Wietolie tegen angst

Helpt wietolie tegen angst? Er zijn in ieder geval steeds meer aanwijzingen die hierop wijzen. Zo zou wietolie helpen tegen een angststoornis en zorgen voor rust. In dit artikel ontdek je meer over een angststoornis en de oorzaak hiervan.Ook lees je wat wietolie precies is en hoe je wietolie bij angst en onrust kunt gebruiken. Wil jij weten hoe het zit? Lees dan snel verder! 

Wat is een angststoornis?

Iedereen is wel eens bang of maakt zich zorgen, dat is ook heel normaal. Bij mensen die lijden aan een angststoornis overheersen heftige angsten het dagelijkse leven. Angst is zinvol als je tijdelijk extra alert moet zijn, bijvoorbeeld als er iets onverwachts gebeurt in het verkeer. Maar als je last hebt van een angststoornis ben je ook bang in situaties waar de angst niet reëel is, zoals tijdens een gesprekje bij de koffieautomaat of gewoon thuis op de bank.

Er zijn verschillende soorten angststoornissen. Het meest bekend zijn de paniekstoornis, straatvrees, sociale fobie, paniekstoornis en hypochondrie (de vrees dat je ernstig ziek bent).

Hoe wordt het veroorzaakt?

De oorzaak van een angststoornis is bij iedereen anders maar vaak begint het na een ingrijpende gebeurtenis, zoals een sterfgeval of ontslag. Ook leuke ingrijpende gebeurtenissen of drugsgebruik kunnen het ontstaan van een angststoornis triggeren. Vaak ontstaat een angststoornis door een combinatie van sociale, psychische en biologische factoren. Erfelijkheid kan hierbij een rol spelen.

Don’t shoot the messenger

Wat er precies misgaat bij mensen die lijden aan een angststoornis is nog niet helemaal duidelijk. Iedereen bezit een ingebouwd angstsysteem dat bestaat uit de zogenaamde vecht-, vlucht- of bevriesmodus. Door neurotransmitters (boodschapperstoffen) worden angstimpulsen van de ene hersencel naar de andere overgebracht. 

In het angstcircuit van de hersenen (de bepaalde hersengebieden die actief zijn bij angst) worden deze prikkels emotioneel verwerkt en krijgen ze betekenis. In deze communicatie en duiding van angstprikkels lijkt het bij mensen met een angststoornis mis te gaan.

Wietolie tegen angst bestellen?

Bij ons netwerk van particulieren

Welke wietolie producten zijn er?

Wietolie tegen angststoornis

De behandeling van een angststoornis kent vele facetten. Allereerst is er vaak psychische hulp nodig maar vaak worden er ook medicijnen (bijvoorbeeld antidepressiva) voorgeschreven. Het nadeel van deze medicijnen is dat ze vaak behoorlijk wat bijwerkingen hebben. Bovendien kunnen ze verslavend werken. Wietolie tegen een angststoornis wordt steeds vaker succesvol ingezet. Het fijne van wietolie bij angst is dat er nauwelijks bijwerkingen zijn en dat het geen verslavende stoffen bevat.

Hoe werkt wietolie bij angst?

Al langere tijd is bekend dat cannabisolie bij angst een rustgevende werking kan hebben. Je hebt verschillende soorten cannabisolie. Wietolie is cannabisolie met THC en is de meest effectieve olie die uit de cannabisplant wordt gewonnen. THC is een plantaardig stofje (een cannabinoïde) dat interacteert met het endocannabinoïde systeem van ons lichaam. In het menselijk lichaam doet THC dienst als neurotransmitter en helpt het cellen om beter te communiceren. 

De cannabinoïden in wietolie ondersteunen ons lichaamseigen endocannabinoide systeem. Dit systeem is onder andere verantwoordelijk voor:

  • Het reguleren van prikkels
  • De overdracht van signalen 
  • De stemming

Het endocannabinoïde systeem bevat receptoren die reageren op diverse cannabinoïden. CB1 receptoren komen het meest voor in ons zenuwstelsel en worden in verband gebracht met het remmen van stress en angst. THC kan helpen om het endocannabinoïde systeem van ons lichaam in balans te brengen waardoor het systeem een extra zetje krijgt om angsten en paniek te remmen. Dit is dan ook de reden dat wietolie bij angst gebruikt wordt.

Cannabisolie tegen angst gebruiken

Als je cannabisolie tegen angst of paniek wil gebruiken, is het verstandig om dit te overleggen met je behandelend arts. In principe is in Nederland wietolie op recept de enige legale manier om wietolie te verkrijgen. Dit komt omdat producten die meer dan 0,2% THC bevatten onder de opiumwet vallen. Ook zonder recept kun je wietolie gebruiken door het zelf te maken of online te bestellen. Let dan wel goed op de kwaliteit en bouw de dosering van wietolie druppel voor druppel op. Het gebruik en bezit van cannabisolie met THC valt onder de gedoogwet. Kans op vervolging door enkel het gebruik en bezit ervan is nihil.

Wietolie tegen angststoornis kopen

De positieve ervaringen die mensen online delen over het gebruik van wietolie bij angst, sterken ons in de opvatting dat het medicinale gebruik van wietolie voor iedereen toegankelijk zou moeten zijn. Daarom werken wij samen met diverse gepassioneerde oliemakers die om de juiste redenen hoogwaardige wietolie produceren. De olie die ze maken is 100% biologisch en wordt regelmatig gecontroleerd in een lab. 

Ben je benieuwd wat cannabisolie tegen angst kan doen voor je en wil je op een veilige en betrouwbare manier wietolie tegen angst bestellen? Vul dan ons aanvraagformulier in. Eén van onze particuliere thuismakers neemt dan zo snel mogelijk contact met je op.

THC olie via medicinale-cannabis.nl bestellen

De thuismakers uit ons netwerk willen anderen graag helpen met medicinale cannabis, zoals wietolie met THC. Dit doen zij niet om er rijk van te worden, dus daarom betaal je bij hen altijd een redelijke vergoeding. Om je gewenste producten te bestellen, vul je op de site van medicinale-cannabis.nl het aanvraagformulier in. Deze wordt vervolgens door ons verstuurd aan één van de thuismakers uit ons netwerk. Hij of zij reageert dan meestal al binnen een dag op jouw bestelling en anders zeker de volgende dag.