Wietolie & Parkinson

Leven met de ziekte van Parkinson is mentaal en fysiek zwaar, voor de patiënt zelf en ook voor zijn of haar geliefden en verzorgers. De ziekte is tot op heden ongeneeslijk; alleen de symptomen kunnen onderdrukt worden. Lijd je aan Parkinson of ben je zorgverlener of een naaste van iemand met de aandoening? Er zijn goede aanwijzingen dat wietolie verlichting kan geven bij Parkinson. Lees hier alles over de effecten van wietolie bij Parkinson en ontdek hoe je veilig en betrouwbaar aan zuivere wietolie kunt komen. 

Wat is de ziekte van Parkinson?

De ziekte van Parkinson is een zenuwziekte waarbij de dopamine producerende cellen in een bepaald deel van de hersenen (substantia nigra) langzaamaan afsterven. Dit heeft in eerste instantie impact op de bewegingsvaardigheid: de kenmerkende spasmen, trillingen, traag- en stijfheid, bevriezingen en ook loopstoornissen en problemen met de houding en het evenwicht. 

Minder bekend zijn de geestelijke problemen die Parkinson in een later stadium met zich meebrengt. Onder deze gedragsstoornissen die typerend zijn voor de ziekte vallen bijvoorbeeld depressie, slaapstoornissen, cognitieve traagheid en stoornissen en problemen met zelfstandig dagelijks functioneren. Ook de kans op dementie is in een later stadium groot.

Behandeling

De oorzaak van de ziekte is nog onbekend. Vermoedelijk gaat het om een combinatie van erfelijke factoren en invloeden van buitenaf. Parkinson kan niet genezen worden en is een degeneratieziekte. Dit betekent dat de symptomen na verloop van tijd alleen maar erger worden. De symptomen van de aandoening kunnen worden verminderd met medicatie. Medicijnen tegen Parkinson zijn erop gericht om direct of indirect het ontstane tekort aan dopamine bij te vullen of om de dopaminereceptoren te stimuleren. 

Na langdurig gebruik merken veel patiënten helaas dat de medicatie minder betrouwbaar wordt. De ene keer heeft het medicijn minder of geen effect en andere keren kunnen de medicijnen juist een overmatige werking hebben.

Direct wietolie tegen Parkinson bestellen?

Bij ons netwerk van particulieren

Om tóch THC olie en andere medicinale THC middelen beschikbaar te maken voor de mensen die het nodig hebben, hebben wij een netwerk van particulieren opgebouwd die het zelf maken.

Medicinale Cannabisolie tegen Parkinson

Een natuurlijk alternatief dat steeds meer in trek raakt bij Parkinsonpatiënten is medicinale wietolie. Wietolie wordt getrokken uit de bladeren van de cannabisplant en bestaat voor 15 tot 20% uit het werkzame bestanddeel tetrahydrocannabinol (THC). THC is een cannabinoïde; het stofje in wiet dat bij het gebruik van drugs zorgt voor een ‘stoned’ effect. Maar naast deze geestverruimende functie biedt THC ook een sterke heilzame werking bij een breed scala aan lichamelijke aandoeningen, waaronder ook Parkinson. Medicinale cannabis verlicht de symptomen van de ziekte van Parkinson: het middel zou bijvoorbeeld pijn verzachten en helpen bij spierkrampen.

Veelbesproken, veelbelovend

Anekdotische informatie is er meer dan genoeg. Er zijn talloze persoonlijke succesverhalen van Parkinsonpatiënten die in meer of mindere mate baat hadden bij een behandeling met cannabisolie. Bij sommigen heeft de olie onmiddellijk een duidelijke verbetering, in andere gevallen zien naasten de patiënt geleidelijk aan opbloeien bij een consequente inname. 

Er vindt daarnaast steeds meer en grootschaliger onderzoek plaats naar de impact van THC-olie op Parkinson. Recente studies wijzen uit dat gebruikers zelf in ieder geval optimistisch zijn. Argentijnse en Duitse enquêtes onder Parkinsonpatiënten laten zien ongeveer de helft van alle deelnemers die medicinale cannabis gebruikten positieve veranderingen zien. 23% van de gebruikers vindt cannabis minstens zo effectief als traditionele dopamine-medicatie en maar liefst 50.8% van de ondervraagden beschouwt cannabis zelfs als een betere optie. 

Desondanks is in de reguliere geneeskunde het idee dat wietolie effectief is bij Parkinson nog lang niet algemeen geaccepteerd. En dat terwijl er veel te zeggen valt voor de mogelijke logica achter de werking van medicinale cannabisolie tegen Parkinson-symptomen.

Welke Wietolie producten zijn er?

Hoe werkt wietolie bij Parkinson

Eén van de complexe processen in ons lichaam heet het endocannabinoïdesysteem, een soort regelkamer die middels receptoren belangrijke functies en processen – zoals het slaap-waakritme, het immuunsysteem en de spijsvertering – aanstuurt. THC in wietolie is een cannabinoïde die verwant is aan onze lichaamseigen endocannabinoïden, de stofjes die het endocannabinoïdesysteem aansturen. THC kan daardoor ook de receptoren activeren en de processen in je lichaam beïnvloeden en verbeteren. 

Hoewel er nog te weinig onderzoek is naar de specifieke werking van wietolie op Parkinson, is inmiddels wel bekend dat medicinale cannabis goede resultaten levert bij andere verwante ziektes en problemen. Zo weten we dat wietolie de spasmen bij MS kan verbeteren en dat THC ook chronische pijn vermindert.

Zelf cannabisolie tegen Parkinson proberen?

Wietolie met THC voor Parkinson geeft hoopvolle resultaten. Wil jij jezelf of je naaste met Parkinson verlichten met deze natuurlijke wonderolie? Vanwege de hoge concentraties aan het psychoactieve THC wordt wietolie – onterecht – als harddrug beschouwd en is het middel helaas nog niet vrij verkrijgbaar in Nederland. Gelukkig hebben wij de juiste contacten om jou tóch op een betrouwbare en laagdrempelige manier van zuivere wietolie te voorzien.

Medicinale cannabis heeft een netwerk van toegewijde particuliere oliemakers. Onze particulieren zijn gepassioneerd, secuur en eerlijk. Onze gezamenlijke missie is om de therapeutische effecten van cannabis voor zoveel mogelijk mensen toegankelijk te maken. We bieden jou pure wietolie van hoge kwaliteit, 100% biologisch en regelmatig getest op onzuiverheden in professionele laboratoria. Benader ons gerust voor meer informatie, wij brengen je graag in aanraking met één van onze vertrouwde wietoliemakers