THC olie bij slaapproblemen

THC olie om te slapen? Cannabisolie met THC kan helpen bij slaapproblemen! Moeilijk in slaap komen, moeite met doorslapen of vroeg wakker worden: een grote groep Nederlanders kampt met slaapproblemen. Goede slaap is niet alleen belangrijk om goed te functioneren, maar ook om gezondheidsschade te voorkomen. Chronisch slecht slapen vergroot namelijk het risico op het krijgen van ziektes en aandoeningen. Maar slecht slapen zorgt ook voor verminderde energie, concentratie- en geheugenproblemen en prikkelbaarheid. In het rijtje van natuurlijke middelen die geprobeerd worden om toch de slaap te vatten, staat THC-olie steeds hoger.

Werking THC olie bij slaapproblemen

Het endocannabinoïde systeem is van invloed op de hele slaapcyclus; bij een goede balans zorgt het endocannabinoide systeem voor een verhoging van de diepe derde slaapfase en vermindert de duur van de REM-slaap. De derde slaapfase zou de belangrijkste fase zijn voor degenen die lijden aan een slaapstoornis.  Een kortere periode van REM-slaap is in verband gebracht met een vermindering van symptomen van depressie.

THC olie om beter te kunnen slapen

THC olie en cannabisolie kunnen helpen om beter te kunnen slapen. Zoogdieren, waaronder de mens, bevatten een zogeheten endocannabinoïden systeem. Endo is Latijn voor eigen en endocannabinoïden zijn stoffen die het eigen lichaam maakt door onder andere vetten van noten en vissen. Fyto cannabinoïden zijn stoffen je onder andere terugvindt in de cannabisplant. Fyto is Latijn voor plantaardig.

In de celwand van ons lichaam zitten receptoren, een soort van ontvangers, waar een specifiek molecuul zich aan kan binden en kan aanzetten tot een bepaalde actie. Er zijn verschillende receptoren die allemaal belangrijke lichaamsprocessen aansturen. Zo is bijvoorbeeld de Adenosine receptor verantwoordelijk voor een slaperig gevoel. Tijdens de slaap wordt deze stof weer door ons lichaam afgebroken zodat wij uit onze slaap kunnen ontwaken.

Veel mensen die noten en vis eten maar bijvoorbeeld ook fyto cannabinoïden, zoals CBD, CBN en CBG nemen als aanvulling op hun endocannabinoide systeem geven aan meer ontspannen en beter te slapen en minder moe te zijn gedurende de dag, wat hun energieniveau ten goede komt.

THC olie tegen slapeloosheid via medicinale-cannabis.nl

THC olie tegen slapeloosheid? De THC olie heeft onder andere fyto cannabinoïden zoals CBD, CBN, CBC en CBG die ervoor kunnen zorgen dat het endocannabinoïde systeem weer in balans komt waardoor symptomen van slapeloosheid kunnen verminderen. Cannabisolie met THC of wietolie bij slaapproblemen schaf je aan via Medicinale-cannabis.nl!

zo schreef Pim ons over zijn ervaring met THC olie

“Maar 1 druppeltje voor ik slapen doet wonderen. Ook voor mijn vriendin. Ze heeft een veeleisende job maar blijft vaak te lang bij Netflix hangen. Met één druppeltje THC olie gaat ze om 23 u slapen, slaapt als een roos, en voelt zich erg uitgerust de dag nadien.”

THC-olie gebruikster, Linda, liet ons weten:

“Ik heb last van zenuwpijn bij mijn kaak/oor/oog. Ik heb via via wat wietolie met THC geprobeerd, en ik ben helemaal enthousiast. De pijn verdwijnt en ik kan weer slapen!”

Onderzoek toont de slaapbevorderende eigenschap van THC olie aan

Net als bij andere toepassingen ligt ook hier de verklaring weer in het endocannabinoïde systeem, het inwendige systeem dat ieder levend wezen in zich heeft, en dat alle belangrijke lichaamsfuncties met elkaar coördineert. Door oorzaken die in onze westerse maatschappij veel voorkomen, zoals stress, gifstoffen en een ongezond dieet en kunnen er soms niet genoeg endocannabinoïden aangemaakt worden. Aangezien cannabinoïden als neurotransmitters functioneren in ons lichaam, kan hierdoor de celcommunicatie spaak lopen. De fytocannabinoïden van de cannabisplant komen dan als geroepen, en regelen het slaap-waakritme weer zoals het hoort te zijn. Onderzoek in o.a. Brazilië en Mexico heeft de slaapbevorderende eigenschap van fytocannabinoïden zoals THC en CBD wetenschappelijk aangetoond.