THC olie tegen angst

THC olie tegen angst of paniek? Een angststoornis is een van de meest voorkomende psychische aandoeningen. In 2016 waren er volgens het RIVM 131.800 mensen met een angst en paniekstoornis.  Angst is een natuurlijke reactie op gevaar en stress. Het wordt echter chronisch en pathologisch als je het langdurig ervaart. Veelvoorkomende symptomen van angst zijn een versnelde hartslag, snelle ademhaling, rusteloosheid, verminderde concentratie en slaapproblemen. Hoe cannabisolie met THC of wietolie kan bijdragen in de bestrijding van deze angstklachten? Je leest het hieronder!

Wat zijn de oorzaken van angst en paniek?

Een belangrijk kenmerk van de paniekstoornis is de conditionering voor angst: iemand met een paniekstoornis ‘leert’ zichzelf onbewust de eerste paniekaanval steeds te herinneren. Die eerste paniekaanval is als het ware uit het niets gekomen. Elke volgende situatie die lijkt op de omstandigheden van de eerste aanval (een onbewuste associatie kan daarbij al genoeg zijn) wordt direct ‘herkend’ als ‘gevaar’, waarna een volgende aanval ontstaat.

Hoe een paniekstoornis biologisch gezien ontstaat, is nog niet geheel duidelijk. Waarschijnlijk gaat het om een combinatie van de conditionering voor angst, een teveel aan noradrenaline en overactiviteit van het serotoninesysteem. Verder lijken erfelijke factoren een rol te spelen: Iemand met een ouder met een paniekstoornis heeft meer kans om ook een paniekstoornis te krijgen.

Angst manifesteert zich in vele vormen en er zijn dan ook talrijke types van de aandoening. Een sociale angststoornis wordt gekenmerkt door een immense vrees voor veroordeling en nerveuze gevoelens tijdens sociale contacten. Mensen met een sociale fobie vermijden meestal oogcontact en zijn teruggetrokken. Vaak kan een tekort aan het gelukshormoon Serotonine een oorzaak en/of gevolg hiervan zijn. Serotonine is een belangrijke endocannabinoide in het endocannabinoide systeem.

Werking THC olie tegen angst en paniek

Hoe werkt  cannabisolie of THC olie tegen angst en paniek? Iedereen heeft het: het endocannabinoide systeem. Dankzij dit systeem is een mens in staat angst af te remmen. Bij veel mensen werkt het endocannabinoide systeem naar behoren. Maar als het niet goed werkt, is het mogelijk dat zelfs na het volgen van therapieën de angsten blijven bestaan. Door het in balans brengen van je endocannabinoide systeem door middel van cannabinoïden zoals CBD, CBN en CBG, maar ook bijvoorbeeld door middel van vis en noten, kan je je endocannabinoide systeem een zetje geven waardoor het beter wordt geactiveerd om angsten te remmen.

De receptoren van het ECS bevatten varianten van CB1 en CB2 receptoren die verschillend reageren op diverse cannabinoïden. De CB1 zijn het talrijkst en komen voor in ons centraal zenuwstelsel en wordt onder andere in verband gebracht met het remmen van stress en angst.

THC olie tegen angst en paniek via Medicinale-cannabis.nl

THC olie tegen angst of paniek? Door het gebruik van cannabisolie en wietolie met THC van medicinale-cannabis.nl kan je ervoor zorgen dat het endocannabinoïde systeem weer in balans komt, waardoor dit komt waardoor symptomen van angst en paniekstoornissen worden geremd. De THC olie bevat naast THC ook andere belangrijke cannabinoïden zoals CBN, CBD en CBG, met elk hun eigen functie. THC olie als hulpmiddel tegen angst koop je bij medicinale-cannabis.nl!

zo schreef Bas ons over zijn ervaring met THC olie

“Had last van restless legs wilde proberen of dit werkte. Jullie doen uitstekend werk! Ik heb heel veel baat bij jullie THC olie en ik maak veel reclame voor jullie. Ik slaap veel beter en mijn benen zijn rustiger.”

Zo schreef Michael over zijn ervaring met THC e-liquid:

“Heel erg bedankt, we genieten echt van de THC e-liquid. Het helpt ons van onze rookverslaving af. We hebben in geen weken tabak gerookt, wat geweldig is, want dat ben ik beu en ik wilde ermee stoppen. Ik word daar niet jonger van op mijn 44e  De vloeistof is fantastisch en helpt echt om te stoppen met roken.
Eén ding wat nog leuk is om te vertellen: sinds ik de e-vloeistof gebruik en geen joints meer rook, is mijn huid zo stralend geworden !! Ik had altijd zwarte cirkels onder mijn ogen en die zijn nu helemaal verdwenen.

Daarom ervaren steeds meer patiënten dat het een goed idee is om eens wat THC olie te kopen.

Precies zoals dat vroeger gebeurde, voordat in de jaren ’30 van de vorige eeuw de demonisatie campagne van vooral de farma en overheden tegen cannabis begon. Want toen zat er in meer dan 60% van alle bestaande medicijnen nog cannabis verwerkt, en schreven huisartsen dat ook vrolijk voor. Niet zo vreemd, want het werkte immers bijna altijd?! Men zegt wel eens dat vroeger alles beter was, maar wat pillen en drankjes betreft was dat waarschijnlijk echt zo. Gaan we, dankzij vooral wietolie-pioniers als de Canadees Rick Simpson en het internet, nu weer terug naar vroeger tijden met z’n allen? Gebaseerd op onze eigen ervaringen en de feedback die we regelmatig krijgen van patiënten, zou dit wel eens een zegen kunnen zijn voor de zorg. Dus aan ons zal het zeker niet liggen!