Medicinale wietolie apotheek

Medicinale wietolie is in Nederland alleen (legaal) te verkrijgen in de apotheek. Om wietolie in de apotheek te halen, heb je een doktersrecept nodig. Maar ook met recept is het niet altijd eenvoudig om wietolie te kopen bij de apotheek. Hoe zit dat precies en waar moet je rekening mee houden als je naar de apotheek gaat voor wietolie? We vertellen je er alles over, lees je mee?

Medicinale wietolie alleen op recept

Op dit moment is medicinale wietolie op recept de enige manier om op legale wijze wietolie te kopen in Nederland. Dit komt omdat wietolie een behoorlijke hoeveelheid THC (tetrahydrocannabinol) bevat. Juist, het stofje uit de cannabisplant dat bekend staat om zijn geestverruimende werking. Wietolie is niet bedoeld voor recreatieve doeleinden en de meeste mensen die het gebruiken hebben helemaal niet de intentie om er stoned of high van te worden. De meesten willen de olie alleen gebruiken om te profiteren van de geneeskrachtige eigenschappen. 

Helaas beschouwt de overheid producten met meer dan 15% THC per definitie als harddrugs. Producten voor de legale verkoop mogen zelfs niet meer dan 0,2% THC bevatten. De enige uitzondering op deze regel is de medicinale wietolie die in de apotheek beschikbaar is. Deze olie is uitsluitend verkrijgbaar op recept.

In opdracht en onder streng toezicht

Medicinale cannabis wordt ook wel mediwiet genoemd en is cannabis die wordt voorgeschreven door een huisarts of medisch specialist. Officieel is er alleen sprake van medicinale cannabis als deze volgens strenge farmaceutische richtlijnen wordt geteeld en verwerkt. Omdat met name wietolie tegen pijn erg effectief is, wordt medicinale cannabis het meest gebruikt voor pijnbestrijding. 

Als je medicinale wietolie op recept gebruikt, bepaalt de huisarts of medisch specialist in samenspraak met de patiënt de dosering. Zo kan het effect dat de olie heeft goed worden gemonitord. Alle legale cannabisproducten die in Nederland bij de apotheek worden verkocht, worden in opdracht van de overheid geproduceerd door de firma Bedrocan. 

 Het nadeel van ‘apotheek-wietolie’

Wietolie van de apotheek wordt dus medicinale cannabis genoemd. Deze ‘apotheek-wietolie’ wordt geproduceerd onder toezicht van de overheid door het Bureau voor Medicinale Cannabis (BMC). Zo kunnen een zuivere kwaliteit en consistente hoeveelheid THC in de wietolie voor de apotheek goed gecontroleerd worden. De samenstelling van deze wietolie is dan ook altijd hetzelfde. 

Wel is het zo dat veel door de overheid goedgekeurde medicijnen met THC vaak worden gemaakt van synthetische varianten. Het is niet helemaal duidelijk of de effectiviteit van de wietolie hetzelfde is als van olie die direct uit de plant verkregen wordt.

Een ander nadeel van medicinale wietolie van de apotheek is de prijs. Omdat alle apotheken de wietolie wettelijk gezien verplicht bij Bedrocan moeten afnemen, is de prijs relatief hoog. Door de monopoliepositie die Bedrocan heeft, is er geen normale marktwerking op de prijs van toepassing. De hogere prijzen worden doorberekend naar de consument. Hierdoor is wietolie kopen bij de apotheek behoorlijk prijzig. Wat wietolie kopen bij de apotheek er niet makkelijker op maakt, is het aantal verkooppunten. Op dit moment zijn er maar 3 apotheken in heel Nederland waar je terecht kunt voor medicinale wietolie op recept.

Goedkopere THC-olie bestellen?

Bij ons netwerk van particulieren

Welke THC producten zijn er?

Wat zijn de alternatieven op de medicinale wietolie van de apotheek?

Als wietolie bestellen bij de apotheek geen optie voor je is, zijn er ook nog andere mogelijkheden. Je zou kunnen uitwijken naar cannabisolie met minder dan 0,2% THC. Deze cannabisolie is in Nederland legaal verkrijgbaar en bevat voornamelijk CBD. Deze olie wordt dan ook wel CBD-olie genoemd. Wel is het zo dat cannabisolie met THC vele malen sterker is dan cannabisolie met alleen CBD. De reden dat mensen over de hele wereld kiezen voor wietolie, heeft zeker te maken met de sterke medicinale krachten die THC heeft op het menselijk lichaam. Hierdoor blijft wietolie kopen bij de apotheek, ondanks de hoge prijs, toch populair.

Om ook zonder doktersrecept van deze krachten te profiteren, kun je zelf THC-olie maken. Ga hierbij alleen goed voorbereid aan de slag en kies bij voorkeur voor biologische ingrediënten. Een nadeel van zelf medicinale wietolie maken, is dat je de kwaliteit niet kunt garanderen. Bovendien is het productieproces niet geheel zonder risico. Wil je geen risico’s nemen, dan blijft de medicinale wietolie van de apotheek de meest veilige keuze. 

Wietolie bestellen

Hoewel het produceren en verkopen van wietolie strafbaar is, is het gebruiken van wietolie dat niet. Gebruik van wietolie valt onder de gedoogwet; de kans dat je voor alleen het gebruik vervolgd wordt, is dan ook minimaal. Wij vinden dat iedereen, ook zonder recept of zonder de mogelijkheid om één van de weinige apotheken te bezoeken, moet kunnen profiteren van de heilzame werking van medicinale wietolie. 

Daarom werken wij samen met een select groepje particuliere oliemakers die deze mening met ons delen. De olie die zij maken is 100 biologisch en de kwaliteit wordt regelmatig gecontroleerd. Wil jij medicinale wietolie bestellen zonder apotheek? Vul dan ons aanvraagformulier in, we brengen je graag in contact!

THC olie via medicinale-cannabis.nl bestellen

De thuismakers uit ons netwerk willen anderen graag helpen met medicinale cannabis, zoals wietolie met THC. Dit doen zij niet om er rijk van te worden, dus daarom betaal je bij hen altijd een redelijke vergoeding. Om je gewenste producten te bestellen, vul je op de site van medicinale-cannabis.nl het aanvraagformulier in. Deze wordt vervolgens door ons verstuurd aan één van de thuismakers uit ons netwerk. Hij of zij reageert dan meestal al binnen een dag op jouw bestelling en anders zeker de volgende dag.