Wietolie tegen migraine & clusterhoofdpijn

Migraine is één van de meest voorkomende aandoeningen wereldwijd: maar liefst 1 op de 7 mensen lijdt aan migraine. Clusterhoofdpijn is een relatief zeldzame, maar een ontzettend ernstige vorm van hoofdpijn waar onbehandeld moeilijk mee te leven is. Toch ontbreekt het ons nog steeds aan inzicht over het ontstaan en mechanisme van de aandoeningen, waardoor diagnose en een adequate behandeling lastig blijven. 

Een natuurlijk middel met veelbelovende resultaten bij clusterhoofdpijn en migraine is wietolie. Welk effect heeft THC in wietolie op hoofdpijn en hoe kom je aan veilige wietolie? Je leest het allemaal op deze pagina.

Wat is migraine?

Migraine is een vorm van erge hoofdpijn waar meer dan 10% van de Nederlandse bevolking aan lijdt, voornamelijk vrouwen. Migraine komt in aanvallen van bonzende pijn die zich doorgaans aan één zijde van het hoofd bevindt. De aanvallen vinden gemiddeld 2 keer per maand plaats en kunnen een halve dag tot wel 3 dagen aanhouden en geven naast hoofpijn ook andere klachten, zoals misselijkheid, braken, overgevoeligheid voor licht en geluid en het waarnemen van lichtflitsen en flikkeringen. 

Oorzaak migraine

Hoewel we niet precies weten wat migraine triggert, is wel bekend dat mensen met migraine gevoeliger zijn voor bepaalde prikkelfactoren. Deze overgevoeligheid is waarschijnlijk gedeeltelijk erfelijk bepaald en wordt deels beïnvloed door lichamelijke en externe factoren. De prikkels zorgen ervoor dat de hersenen tijdelijk overprikkeld en ontregeld raken, met alle gevolgen van dien voor de bloedvaten en zenuwen in de hersenvliezen onder de schedel. 

Daarnaast is het vermoeden dat migraine te maken heeft met veranderingen in de hersenen en een tekort aan bepaalde lichaamseigen cannabinoïden. Een combinatie van bepaalde neurochemische stoffen, defecte neurotransmitters en hormonale veranderingen zou een rol kunnen spelen bij het tot stand komen van een migraineaanval. 

Direct wietolie tegen migraine bestellen?

Bij ons netwerk van particulieren

Om tóch THC olie en andere medicinale THC middelen beschikbaar te maken voor de mensen die het nodig hebben, hebben wij een netwerk van particulieren opgebouwd die het zelf maken.

Wat houdt clusterhoofdpijn in?

Clusterhoofdpijn is een nog ergere vorm van hoofdpijn dan migraine. De aandoening komt veel minder vaak voor en treft vaker mannen dan vrouwen. Clusterhoofdpijn komt in aanvallen van 15 minuten tot 3 uur, die in clusters – vandaar de naam – van maar liefst weken tot maanden aan een stuk kunnen terugkomen. 

Ook bij deze vorm van hoofdpijn zit de pijn aan één kant van het hoofd of rond het oog. De hoofdpijn is dan ontzettend heftig en wordt omschreven als scherp, brandend of knellend. Niet voor niets wordt de aandoening ook wel ‘zelfmoordhoofdpijn’ genoemd. In tegenstelling tot migraine gaat clusterhoofdpijn niet gepaard met misselijkheid en overgeven, maar de aanvallen kunnen wel leiden tot geestelijke problemen als angsten en depressie. Ook zijn er fysieke bijverschijnselen, zoals een opgezwollen oog, roodheid, zwetend voorhoofd en een verstopte neus. 

Oorzaak clusterhoofdpijn

Ook van deze aandoening is de exacte oorzaak onbekend. De aanleg voor clusteraanvallen is erfelijk bepaald. Daarnaast zijn er verschillende interne en externe factoren die er tijdens een periode van aanvallen voor kunnen zorgen dat de hoofdpijn begint. Denk bijvoorbeeld aan een verandering van luchtdruk, de aanmaak van histamine in het lichaam of het nuttigen van alcohol. Omdat clusterhoofdpijn vaak rond dezelfde periodes en tijdstippen opspeelt, spelen waarschijnlijk ook chronobiologische factoren, zoals het waak-slaapritme en de verschillende slaapfases, een rol in het ontstaan van clusterhoofdpijn.

Welke Wietolie producten zijn er?

Het effect van medicinale wietolie op hoofdpijn

Omdat medici niet weten waarom migraine en clusterhoofdpijn ontstaan, zijn er tot op heden nog geen geneesmiddelen voor de aandoeningen ontwikkeld. Wel zijn er medicijnen verkrijgbaar die de symptomen onderdrukken of aanvallen voorkomen, maar deze slaan helaas niet bij alle patiënten even goed aan. Inmiddels groeit de interesse voor een nieuwe behandelingsmethode: wietolie tegen migraine en clusterhoofdpijn. De krachtige pijnstillende werking van cannabis wordt al langer erkend, maar daarnaast lijkt het middel hoofdpijn mogelijk ook bij de kern aan te pakken. 

Wetenschappelijk onderzoek

Voor wietolie tegen clusterhoofdpijn moeten we vooralsnog vooral vertrouwen op anekdotisch bewijsmateriaal, maar aan positieve persoonlijke ervaringen online ontbreekt het in ieder geval niet. Cannabis is een 100% natuurlijke substantie die – ondanks het feit dat de overheid het middel als gevaarlijke harddrug beschouwt – geen schadelijke bijwerkingen bevat. Gevalletje baat het niet dan schaadt het niet, dus. 

Het effect van wietolie tegen migraine is ook nog weinig onderzocht, maar de wetenschappelijke studies die tot nu toe gedaan zijn lijken veelbelovend. In een studie uit Den Haag werden migrainepatiënten ondervraagd over de uitwerking van medicinale cannabis op hun aandoening. Bepaalde soorten medicinale wietolie zorgden voor een verminderde frequentie en hevigheid van migraineaanvallen. Een ander onderzoek constateerde zelfs dat behandeling met cannabis een beter resultaat opleverde dan reguliere medicatie voor migraine. 

THC en het encannabinoïde-systeem

Hoe zit dat precies? De voornaamste werkzame stof in wietolie is THC (tetrahydrocannabinol). THC is een cannabinoïde die wordt verkregen uit de wietplant; een (plantaardige) fyto-cannabinoïde om precies te zijn. Het lichaam maakt dit stofje ook zelf aan: de (lichaamseigen) endocannabinoïden. 

Het menselijk lichaam bestaat uit talloze processen die het werkend houden. Eén daarvan is het endocannabinoïde-systeem: een soort controlekamer waarmee essentiële lichaamsfuncties worden aangestuurd en geregeld, zoals het slaap-waakritme en het zenuwstelsel. Het encannabinoïde-systeem reageert niet alleen op lichaamseigen cannabinoïden maar ook op fyto-cannabinoïden als THC. In het geval van een tekort aan endocannabinoïden – zoals vermoed wordt in het geval van migraine – kan THC dus de uitkomst bieden en het systeem weer in balans brengen. 

Wietolie tegen migraine of clusterhoofdpijn, veilig via Medicinalecannabis

Wil jij zelf wietolie tegen clusterhoofdpijn of migraine proberen? Vanwege de hoge concentraties THC is wietolie in Nederland op dit moment helaas niet eenvoudig verkrijgbaar zonder doktersrecept, maar daar brengen wij graag verandering in. 

Wij werken nauw samen met een team van particuliere wietoliemakers met het hart op de goede plek. Samen zorgen we ervoor dat zoveel mogelijk mensen kunnen profiteren van de geneeskrachtige effecten van zuivere en 100% biologische wietolie voor een eerlijke prijs. De olie wordt regelmatig getest in een professioneel laboratorium, zodat je er zeker van bent dat het gebruik helemaal veilig is. 

Wil je meer weten over het gebruik van THC-rijke wietolie of wil je deze online bestellen? Neem contact met ons op, dan zetten wij je aanvraag door naar onze vertrouwde oliemakers.