Wietolie & Fibromyalgie

Leven met fibromyalgie kan een behoorlijke stempel drukken op je leven. Fibromyalgie is een ongeneeslijke, reuma-achtige aandoening. De chronische pijn, stijfheid en vermoeidheid die vooralsnog geen duidelijke oorzaak kent, maakt het dagelijks leven van 340.000 mensen in Nederland moeilijk. 

Ben jij één van deze mensen die lijdt aan fibromyalgie? Dan kan medicinale wietolie jou op een natuurlijke wijze verlichting geven bij het bestrijden van de symptomen. Op deze pagina lees je alles over de combinatie van wietolie en fibromyalgie en vertellen we je hoe jij veilig aan zuivere wietolie komt. Lees je mee?

Cannabis for the win

In de Verenigde Staten weten ze het al langer: cannabis is het meest effectieve medicijn bij fibromyalgie. Uit een Amerikaans onderzoek van de National Pain Foundation onder ruim 1300 fibromyalgie-patiënten blijkt dat de patiënten wietolie veel doeltreffender achten dan gangbare farmaceutische medicatie. Ook in Nederland groeit de belangstelling voor wietolie tegen fibromyalgie, en daarmee ook het aantal positieve gebruikerservaringen én het wetenschappelijke onderzoek.

Direct wietolie tegen fibromyalgie bestellen?

Bij ons netwerk van particulieren

Om tóch THC olie en andere medicinale THC middelen beschikbaar te maken voor de mensen die het nodig hebben, hebben wij een netwerk van particulieren opgebouwd die het zelf maken.

Wat is fibromyalgie?

Fibromyalgie, letterlijk ‘pijn in bindweefsel en spieren’, is een chronische aandoening in de categorie wekedelen-reuma die zorgt voor pijn, stijfheid en vermoeidheid. De eerste tekenen van de aandoening doen zich normaliter tussen het 25e en 40e levensjaar voor. Fibromyalgie komt veel vaker voor bij vrouwen dan bij mannen. Symptomen kunnen verschillen van persoon tot persoon en ook de hevigheid van de ziekte varieert. Mensen die kampen met fibromyalgie hebben doorgaans last van:

  • Pijn (rug, nek, schouders, borstbeen, zijkant heupen en/of binnenkant knie)
  • Krachtsverlies in de spieren
  • Chronische vermoeidheid
  • (Ochtend)stijfheid
  • Darmklachten
  • Slaapproblemen 
  • Geestelijke klachten (stemmingswisselingen, angst, depressieve gevoelens, vergeetachtigheid, concentratieproblemen)

De klachten belemmeren in veel gevallen het uitvoeren van dagelijkse bezigheden, waardoor fibromyalgie de levenskwaliteit negatief kan beïnvloeden. Vooral fysieke activiteiten worden lastiger, waardoor sporten, zwaar werk maar ook het huishouden problemen oplevert. 

Hoe ontstaat het?

We weten nog steeds niet wat de oorzaak van fibromyalgie is. De aandoening blijkt niet lichamelijk te zijn: bij patiënten met fibromyalgie zien we geen afwijkingen in de spieren of gewrichten. Ook is het geen ontsteking die het lichaam schade toebrengt. De aandoening is daardoor niet fysiek meetbaar met behulp van (bloed)onderzoeken, röntgenfoto’s of scans. Dit maakt de ziekte lastig om te diagnosticeren. Er zijn aanwijzingen dat fibromyalgie ontstaat als gevolg van een verkeerd ingesteld pijncentrum in de hersenen.

Welke Wietolie producten zijn er?

Wietolie bij fibromyalgie

Omdat er nog geen duidelijke oorzaak van de ziekte gevonden is, zijn er ook geen gerichte medicijnen ontwikkeld die fibromyalgie kunnen genezen. De aandoening is levenslang. De klachten kunnen in de reguliere geneeskunde alleen onderdrukt en verminderd worden met pijnstillers en voldoende afwisseling tussen beweging en rust. Gelukkig is er ook een natuurlijk alternatief voor een leven lang pijnstilling en medicatie bij fibromyalgie: wietolie met THC.

Hoe zit dat precies?

Wietolie is een natuurlijke olie die getrokken wordt uit de bladeren van de cannabisplant. De belangrijkste werkzame stof in de olie is THC, de geestverruimende stof die het welbekende high-effect geeft wanneer je een joint rookt. Wietolie is overigens helemaal niet bedoeld voor recreatieve doeleinden, maar wordt gebruikt vanwege de heilzame effecten op voornamelijk de hersenen en het zenuwstelsel. Naast een psychoactieve werking heeft THC namelijk ook sterke herstellende en pijnstillende krachten.

Wetenschappelijk bewezen

Het gunstige effect van wietolie op fibromyalgie wordt onderstreept door de wetenschap. Uit een gerandomiseerde, placebo-gecontroleerde cross-over-analyse van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) blijkt dat de hoge concentraties THC in cannabis inderdaad erg efficiënt zijn bij het bestrijden van pijn door fibromyalgie. 

Een recent Braziliaans gerandomiseerde, dubbelblinde en placebo-gecontroleerde studie gaf dezelfde positieve resultaten. De THC-rijke wietolie zorgde in dit onderzoek voor een vermindering van pijnaanvallen en gaf de patiënten bovendien meer energie. Conclusie: cannabis, bijvoorbeeld in de vorm van wietolie, helpt (chronische) pijn beter verdragen en is daarmee een goedkoop en goed alternatief voor traditionele medicatie bij fibromyalgie.

Wietolie tegen fibromyalgie proberen

Medicinale wietolie bij fibromyalgie: een combinatie met veelbelovende resultaten volgens ervaringsdeskundigen en wetenschappelijk onderzoek. Wil jij wietolie tegen fibromyalgie ook een kans geven? Vanwege de aanzienlijke concentraties van de psychoactieve cannabinoïde THC – namelijk zo’n 15 tot 20% – in wietolie, is deze heilzame olie in Nederland helaas (nog) niet legaal verkrijgbaar. 

Alleen op recept van de huisarts kun je via jouw apotheek medicinale wietolie kopen. Zo’n legaal traject is lastig: de geneeskrachtige effecten van wietolie worden door lang niet elke dokter erkend. Daarnaast zijn er landelijk nog maar 3 apotheken die wietolie met THC aanbieden. Bovendien is medicinale cannabis doorgaans erg duur, omdat er slechts één bedrijf in Nederland toestemming heeft van de overheid om de wietolie legaal te produceren.

Zuivere wietolie via Medicinale Cannabis

Wil je toch wietolie voor je fibromyalgie proberen? Dan zijn er gelukkig veilige alternatieven zonder tussenkomst van de huisarts. Medicinalecannabis werkt nauw samen met een particulier netwerk van betrouwbare wietoliemakers. Onze oliemakers willen niets liever dan de medicinale effecten van wietolie toegankelijk maken voor zoveel mogelijk mensen, voor een eerlijke prijs. We controleren de wietolie streng: de olie wordt regelmatig op zuiverheid getest in een professioneel laboratorium en is altijd 100% biologisch. We brengen je graag in contact met ons netwerk, benader ons gerust voor meer informatie.