondersteunen”, zegt hij.

Eetlustremmend effect THC

Het ECS speelt ook een rol bij metabolische functies, zoals de opslag van energie en het transport van voedingsstoffen. Het endocannabinoïde systeem is in staat specifieke gebieden van het lichaam te stimuleren die betrokken zijn bij de stofwisseling. Dit zijn onder meer het maag-darmkanaal, de skeletspieren en de endocriene pancreas.

Het endocannabinoïde systeem doet dit op natuurlijke wijze via twee endogene cannabinoïden. Dit zijn anandamide (ook wel bekend als de “gelukzaligheid molecule”) en 2-AG (2-Arachidonoylglycerol). Deze verbindingen werken samen met twee types receptoren (CB1 en CB2). Die vind je in de hersenen, het spijsverteringsstelsel en het vetweefsel, evenals in andere delen van het lichaam. Door de receptoren in deze gebieden te stimuleren, zijn cannabinoïden in staat verbindingen uit voedsel te helpen metaboliseren bij de vertering.