Wietolie maken

Wil je zelf wietolie maken? Wietolie is een heilzame alleskunner. Van chronische pijn tot slaapproblemen, angststoornissen of zelfs ernstige ziektes als kanker en hersenaandoeningen – de heilzame cannabinoïden in wietolie kunnen een wereld van verschil maken bij een tal van lichamelijke en geestelijke klachten. Eén probleem: vanwege de hoge concentraties van de geestverruimende stof THC is niet-medicinale wietolie is niet zomaar legaal verkrijgbaar in Nederland. Is wietolie zelf maken een goed alternatief? We nemen je van A tot Z mee in het proces van wietolie maken, lees snel verder.

Hoe maak je wietolie? 1001 manieren

‘ Hoe maak je wietolie’ is een vraag die we vaak te horen krijgen. In de basis is wietolie een mengsel van 15 tot 20% van de cannabinoïde THC (tetrahydrocannabinol) en een plantaardige olie, bijvoorbeeld hennepzaadolie of olijfolie. Om de wietolie zelf te maken heb je dus een manier nodig om het werkzame stofje THC uit de cannabisplant te extraheren en een olie om het middeltje te verdunnen en gemakkelijker doseerbaar te maken. Er bestaan echter allerlei verschillende wietsoorten, extractiemethoden, oplosmiddelen en verdunningen, en elke combinatie levert een ander resultaat op.

Toch liever veilig, vertrouwd en 100% geteste THC olie bestellen?

Wietsoort

Je kunt je wiet zelf groeien en je wietolie maken van knipafval of de cannabistoppen, of je kunt je wiet aanschaffen bij de coffeeshop. In beide gevallen moet je beslissen voor welke wietsoort je gaat. De honderden soorten wietplanten die er bestaan worden grofweg opgedeeld in twee categorieën: de Cannabis sativa en de Cannabis indica. Van de sativa-soorten wordt gezegd dat ze een meer geestelijk opwekkend effect hebben, terwijl indica-varianten eerder een kalmerende en pijnstillende lichamelijke uitwerking hebben.

Extractiemethode

De meest gebruikte manier om wietolie te maken, is met behulp van alcohol als oplosmiddel. Bij deze methode wordt de cannabis kort gespoeld in pure consumptiealcohol. De alcohol extraheert alle werkzame stoffen uit de wietplant. Vervolgens kan de alcohol verdampt worden, waarna er een puur wietextract overblijft.

Aan de extractiemethode met alcohol kleven wel enkele nadelen. Zo is consumptiealcohol relatief duur vanwege de accijnzen die erop zitten, kan het verdampen van de alcohol gevaarlijk zijn vanwege de licht-ontvlambare eigenschappen van alcohol en komen er bij deze manier van extraheren ook ongewenste extra stoffen in je cannabisextract, zoals het bitter smakende chlorofyl.

Om die reden zoeken mensen vaak naar andere manieren om wietolie te maken zonder alcohol, en die zijn er ook genoeg. Denk aan wietolie maken met olijfolie of een infusie met kokosolie, of bijvoorbeeld wietolie maken met behulp van butaangas. De ene manier is makkelijker en toegankelijker dan de andere, dus zorg ervoor dat je je eerst voldoende verdiept in de voor- en nadelen van elke extractiemethode voor het maken van wietolie. Er zijn dus voldoende methodes om wietolie te maken zonder alcohol.

Liever wietolie bestellen?

Bij ons netwerk van particulieren

Welke Wietolie producten zijn er?

Wietolie verdunnen

Zoals gezegd bestaat wietolie voor slechts 15 tot 20% uit de werkzame stof THC. De overige 80 tot 85% is een olie die bedoeld is om je extract mee te verdunnen. Puur cannabisextract is van zichzelf nogal dik en stroperig, en daardoor moeilijk te doseren. Dat terwijl een juiste dosering bij het gebruik van wietolie juist zo belangrijk is voor een rustige opbouw en een optimaal effect. De wietpasta wordt daarom verdund met een dunnere vloeistof, in dit geval olie, zodat het mengsel eenvoudig in losse druppels te doseren is.

Ga je de wietolie oraal innemen, dan zijn oliën als olijfolie, druivenpitolie of hennepzaadolie een goede optie. Kokosolie is ook erg goed opneembaar door je lichaam, en is daarnaast bij uitstek geschikt voor uitwendige toepassingen, bijvoorbeeld bij huidproblemen.

Apparatuur en benodigdheden

Je hebt je wiet in huis, je weet welke extractiemethode je wilt gebruiken en wat voor verdunningsmiddel je gaat gebruiken. Maar je bent er nog niet helemaal! Voor het maken van wietolie heb je natuurlijk ook de juiste hulpmiddelen nodig om de ingrediënten mee te wegen, extraheren en verwerken.

Je kunt alle benodigde instrumenten los vergaren of online een volledige cannolator-set aanschaffen; een speciaal ontworpen wietextractor-apparaat, compleet met hittebestendige buisjes, een luchtpomp met slangetje, thermometer, pipetflesjes, flesverwarmer en meer. Er zijn online verschillende cursussen, tutorialvideo’s en uitgebreide handleidingen te vinden over het gebruik van de cannolator en andere instrumenten.

Is wietolie maken legaal?

Nee, zelf wietolie maken is niet legaal. In Nederland mogen producten maximaal 0,2% THC bevatten, en in wietolie zit minstens 15% van deze cannabinoïde. Dit betekent dat het produceren van wietolie illegaal en dus strafbaar is. Kies je er toch voor om zelf je wietolie te maken, dan loop je dus altijd het risico om ‘gepakt’ te worden, zeker wanneer je de gebruikte wiet ook zelf verbouwt.

De gevaren van zelf wietolie maken

Naast het gevaar om vervolgd te worden, bestaan er nog meer mogelijke valkuilen bij het maken van wietolie. Huis-tuin-en-keuken-oliemakers zijn geen professionals. Cannabis is een natuurproduct, en het kan dus per oogst verschillen hoeveel THC erin zit. Ook is het fabriceren van wietolie een tijdrovende en zorgvuldige klus die met de juiste apparatuur op de milliliter nauwkeurig moet worden uitgevoerd.

Misschien nog wel het grootste nadeel van zelf wietolie maken: je hebt geen professioneel laboratorium tot je beschikking om je eindproduct te controleren op de zuiverheid en kwaliteit. Het komt niet zelden voor dat er ongewenste, schadelijke stoffen meekomen of vrijkomen tijdens het proces, maar zonder labtest zul je nooit weten hoe veilig jouw wietolie is.

Alternatief: veilige & zuivere wietolie via Medicinalecannabis

Zelf wietolie maken is geen rocket science, maar alsnog wel een minutieus klusje dat bovendien behoorlijk wat risico’s met zich meedraagt. We begrijpen echter als geen ander dat ook jij wil profiteren van de unieke medicinale krachten van wietolie! Om wietolie voor zo veel mogelijk mensen op een veilige manier toch toegankelijk te maken, werken wij samen met een netwerk van gedreven particuliere oliemakers die op kleine schaal wietolie  produceren.

Onze oliemakers weten wat ze doen. Ze gebruiken uitsluitend 100% biologische cannabis, voor een zuivere wietolie zonder schadelijke bestrijdingsmiddelen. Ook wordt de olie regelmatig getest in een professioneel laboratorium, om er zeker van te zijn dat alleen de hoogste kwaliteit wordt aangeboden. We brengen je graag in contact met één van onze vertrouwde oliemakers, informeer naar de mogelijkheden!

Wietolie via medicinale-cannabis.nl bestellen

De thuismakers uit ons netwerk willen anderen graag helpen met medicinale cannabis, zoals wietolie met THC. Dit doen zij niet om er rijk van te worden, dus daarom betaal je bij hen altijd een redelijke vergoeding. Om je gewenste producten te bestellen, vul je op de site van medicinale-cannabis.nl het aanvraagformulier in. Deze wordt vervolgens door ons verstuurd aan één van de thuismakers uit ons netwerk. Hij of zij reageert dan meestal al binnen een dag op jouw bestelling en anders zeker de volgende dag.