Wietolie en artrose

Wietolie en artrose worden vaak in één adem genoemd. Niet omdat ze beste vrienden zijn, integendeel. Zo zou wietolie erg goed helpen tegen pijn en artrose. Ben je benieuwd waarom dit zo is? Lees dan vooral even verder. In dit artikel ontdek je wat cannabisolie is en hoezo het helpt bij artroseklachten. 

Over artrose

Artrose is een vorm van reuma waarbij het kraakbeen in een gewricht verandert en in kwaliteit achteruit gaat. Deze gewrichtsslijtage ontstaat meestal in de heupen, knieën of handen en zorgt voor klachten als pijn en stijfheid. Meer dan een miljoen Nederlanders lijden aan deze vorm van reuma. 

Artrose is een aandoening van het hele gewricht waarbij het gewricht kan ontsteken en ook het bot bij het gewricht kan veranderen. De oorzaak van deze reumatische aandoening is tot op heden onbekend. Wel is bekend dat factoren als erfelijkheid, geslacht en overgewicht een rol spelen.

Artrose behandelen

Regelmatig bewegen en (bij overgewicht) afvallen, kunnen helpen om de klachten en voortgang van artrose te stoppen. Oefentherapie is doorgaans zinvol om de beweeglijkheid van je spieren en gewrichten te bevorderen. Als de pijn en stijfheid een belemmering vormen in het dagelijkse leven worden vaak ook ontstekingsremmende pijnstillers (NSAID’s) voorgeschreven. 

Het nadeel van deze medicijnen is dat ze behoorlijk wat serieuze bijwerkingen kunnen hebben, zoals maag- en darmklachten maar ook een verhoogde kans op een hart- of herseninfarct. Gelukkig blijkt artrose ook goed met natuurlijke middelen te behandelen. Een uitstekend voorbeeld hiervan is cannabisolie tegen artrose. 

Wietolie en artrose: het proberen waard

Wietolie is een cannabisolie die veel THC bevat. THC staat bekend als een supersterke natuurlijke ontstekingsremmer. Bovendien heeft THC zich bewezen als effectieve pijnbestrijder. Wietolie tegen pijn wordt naast artrose dan ook bij vele andere (chronische) pijnklachten succesvol ingezet.

Van THC weten we dat het de werking van ons lichaamseigen endocannabinoïde systeem ondersteunt. Dit systeem regelt allerlei belangrijke lichaamsprocessen, zoals de overdracht van pijnprikkels en andere signalen. Wietolie bij artrose kan zorgen voor natuurlijke en effectieve: 

  • Pijnverlichting
  • Ontspanning
  • Remming van ontstekingen

Het mooie van wietolie is dat het, in tegenstelling tot gangbare artrose-medicijnen, nauwelijks bijwerkingen heeft.

Wietolie tegen artrose bestellen?

Bij ons netwerk van particulieren

Welke wietolie producten zijn er?

Cannabisolie tegen artrose waar op letten?

Onschuldige bijwerkingen die kunnen optreden zijn hartkloppingen, tintelend gevoel in handen en voeten, rode ogen, duizeligheid, een droge mond en een veranderend beeld in je ogen. Deze bijwerkingen verdwijnen na een paar uur vanzelf weer. Als je cannabisolie gaat gebruiken om je artroseklachten te verminderen, bouw dan de dosering langzaam op. 

Begin met één druppeltje onder je tong. Al binnen een uur merk je of je hier iets van voelt. Zo kun je je dosis druppel voor druppel (en dag voor dag) verhogen tot het gewenste effect is bereikt en houd je de kans op bijwerkingen minimaal.

Ervaringen wietolie en artrose

UIt ervaringsberichten van mensen met artrose blijkt dat vooral cannabisolie met een hoog THC-gehalte helpt om pijnklachten effectief te verminderen. Ook de symptomen van andere vormen van reuma kunnen door wietolie worden vermindert. Lees hier meer over wietolie tegen reuma.

En hennepolie dan?

Wietolie is een cannabisolie met als voornaamste actieve ingrediënt het psychoactieve THC. Dit is ook meteen het stofje in wiet dat kan zorgen voor een high of stoned gevoel. Als je wietolie tegen artrose gebruikt, doseer je het vaak zodanig dat je geen geestverruimende effecten merkt. Toch is wietolie in Nederland alleen op recept legaal verkrijgbaar. Kleinschalig gebruik is toegestaan en valt onder het gedoogbeleid. 

Cannabisolie tegen artrose bestellen, kan in Nederland helaas niet zomaar. Alhoewel er dokters zijn die wietolie tegen pijn bij artrose voorschrijven, zijn de meeste huisartsen hierin erg terughoudend. Bovendien is het ook met recept behoorlijk lastig om medicinale cannabis legaal te verkrijgen. Er zijn namelijk maar 3 apotheken in Nederland waar je terecht kunt voor medicinale wietolie. 

Je kunt ook hennepolie tegen artrose gebruiken. Ook hennepolie is een cannabisolie maar bevat aanzienlijk minder THC waardoor het legaal verkrijgbaar is. Wel is het zo dat voor medisch gebruik, cannabisolie met THC de meest krachtige medicinale eigenschappen bezit.

Wietolie tegen pijn bij artrose kopen

Cannabisolie tegen artrose bestellen zou, als je het ons vraagt, voor iedereen mogelijk moeten zijn. Daarom werken wij samen met een select groepje bezielde oliemakers met het hart op de juiste plek. De wietolie die zij maken, wordt regelmatig getest in een professioneel lab en is 100% biologisch. 

Wij brengen je graag met onze particuliere wietoliemakers in contact, zodat jij op een laagdrempelige en veilige manier kunt profiteren van de effecten van wietolie bij artrose. De hoogwaardige olie wordt regelmatig gecontroleerd in een onafhankelijk lab. Vul het aanvraagformulier in en ontdek zelf de heilzame werking van wietolie tegen artrose!

THC olie via medicinale-cannabis.nl bestellen

De thuismakers uit ons netwerk willen anderen graag helpen met medicinale cannabis, zoals wietolie met THC. Dit doen zij niet om er rijk van te worden, dus daarom betaal je bij hen altijd een redelijke vergoeding. Om je gewenste producten te bestellen, vul je op de site van medicinale-cannabis.nl het aanvraagformulier in. Deze wordt vervolgens door ons verstuurd aan één van de thuismakers uit ons netwerk. Hij of zij reageert dan meestal al binnen een dag op jouw bestelling en anders zeker de volgende dag.