Rick Simpson oil

In je zoektocht naar meer informatie over wietolie ben je vast wel al een keer de term Rick Simpson oil tegengekomen. Rick Simpson wordt met zijn olie ook wel beschouwd als een pionier op het gebied van medicinale cannabis. Maar wat is Rick Simpson oil precies, hoe is het ontstaan en wat maakt deze olie zo bijzonder? Wij zochten het uit en zetten in dit artikel alle feiten voor je op een rij. Lees snel verder en ontdek alles over Rick Simpson olie!

De Rick Simpson methode

Rick Simpson oil, in het Nederlands gewoon Rick Simpson olie genoemd (afgekort RSO) is een wietolie met een hoog THC-gehalte. Voor de behandeling van diverse kwalen (met name kanker), is er door deze man zelfs een heuse Rick Simpson methode ontwikkeld. De ingenieur, die in een Canadees ziekenhuis werkte, ontwikkelde deze methode niet vanuit de schoolbanken maar vooral uit eigen ervaring. 

In 1997 viel Simpson van een ladder en raakte daarbij bewusteloos. Dit gebeurde in een slecht geventileerde ruimte waar hij het asbest op de pijpen in een ketelruimte behandelde. In de ruimte kwamen giftige dampen vrij wat er, in combinatie met de val, voor zorgde dat het Simpsons zenuwstelsel een flinke oplawaai kreeg. Omdat hij na het ongeluk nog jarenlang last bleef houden van duizeligheid en tinnitus (oorsuizen) en de medicatie die hij kreeg nauwelijks effect had, ging Simpson zelf op onderzoek uit. 

Toen hij een documentaire over de geneeskrachtige werking van medicinale wietolie en cannabis zag en zijn arts dit enthousiasme niet met hem deelde, nam Rick Simpson het heft in eigen hand. Zo werd de Rick Simpson methode geboren.

Om tóch Rick Simpson olie en andere medicinale THC middelen beschikbaar te maken voor de mensen die het nodig hebben, hebben wij een netwerk van particulieren opgebouwd die het zelf maken.

Rick Simpson olie

Omdat zijn arts niet bereid was om mee te denken over cannabis als behandelmethode voor de klachten, bemachtigde Simpson zijn eigen cannabis. Hiermee ging hij zelf wietolie maken. Simpson begon met het verbouwen van cannabis in zijn eigen tuin en maakte hiermee een pasta die voor meer dan 70% uit THC bestaat. THC is de werkzame stof in wietolie. Normale wietolie bevat zo’n 15 tot 20% THC. De Rick Simpson olie is dus een enorm sterke wietolie of eigenlijk meer een THC-pasta. 

Meestal wordt THC-olie verdund met een drager zoals hennepolie of olijfolie maar RSO-olie is een onverdunde vorm van wietolie en een puur extract. Rick Simpson oil is een full spectrum extract wat wil zeggen dat het naast THC ook cannabinoïden, terpenen, flavonoïden bevat. Van deze plantaardige stoffen is bekend dat ze elkaars werking versterken.

Direct Rick Simpson oil bestellen?

Bij ons netwerk van particulieren

Welke THC producten zijn er?

Als een olievlek

Rick Simpson ondervond door het gebruik van zijn olie directe verlichting. Ook daalde zijn bloeddruk en verbeterde de kwaliteit van zijn slaap. Bij het grote publiek brak Simpson echter pas door met de documentaire Run From The Cure. Deze documentaire kwam tot stand nadat bij Simpson huidkanker werd gediagnosticeerd en hij deze succesvol met Rick Simpson oil wist te behandelen. Omdat Simpson zelf zo enthousiast was over de geneeskrachtige werking van cannabis, gaf hij THC-pasta gratis weg aan buren en vrienden zodat zij zelf ervaringen konden opdoen met de Rick Simpson kuur. 

Hij lanceerde ook een eigen website en al snel werd Rick Simpson bekend als cannabis activist. Steeds meer mensen gingen zijn THC-pasta gebruiken en het goedje werd bij een steeds grotere publiek bekend. Zo ontstond ook de naam Rick Simpson oil.

Rick Simpson kuur

Volgens Rick Simpson heeft hij ruim 5000 mensen behandeld met zijn kuur. Hij claimt een succespercentage van 70% bij patiënten die in 3 maanden tijd 60 gram van zijn pasta nemen. De RSO-kuur duurt 90 dagen en wordt vooral ingezet om als alternatieve of ondersteunende behandeling bij kanker. De dosis wordt hierbij langzaam opgebouwd. 

In de eerste week wordt om de 8 uur een kleine dosis genomen, ongeveer een halve rijstkorrel. Deze wordt eerst minimaal 1 minuut onder de tong gelegd voordat deze wordt doorgeslikt. In de daaropvolgende weken (week 2 tot en met 5) wordt de dosis om de 4 dagen verdubbeld In week 5 tot en met 12 van de RSO-kuur wordt dagelijks 1 gram RSO-olie genomen. 

De ervaringen met de Rick Simpson kuur zijn doorgaans positief. Ook patiënten die niet genezen kunnen worden, ervaren doorgaans een vermindering van klachten (bijvoorbeeld ook verlichting in de bijwerkingen van de chemo).

Rick Simpson oil maken

Rick Simpson olie wordt gemaakt van indica-wietsoorten. Om de olie te maken ga je als volgt te werk (voor 60 gram olie, genoeg voor 1 kuur).

  • Vul een emmer met 500 gram droge wiet;
  • Giet hier 6 liter oplosmiddel (alcohol) overheen totdat alle wiet ondergedompeld is;
  • Roer en plet de wiet ongeveer 3 minuten;
  • Giet het oplosmiddel over in een andere emmer en gebruik de rest van het oplosmiddel voor een herhaling van stap 3;
  • Verzamel het gebruikte oplosmiddel en filter het plantmateriaal eruit (met een koffiefilter);
  • Laat het oplosmiddel indampen in de rijstkoker en voeg hier 10 druppels water aan toe;
  • Zet de rijstkoker op de laagste stand en roer af en toe door tot alle alcohol verdampt is (let op: heet!);
  • Giet de overblijfselen in een rvs-pan en zet deze op een hele zachte warmtebron; bijvoorbeeld de warmhoudplaat van een koffiemachine. Laat alle alcohol verdampen. Dit kan een paar uur duren.

Let er op dat er brandbare en schadelijke damp kan vrijkomen bij het indampen van alcohol. Wietolie maken dient in een goed geventileerde ruimte te gebeuren en is niet zonder risico. Als je geen zin hebt in gedoe en zeker wil zijn van een goede kwaliteit, kun je je Rick Simpson wietolie ook kopen. Alhoewel wietolie in Nederland niet legaal te verkrijgen is, valt het kleinschalige gebruik ervan onder het gedoogbeleid.

Rick Simpson oil kopen

Rick Simpson wietolie kopen, doe je veilig en vertrouwd bij een van de particuliere oliemakers waar wij mee samenwerken. Zij gebruiken alleen biologische wietolie en de kwaliteit van de producten wordt regelmatig in een onafhankelijk lab gecontroleerd. Neem contact met ons op en ervaar de mogelijkheden!

Vraag nu direct Rick Simpson oil aan

Omdat de thuismakers uit ons netwerk vooral gepassioneerd zijn over de werking van THC olie, vragen zij hiervoor een redelijke vergoeding. Ze doen dit dus echt niet om er rijk van te worden. Via ons aanvraagformulier kun je precies aangeven welk wietproduct met THC olie je graag wilt bestellen. Wij zetten je vraag één op één door naar een thuismaker en hij of zij zal vaak al dezelfde dag een reactie geven. Zo bestel je je RSO kuur vertrouwd en van oliemakers die jou graag willen helpen aan dit krachtige middel.