Wietolie tegen MS

Wietolie tegen MS, we horen er veel over en de resultaten lijken veelbelovend. Ben of ken je iemand met MS? Dan ben je vast wel benieuwd of het inderdaad zo is dat wietolie helpt tegen MS. In dit artikel gaan we verder in op de geneeskrachtige eigenschappen van wietolie. Wat is wietolie precies en hoe kan wietolie helpen bij MS? Je ontdekt het hier, lees snel verder!

Meer over MS

Voordat we gaan kijken naar wietolie en de toepassing bij MS gaan we eerst even kort in op deze ziekte, voluit Multiple Sclerose genoemd. Multiple Sclerose is een ziekte van het centrale zenuwstelsel. Het is een auto-immuunziekte die de zenuwen aantast. Door MS ontstaan er ontstekingen op verschillende plekken in het zenuwstelsel (de hersenen en het ruggenmerg), waardoor sommige hersenfuncties niet goed worden uitgevoerd. Hierdoor kunnen verschillende klachten ontstaan bij bijvoorbeeld het zien, het praten of bij bewegen. 

Bij MS verwart het immuunsysteem lichaamseigen zenuwcellen (neuronen) met gevaarlijke indringers, waardoor het lichaam met zichzelf in gevecht gaat. De precieze oorzaak is tot de dag van vandaag onbekend. Wel lijkt het erop dat erfelijkheid, eventuele virusinfecties en eetgewoonten een rol spelen. MS is een ongeneeslijke ziekte. In Nederland lijden ongeveer 17.000 mensen aan MS, dit komt neer op 1 op de 1000 Nederlanders.

Cannabisolie voor verlichting bij MS-symptomen

Veelvoorkomende MS-verschijnselen zijn vermoeidheid, verminderd zicht, gewrichtspijn en -ontsteking en spasticiteit (verhoogde spanning of stijfheid van spieren of spiergroepen die onopzettelijk optreedt). Over het algemeen kunnen we de behandeling van MS indelen in 3 categorieën:

  • Een behandeling met ziekte-onderdrukkende medicijnen
  • Een behandeling van de klachten en symptomen
  • Een behandeling van een schub

We spreken van een schub als er nieuwe MS-klachten ontstaan, bestaande klachten erg toenemen of als klachten langer aanhouden dan 24 uur. Het mooie van wietolie en MS is dat wietolie niet alleen de klachten kan verminderen maar ook de oorzaak ervan. Een ander voordeel van wietolie tegen MS is dat de bijwerkingen van wietolie – zeker in vergelijk met andere medicatie ​– relatief verwaarloosbaar zijn. Uit onderzoek blijkt bovendien dat bijna 80% van de MS-patiënten die (medicinale) cannabis gebruikt, minder of helemaal geen andere medicijnen nodig heeft.

Hoe werkt wietolie tegen MS?

Om te begrijpen hoe wietolie tegen Multiple Sclerose werkt, is het goed om te kijken naar de heilzame werking van cannabis op ons lichaam. Wietolie ofwel THC-olie bevat werkzame cannabinoïden, dit zijn plantaardige stoffen die door het endocannabinoide lichaamssysteem als lichaamseigen stoffen worden herkend. THC en CBD zijn waarschijnlijk de meest bekende cannabinoïden in cannabisolie

Om optimaal te profiteren raden we voor de behandeling van MS een cannabisolie met THC aan. Wietolie is cannabisolie met THC en heeft de meest sterke medicinale eigenschappen. Wietolie kan op diverse manieren tegen MS helpen.

Wietolie tegen MS bestellen?

Bij ons netwerk van particulieren

Welke wietolie producten zijn er?

Bescherming van de hersenen

De immuuncellen die bij MS-patiënten in de hersenen vrijkomen (voor het bestrijden van lichaamseigen neuronen) hebben een ontstekings-stimulerende werking die voor een ontsteking in de hersenen kan zorgen. Deze ontstekingen verergeren symptomen doordat ze de neuronen beschadigen. Wietolie staat bekend om de sterk ontstekingsremmende eigenschappen. 

Bovendien brengen de cannabinoïden het immuunsysteem in balans en stimuleren ze de aanmaak van nieuwe hersencellen. Medicinale cannabis heeft ook sterk antioxiderende eigenschappen en beschermt cellen, weefsel en DNA tegen beschadiging.

Eerste hulp bij pijn

Een veel voorkomende klacht bij MS is gewrichtspijn. Wietolie tegen pijn wordt ook bij andere (chronische) pijnklachten al jaren succesvol ingezet. THC heeft invloed op de pijnreceptoren in ons lichaam. Bovendien werkt de ontstekingsremmende werking van wietolie tegen MS ook door. Minder ontstekingen betekent vaak ook minder pijn.

Wietolie tegen spasticiteit

Spasticiteit wordt veroorzaakt ontstekingen in het brein en in de ruggengraat. THC gaat ontstekingen in deze gebieden tegen en beperkt zo de impact op de zenuwcellen. Hierdoor vermindert stijfheid en schokkerigheid.

Hulp bij vermoeidheid

Een andere veelvoorkomend MS-verschijnsel is vermoeidheid. Wietolie en goede slaap gaan hand in hand. Zo blijf je door wietolie langer in een diepe slaap waardoor het lichaam beter kan herstellen.

Het oog wil ook wat

MS-patiënten kunnen last krijgen van waziger zicht, tijdelijke blindheid of ongecontroleerde oogbewegingen. In dit geval wordt de optische zenuw door ontstekingen aangetast. Als je MS behandelt met cannabisolie is een voordeel dat ook deze ontstekingen vermindert kunnen worden waardoor de symptomen verminderen en de ogen beschermd worden.

Een ander voordeel van wietolie en MS is dat wietolie over het algemeen ook goed werkt bij angst en depressies. Omdat je je door de MS-klachten wel eens down kunt voelen is het een prettige bijkomstigheid dat wietolie depressieve gevoelens kan verlichten.

Cannabisolie tegen MS bestellen

Als je wietolie tegen MS wil gebruiken, kun je wietolie op doktersrecept bij de apotheek halen. Helaas is het zo dat niet iedere huisarts vertrouwd is met de medicinale eigenschappen van cannabis. Ook met recept kan het verkrijgen van THC-olie lastig zijn omdat je op dit moment maar in 3 apotheken in Nederland wietolie kunt krijgen. 

Het gebruik van wietolie valt onder het gedoogbeleid. Wij vinden dat iedereen op laagdrempelige manier moet kunnen proberen of wietolie tegen MS klachten vermindert. Daarom werken wij samen met bevlogen oliemakers, die 100% biologische wietolie maken van de beste kwaliteit. Ontdek het zelf en neem direct contact op!

Cannabisolie via medicinale-cannabis.nl bestellen

De thuismakers uit ons netwerk willen anderen graag helpen met medicinale cannabis, zoals wietolie met THC. Dit doen zij niet om er rijk van te worden, dus daarom betaal je bij hen altijd een redelijke vergoeding. Om je gewenste producten te bestellen, vul je op de site van medicinale-cannabis.nl het aanvraagformulier in. Deze wordt vervolgens door ons verstuurd aan één van de thuismakers uit ons netwerk. Hij of zij reageert dan meestal al binnen een dag op jouw bestelling en anders zeker de volgende dag.