Wietolie tegen alzheimer

Steeds meer berichten wijzen erop dat wietolie tegen alzheimer bijzonder effectief kan zijn. Er zijn zelfs aanwijzingen dat wietolie alzheimer kan remmen. Maar hoe werkt wietolie dan tegen dementie en wat is wietolie eigenlijk precies? We vertellen je er alles over in dit artikel, lees snel verder!

Dementie en wietolie

Voordat we verder ingaan op wietolie en dementie duiken we heel even terug de schoolbanken in. Want wat is alzheimer ook alweer precies en hoe herken je het? Alzheimer is een van de meest voorkomende vormen van dementie. Dementie is een verzamelnaam voor meer dan 50 ziekten. 

In Nederland hebben bijna 300.000 mensen dementie. Kenmerkend voor dementie is dat de hersenen informatie niet meer goed kunnen verwerken. De geestelijke gezondheid gaat hierbij geleidelijk achteruit. De meest voorkomende soorten van dementie zijn:

  • Ziekte van Alzheimer
  • Vasculaire dementie
    Frontotemporale dementie
  • Lewy body dementie 

De bekendste vorm van dementie is alzheimer: ongeveer 70% van de mensen met dementie heeft last van deze vorm. Kenmerkend voor alzheimer zijn problemen met het geheugen waardoor alledaagse dingen zoals plannen maken of een gesprek voeren steeds meer moeite kosten. De achteruitgang van de hersenen neemt steeds verder toe. Naarmate de ziekte vordert, wordt ook het opslaan van informatie en het begrijpen van taal lastiger.

Hoe ontstaat het ?

Ondanks de vele onderzoeken die worden gedaan, zijn wetenschappers er nog niet helemaal uit hoe de ziekte van Alzheimer ontstaat. Er wordt gedacht dat een ophoping van het zogenaamde Alzheimereiwit (amyloid) in de hersenen de oorzaak is. Dit eiwit stapelt zich op tussen de zenuwcellen in de hersenen waardoor steeds grotere klonten ontstaan. 

Deze klonten worden plaques genoemd. De plaques zijn de eerste verandering die in de hersenen optreedt en zorgen ervoor dat de communicatie tussen de hersencellen steeds moeilijker verloopt. Ook ontstekingsachtige reacties in de hersenen kunnen Alzheimer simuleren. 

Zijn er risicofactoren?

Ook in gezonde hersenen komt het Alzheimereiwit voor. Waarom de een er last van krijgt en de ander niet wordt bepaald door een aantal factoren. Alzheimer kan worden veroorzaakt door een erfelijke afwijking (dit is in ongeveer 5% van de gevallen zo) maar ook een ongezonde levensstijl of diabetes kunnen een rol spelen. Roken, een verhoogde bloeddruk en te weinig beweging zijn factoren die invloed hebben op de bloedvaten. 

Als de bloedvaten minder goed functioneren, kan dit ervoor zorgen dat het eiwit in de hersenen minder goed wordt afgevoerd waardoor een ophoping makkelijker plaatsvindt. Nu we dit weten is het tijd voor de vraag: hoe helpt wietolie tegen dementie?

Wietolie tegen alzheimer bestellen?

Bij ons netwerk van particulieren

Welke wietolie producten zijn er?

Hoe werkt wietolie tegen dementie

Alhoewel de onderzoeken naar wietolie en alzheimer en dementie en wietolie nog in de kinderschoenen staan, zijn de resultaten die er zijn veelbelovend. Wietolie is een erg sterke natuurlijke ontstekingsremmer en lijkt in staat om de plak die om de hersencellen zit aan te pakken. Bovendien lijken (lichaamseigen of toegediende) cannabinoïden een rol te spelen in het overleven van zenuwcellen. 

THC is een plantaardige cannabinoïde die door ons lichaam als lichaamseigen neurotransmitter wordt gezien. Aangezien is gebleken dat niet de immuuncellen in de hersenen oorzaak zijn van ontstekingen maar de zenuwcellen zelf, kan het (zeker bij dementie) zinvol zijn om de zenuwcellen te ondersteunen middels het toedienen van extra cannabinoïden. Hierdoor hebben de zenuwcellen een grotere overlevingskans en is de kans op (Alzheimer-)ontstekingen kleiner.

Wietolie bij vasculaire dementie

Na alzheimer is vasculaire dementie de meest voorkomende vorm van dementie. Ook bij vasculaire dementie kan wietolie een belangrijke rol spelen. Deze vorm van dementie wordt veroorzaakt door problemen in de doorbloeding van de hersenen. In 2016 hebben onderzoekers ontdekt dat de cannabinoïden in wietolie de CB2 receptoren in het lichaamseigen endocannabinoide systeem kunnen activeren. Deze CB2 receptoren kunnen de doorbloeding van de hersenen verbeteren en zo is het mogelijk dat wietolie bij vasculaire dementie de achteruitgang (tijdelijk) stopt. 

Wietolie en verbetering bij alzheimer

Ben of ken je iemand met alzheimer en wil je kijken of wietolie tegen dementie voor verlichting en verbetering kan zorgen? In Nederland is wietolie alleen op doktersrecept legaal verkrijgbaar. Je huisarts kan het voorschrijven zodat je wietolie kunt kopen in de apotheek. Helaas is het zo dat niet iedere huisarts bekend is met medicinale wietolie tegen alzheimer en dat het voorschrijven hiervan niet altijd top of mind is bij artsen. Omdat er een aanzienlijke dosis THC in wietolie zit, wordt het door de overheid gezien als harddrugs. Het gebruik ervan is wel toegestaan en valt onder het gedoogbeleid.

Wietolie tegen alzheimer kopen

De positieve ervaringen die mensen hebben met dementie en wietolie liegen er niet om. Wij zijn dan ook van mening dat iedereen van de medicinale eigenschappen van wietolie moet kunnen profiteren en dat deze olie voor iedereen toegankelijk moet zijn. Daarom werken wij samen met particuliere thuismakers die de missie op wietolie toegankelijk te maken met ons delen. 

Bouw het gebruik altijd langzaam op en begin met een druppel. Ben je benieuwd naar de effecten van wietolie bij dementie en wietolie bij alzheimer? Wij brengen je graag in contact met één van onze oliemakers. Vul ons aanvraagformulier in en maak op laagdrempelige manier kennis met hoogwaardige wietolie tegen dementie!

THC olie via medicinale-cannabis.nl bestellen

De thuismakers uit ons netwerk willen anderen graag helpen met medicinale cannabis, zoals wietolie met THC. Dit doen zij niet om er rijk van te worden, dus daarom betaal je bij hen altijd een redelijke vergoeding. Om je gewenste producten te bestellen, vul je op de site van medicinale-cannabis.nl het aanvraagformulier in. Deze wordt vervolgens door ons verstuurd aan één van de thuismakers uit ons netwerk. Hij of zij reageert dan meestal al binnen een dag op jouw bestelling en anders zeker de volgende dag.