Wietolie tegen kanker

Er gaan veel verhalen rond over wietolie en kanker. Van wietolie bij een hersentumor tot wietolie bij mensen die terminaal ziek zijn; het passeert allemaal de revue. Het is bekend dat wietolie geneeskrachtige eigenschappen bezit, maar is het waar dat wietolie geneest? Hoe werkt wietolie tegen kanker en waar moet je op letten? Wij vertellen je er alles over, lees je mee? 

Wat is wietolie en hoe werkt dit extract?

Voordat we het hebben over wietolie en kanker gaan we eerst even wat dieper in op wat wietolie precies is. Wietolie wordt ook wel THC-olie of cannabisolie genoemd en is afkomstig van de in vet oplosbare bestanddelen van de cannabisplant. Om tot een consumeerbare vloeistof te komen, worden deze bestanddelen opgelost in olie, meestal olijfolie of hennepzaadolie. In Nederland is wietolie alleen op doktersrecept verkrijgbaar.

De belangrijkste werkzame stoffen in wietolie zijn THC (tetrahydrocannabinol), CBD (cannabidiol) en CBN (cannabinol). Deze stoffen worden ook wel cannabinoïden genoemd: stofjes die zich binden aan de cannabinoïdereceptoren in het lichaam. Dit zijn receptoren die een belangrijke rol spelen bij het reguleren van verschillende fysiologische processen, waaronder: eetlust, pijn, stemming en geheugen.

THC olie als verlichting bij kanker

Cannabinoïden zijn stofjes die de natuurlijke, helende processen in het menselijk lichaam ondersteunen. De hamvraag is nu of deze stoffen ook een rol kunnen spelen in het verloop van ernstige ziekten, waaronder uiteenlopende vormen van kanker.

Volgens het Bureau voor Medicinale Cannabis, de overheidsorganisatie die verantwoordelijk is voor de productie van cannabis voor medicinale doeleinden, zijn er genoeg wetenschappelijke gegevens die aantonen dat wietolie ook werkzaam is bij het verlichten van klachten ten gevolge van kanker, zoals:

  • Pijn bij kanker; 
  • Misselijkheid, verminderde eetlust, vermagering en verzwakking bij kanker;
  • Misselijkheid en braken als gevolg van bestraling of chemo bij kanker.

Toch zien veel artsen onvoldoende wetenschappelijk bewijs om ernstig zieke patiënten wietolie te adviseren. In de praktijk wordt medicinale wiet voornamelijk voorgeschreven aan terminale (kanker)patiënten waarbij reguliere medicatie niet (meer) aanslaat. 

Indien een arts geen wietolie wil voorschrijven, kun je als patiënt wel uitwijken naar de vrij verkrijgbare hennepolie. Hennepolie is net als wietolie een cannabisolie maar bevat in tegenstelling tot wietolie nauwelijks THC. Producten die minder dan 0,2% THC bevatten zijn in Nederland legaal verkrijgbaar. Hennepolie bij kanker zou echter minder effectief zijn dan wietolie tegen kanker. Wietolie is de meest krachtige olie die uit de cannabisplant kan worden verkregen.

Wietolie tegen kanker bestellen?

Bij ons netwerk van particulieren

Welke THC producten zijn er?

Heeft wietolie een genezende werking bij kanker?

In het verleden hebben meerdere laboratoriumonderzoeken uitgewezen dat wietolie een effect heeft op kankercellen, maar dat wil niet zeggen dat wietolie kanker geneest. Om dat aan te kunnen tonen, moet er eerst meer onderzoek gedaan worden bij patiënten. 

Er wordt continu gewerkt aan nieuwe onderzoeksmethoden- en gebieden. Zo is er recentelijk nog een onderzoek gestart in het Erasmus MC. Daar wordt gekeken naar de werking van cannabis (en dus ook wietolie) op de groei van hersentumoren van een groep patiënten. Ook het UMCG is dit jaar een onderzoek gestart naar de werking van wietolie op uitbehandelde kankerpatiënten. Voor nu moeten we concluderen dat er (nog) geen overtuigend bewijs gevonden is voor een genezend effect van wietolie bij kanker. 

Welke wietolie bij kanker?

Ook al lijkt het wel effect te hebben op kankercellen, vooralsnog is THC-olie geen effectief bewezen middel tegen kanker. Maar het kan zeker verlichting bieden bij aanverwante klachten en de kwaliteit van de slaap bevorderen Een goede slaap heeft op zichzelf ook weer een positief effect op de genezing en de geestelijke gesteldheid. Er zijn genoeg ervaringsberichten bekend van patiënten die baat hebben bij wietolie tijdens de chemo en zelfs van mensen die beweren dat wietolie het resultaat van de behandeling versterkt. 

De meest bekende THC-olie tegen kanker is de Rick Simpson THC-olie. Ook als de kanker niet meer te genezen is en terminaal is, kan wietolie verlichting bieden en de levenskwaliteit van patiënten aanzienlijk verbeteren.

Wietolie tegen kanker kopen

Als je wietolie tegen kanker wil gebruiken, kun je wietolie op doktersrecept bij de apotheek halen. Helaas is het zo dat niet iedere huisarts vertrouwd is met de medicinale eigenschappen van cannabis en de verlichtende werking die cannabisolie kan hebben op klachten door kanker. Bovendien kun je op dit moment in slechts 3 apotheken in Nederland wietolie krijgen. Er zijn mensen die er daarom voor kiezen om wietolie te maken.

Het gebruik en bezit van wietolie valt onder het gedoogbeleid. Wij vinden dat de geneeskrachtige werking van medicinale wietolie voor iedereen toegankelijk moet zijn. Daarom werken wij samen met bevlogen, particuliere oliemakers die zelf THC-olie tegen kanker maken. De producten zijn 100% biologisch en vrij van bestrijdingsmiddelen. Ben je benieuwd naar het effect van wietolie bij kanker en hoe het gerelateerde klachten kan verminderen? Neem contact met ons op voor pure THC-olie zonder gedoe!

THC olie via medicinale-cannabis.nl bestellen

De thuismakers uit ons netwerk willen anderen graag helpen met medicinale cannabis, zoals wietolie met THC. Dit doen zij niet om er rijk van te worden, dus daarom betaal je bij hen altijd een redelijke vergoeding. Om je gewenste producten te bestellen, vul je op de site van medicinale-cannabis.nl het aanvraagformulier in. Deze wordt vervolgens door ons verstuurd aan één van de thuismakers uit ons netwerk. Hij of zij reageert dan meestal al binnen een dag op jouw bestelling en anders zeker de volgende dag.