THC olie tegen artrose

THc olie tegen artrose nodig? Nederland telt gemiddeld 2 miljoen reuma patiënten. Reuma is een breed begrip waar wel 100 aandoeningen onder vallen die klachten veroorzaken rondom spieren, pezen en gewrichten. Een van de meest voorkomende vorm van reuma is Artrose. Deze klachten uiten zich voornamelijk in pijn en stijfheid in het lichaam en algemene vermoeidheid.

Wat is artrose?

Artrose is een vorm van reuma en wordt internationaal ook wel osteoartritis genoemd. Bij artrose gaat het kraakbeen in het gewricht achteruit en wordt het dunner, zachter en brokkelig. In het kraakbeen zelf zitten geen spieren of zenuwen, dit doet dus geen pijn. Het zijn vaak de veranderingen die pijn doen, je moet dan denken aan:

  • Veranderingen in het bot direct onder het kraakbeen
  • Voelbare knobbels (osteofyten) langs de rand van het gewricht
  • Ontsteking van de slijmvlieslaag in het gewricht
  • Verzwakken van spieren rondom gewricht

Veel voorkomende plaatsen waar artrose optreedt zijn bijvoorbeeld de knieën, de heupen, de gewrichten in de nek en onderrug. Maar ook je vingers en tenen.

Werking THC olie tegen artrose

Het endocannabinoïde systeem is de controlekamer van ons lichaam en verantwoordelijk voor heel veel belangrijke processen. Je kunt dan denken aan het afweersysteem, zorgen voor een optimaal slaap-waakritme en het kan de pijnprikkels, die vaak bij artrose voorkomen, afzwakken door een betere signaaloverdracht.

Stress, koude temperaturen, maar ook een tekort aan cannabinoïden kunnen zorgen voor een onbalans in je endocannabinoïde systeem. Door wietolie te gebruiken kunnen de cannabinoïden in je lichaam worden aangevuld en wordt de pijn, veroorzaakt door de artrose, gemoduleerd.

Zoogdieren (waaronder dus de mens), vogels, en bijvoorbeeld vissen hebben een endocannabinoïde systeem in hun lichaam. Endo is lichaamseigen. De receptoren voor cannabinoïden die door ons hele lichaam te vinden zijn, zoals de CB1- en de CB2-receptor, laten door inname van cannabinoïden tal van lichaamsprocessen beter verlopen. Zo werken ze onder andere pijnstillend, ontspannend, ontstekingsremmend en nog veel meer.

Naast de mogelijke pijnverlichting, kan een aanvulling van CBD op het endocannabinoïde systeem mogelijk ook ondersteuning bieden bij een betere nachtrust. Dat is iets waar veel mensen baat bij zullen hebben omdat pijnklachten en slaapproblemen vaak gepaard gaan.

THC olie tegen artrose via medicinale-cannabis.nl

Al met al kan wietolie helpen tegen artrose, met name op het vlak pijnbestrijding. De samenstelling van de THC olie kan er mogelijk voor zorgen dat het endocannabinoïde systeem herstelt, waardoor de symptomen van chronische pijnen verminderd worden. Wietolie tegen artrose? De THC olie van Medicinale-cannabis.nl kan helpen?

Pia schreef ons haar ervaring met THC olie en Fibromyalgie

“Nou, ik kan je vertellen dat ik het helemaal super vind en het werkt echt bij mijn fibromyalgie en zenuwpijn he? Ik voel me een stuk beter en heb minder pijn. Ik heb ook ontdekt dat het een weldadige uitwerking heeft op mijn psyche.

ook ontdekt dat het een weldadige uitwerking heeft op mijn psyche.

Tracy liet ons weten een goede nachtrust door THC olie

“Ik heb fibromyalgie en ik heb CBD-olie geprobeerd, dat was niet erg effectief voor de pijn of om me te helpen ontspannen. Ik heb betrouwbare THC olie gekocht en geprobeerd en dat hielp wel enorm. Mijn pijn verminderde, ik kon ontspannen en de spierspasmen die ik had waren bijna verdwenen. En ik had een goede nachtrust. Ik kan alleen maar aannemen dat het de THC was die zo hielp.

Zoveel fibromyalgie-patiënten ervaren verlichting van hun klachten wanneer ze hun eerste druppeltje THC-olie nemen

Hoewel fibromyalgie door de reguliere wetenschap als een soort mysterieuze ziekte beschouwd wordt die gepaard gaat met pijn en ontstekingen waarvan de oorzaak maar moeilijk te achterhalen valt, denken sommige onafhankelijke onderzoekers dat vooral een verstoorde stofwisseling, bijvoorbeeld ten gevolge van stress of een slecht dieet, hier een belangrijke rol in kan spelen. Want een verstoorde stofwisseling kan leiden tot een overmaat aan vrije radicalen in het lichaam, en die zijn schadelijk voor gezonde cellen. Zo kunnen pijn- en andere klachten ontstaan.

En laten de werkzame stofjes uit de cannabisplant, cannabinoïden geheten, er nu bekend om staan om – naast tal van andere lichaamsfuncties – ook de stofwisseling weer te stroomlijnen! Vandaar waarschijnlijk dat zoveel fibromyalgie-patiënten een verlichting van hun klachten ervaren wanneer ze hun eerste druppeltje THC-olie nemen. Zelf meten is weten.