Met CBD op de huid glijdt de stress eruit

Hoe bijzonder Cannabis olie is en welke ‘wonderen’ je ervan kan verwachten, dat is geloof ik het belangrijkste punt als men het over Cannabis olie heeft. Je zal bijna vergeten dat het ook heel goed werkt tegen wat ‘minder urgente’ klachten..

Zelf heb ik me er ook ook betrapt. Ik zat namelijk te denken: wat voor bijzonders kan ik nog meer vertellen/schrijven over wietolie?? Was ik gewoon vergeten dat ik zelf laatst ook een klein wondertje heb mee gemaakt die ook best wel verteld mag worden. (small DOES matter ;))

Allereerst zal ik nog eens vertellen dat ikzelf meer een voorstander ben van THC olie dan van CBD olie.

CBD gebruik ik meer om de THC te temperen en om op ‘vage plekjes’ van m’n huid te smeren, wat heel goed werkt overigens.

Voor m’n MS klachten werkt THC olie veel beter. CBD olie alleen kan mijn MS klachten helaas niet aan. Ik heb wel altijd nog een flesje in m’n medicijn kast staan voor m’n poes.. (eh, kat ;p) En voor andere noodgevallen (vooral dus als ik eens uitschiet met de THC olie, kan een druppeltje CBD erbij dat opvangen en de high verminderen).

CBD werkt dus ook bij huidproblemen

En dus ook voor huidproblemen werkt het goed want cannabinoïden-receptoren bevinden zich ook in het zenuwstelsel(en dus in de huid), en dan helpt CBD om o.a. symptomen zoals jeuk en pijn te kalmeren.  Nou komt mijn kleine wonder, ga er voor zitten, (steek een joint erbij op, hehe grapje) en lees dit ‘mirakel’:

Ik stond laatst onder de douche (wow, t begint al errug spannend..) En ik vond  een raar gezwel(-letje) op een intieme plek (-je) Over de details hoef ik het verder niet te hebben maar kan u zeggen dat het best ongemakkelijk was en behoorlijk pijn deed. Wie o wie kan komen kijken want zelf kon ik er moeilijk bij.. (al ik denk niet dat iemand dat op 1,5 meter afstand kon zien..;)

Zelf ben ik nogal een MC Gyver en probeer alles eerst zelf uit te vogelen of het nu om een reparatie gaat of om een lichamelijk probleem. Komt er ook nog bij dat ik een alchemist ben en mijn eigen mengseltjes maak voor ‘probleempjes'(die ik maak met volle maan ;)) Dus ik heb wat ‘potions’ erop gesmeerd zodat het misschien wat kan slinken want om nu de dokter puistjes te laten uitknijpen was het nog geen code rood.

Na een paar dagen smeren, fröbelen, knijpen en krabben zonder enig (goed ) effect moest ik het nu toch even serieus gaan bekijken.. En besloot mn potions maar even te laten wat het was en even de professionals raad te plegen die in m’n medicijn kastje staan met het zware geschut. CBD stond vooraan om dat ‘varkentje eens te gaan wassen’ want toevallig wist ik dat CBD gram-positieve bacteriën kan doden.

*En nu blijkt zelfs– nog indrukwekkender dan gedacht – dat het ook de gram-negatieve bacteriën aanpakt! Deze ontdekking is van grote waarde aangezien deze bacteriën uitblinken in antibiotica-resistentie, omdat ze een extra beschermingslaag hebben; een buitenste celmembraan.

Sorry ik zal even van m’n hoge paard afstappen en op zn Mokums (mot je selluf ff men aksjent erbai denka) het samenvatten met dat Ceebeedeej alle soorten bacteriën aanpakt, en haalt zelfs de dikke muren neer van de meest sterke bacteriën die al, tevergeefs, zijn gebombardeerd door menig antibiotica..

Das ook weer super leuk om in het logboek op te schrijven maar laat ik nu niet weer uit de bocht vliegen en op het onderwerp blijven. want zo erg was mijn probleem niet (eh..toch??)

CBD is Antitumoraal (bestrijdt tumor- en kankercellen) dus dan zal die deze (om Rutte te quoten) ‘piek’ wel even af gaan vlakken ..

De oliën van Cannabis zijn me erg kostbaar dus ik zal het niet zo ‘ff snel’ opsmeren zonder enig doel. Maar omdat ik toch ook hele mooie verhalen hier heb gelezen over gezwellen die zomaar oplossen en zo.. d8 ik: “Ok, CBD, show me what u got..”

Dus smeerde ik het 1x per dag (na het douchen) op de plek en zorgde er goed op dat het schoon bleef maar voor de rest gaf ik het vertrouwen aan m’n grote vriendin Cannabinol dat die dat wel even voor me zal gaan fiksen. Na een paar dagen merkte ik dat de spanning er wat van af ging en minder gevoelig was.

Natuurlijk is het logisch dat door de olie het zachter werd maar ik voelde ook echt dat er een genezing plaats vond en het werd steeds minder rood.(wat ik had bekeken in m’n achteruitkijkspiegel..;))

Nu kan ik het verhaal nog aandikken met een spannende twist maar helaas is dit geen avonturen roman maar meer een simpele ‘novelle’. (kortverhaal) Mijn ervaringsverhaal krijgt wel een ‘happy- ending’ dus steek die joint nog maar eens aan ;)

Want na een week smeren met CBD olie, had ik de besmetting ‘onder controle’. (ja ik blijf Rutte quoten, helaas heb ik die gast te vaak gehoord het laatste jaar)Ik denk dat zalf beter had gewerkt, bij nader inzien, maar CBD olie kan je ook inwendig nemen dus daarom heb ik de olie in m’n EHBO kastje.

Dus er was geen verdere ‘opmars’ van de besmetting (Pff) en het betreffende plekje was niet alleen geheeld maar zag er ook nog eens BETER uit dan voor de besmetting.

Dus JEEJ! Weet ik niet precies was het nu geweest was, het is iig nu weg. Het deed onwijs veel pijn maar dat zegt ook weinig, schaafwonden doen ook meer pijn dan een kneuzing. (vaak..soms)

Maar even goed, een klein lek doet een groot schip zinken.. En dit is iig weer een probleem(pje) minder van mijn schouders.

Natuurlijk zal ik deze ‘wilde avonturen’ ook vertellen aan mijn arts(neuroloog), zodra ik hem weer spreek, niet alleen voor een update over mijn gezondheid maar ook omdat hij ook een voorstander van Medicinale Cannabis is.

Hij is ook blij voor me dat de olie er voor me is want medicinale Cannabis werkt super goed op de zenuwen (en gestel) Toen de medicinale Cannabis niet meer vergoed werd, stond ik toch een beetje in de kou. En MS is al een bar koude ziekte.. Nee zo sluit ik mijn verhaaltje niet af natuurlijk..

Laten we het HAPPY houden ;)

Ik snap heel goed waarom wetenschappers in  CBD een nieuw antibioticum in wording zien. Cannabis is geen lichaamsvreemde stof en daarom gedraagt ons lichaam ook er zo gastvrij tegenover, zonder enige nare bijwerkingen.

Over CBD zeggen de wetenschappers dat:

  • Het pijnstillend werkt
  • Een ontstekingsremmer is
  • Het tumorgroei kan vertragen of zelfs voorkomen

En toevallig heb ik alle 3 de punten mogen ervaren, al weet ik niet wat voor ‘gezwel’ het was, het had net zo goed een ingegroeid haartje kunnen wezen maar ook dat kan voor veel drama zorgen. Dus daarmee wil ik zeggen, geen probleem is te groot of TE KLEIN voor Cannabis olie (ik vind het een mooie afsluiter :)

Zensemilla

#smalldoesmatter

Direct THC olie aanvragen?

Meerdere opties mogelijk