Wietolie de natuurlijke pijnstiller tegen reumatische klachten

Een volledig natuurlijke pijnstiller voor reumatische klachten, kan dat wel? Absoluut, wietolie tegen reuma blijkt een biologisch alternatief de meeste traditionele medicatie (zoals opioïden) dat het proberen meer dan waard is. Door veel gebruikers wordt het zelfs aangehaald als een wondermiddel. Wietolie springt in waar andere medicatie soms tekortschiet bij het verhelpen van reumatische pijnklachten. 

Wietolie & reumatische klachten – de feiten op een rij

Wietolie tegen reuma? Ondertussen heb je er vast al een keer over gehoord, dé natuurlijke pijnbestrijder die de laatste jaren steeds meer aandacht heeft gekregen. Maar wat bedoelen we precies met wietolie en waarom helpt het zo goed tegen reumatische pijn? Lees verder om meer te weten te komen over deze behandeling en op wat voor manier je er baat bij kan hebben. 

Maar wat is wietolie dan precies?

Wietolie, ook wel eens THC-olie of hennepolie genoemd, is een natuurlijke olie gewonnen uit de cannabisplant. Hennepolie en wietolie worden door de meeste mensen vaak door elkaar gehaald, er zijn namelijk een aantal verschillen tussen beide. Hennepolie tegen reuma is bijvoorbeeld een stuk minder effectief dan wietolie. 

Wietolie is een 100% natuurlijk, geneeskrachtig middel met allerlei medicinale eigenschappen. De cannabisplant heeft meer dan 100 chemische stoffen die je lichaam en geest kunnen beïnvloeden. Degene waar wetenschappers het meest van weten is THC, ofwel delta-9-tetrahydrocannabinol. 

Wietolie is een concentraat dat gemaakt wordt door cannabinoïden, in dit geval THC, uit de cannabis plant te extraheren. Vergelijkbaar met olijf-, zonnebloem- en kokosolie wordt wietolie gemaakt via hetzelfde extractieproces. Pure wietolie zit boordevol met het stofje THC, doorgaans tussen de 15 en 20%. Meestal verdunt men dit nog met een andere olie, bijvoorbeeld olijfolie, om het net wat makkelijker te kunnen gebruiken en makkelijker te kunnen doseren.

Om tóch wietolie en andere medicinale THC middelen beschikbaar te maken voor de mensen die het nodig hebben, hebben wij een netwerk van particulieren opgebouwd die het zelf maken.

En hoe helpt wietolie tegen reuma?

Wereldwijd zijn er op dit moment grofweg 350 miljoen mensen die last hebben van een vorm van reuma. Helaas is er nog geen geneesmiddel bekend, en heftige farmaceutische pijnstillers hebben vaak een heel scala aan bijwerkingen die het leven niet altijd aangenamer maken. 

Het is al een tijdje bekend dat medicinale wietolie en reuma hand in hand gaan als effectieve behandeling voor reuma-gerelateerde pijn. Maar eindelijk zijn we op het punt dat de wetenschap een steentje bijdraagt aan deze bevindingen. Het goede nieuws daarbij is dat er steeds meer studies opduiken die de pijnverlichtende werking van THC-olie bevestigen.

Wietolie tegen reuma bestellen?

Bij ons netwerk van particulieren

Welke Wietolie producten zijn er?

Sterke ontstekingsremmer

Uit recent onderzoek is gebleken dat THC zowel ontstekingen als pijn effectief weet te verminderen bij patiënten die met reumaklachten te kampen hebben. Sterker nog, THC heeft twintig keer de ontstekingsremmende werking van aspirine en twee keer die van hydrocortison (cortisol). Aangezien reuma met name gekenmerkt wordt door chronische ontstekingen in gewrichten, pezen en spieren is het niet gek dat wietolie door de ontstekende remming zo’n gunstig effect heeft tegen reuma. Wietolie verwerft dan ook steeds meer de status van publieksfavoriet bij de behandeling van reuma. 

Dit succes is onder andere te danken aan het grotendeels uitblijven van bijwerkingen. Olie met THC is natuurlijk niet geheel zonder bijwerkingen, al blijven deze relatief onschuldig van aard. Enkele van de mogelijke bijwerkingen van het gebruik van wietolie zijn duizeligheid, een warm gevoel en rode gloed, een droge mond en een veranderend beeld in je ogen. Doorgaans zijn de voordelen van wietolie tegen reuma groter dan de eventuele bijwerkingen.

Hoe gebruik je wietolie?

Wietolie neem je oraal in, maar hoef je niet door te slikken. Een goed startpunt is één druppeltje onder de tong. Dit ene druppeltje lost op in je mond en de werkzame stof wordt binnen enkele minuten opgenomen door je slijmvliezen. Dit zorgt voor een snellere opname van de werkzame stof in de bloedbaan en omzeilt hiermee de maag en de lever. Dit geeft de snelste effecten. Houd er rekening mee dat wanneer we het hebben over snel, het over het algemeen, ongeveer 1-2 uur na inname begint te werken. De effecten van wietolie kunnen in sommige gevallen wel 6-10 uur aanhouden. Het is dan ook niet aan te raden een tweede dosis in te nemen voor er een aantal uur voorbij zijn gegaan. 

De ene persoon is de andere niet, daarom is het niet verwonderlijk dat de juiste dosering per persoon verschilt. Mocht je nog niet het gewenste effect hebben bereikt, kun je de dosering dagelijks in kleine stapjes omhoog brengen tot je het punt bereikt wat de meeste positieve effecten oplevert. Dit vraagt soms om wat uitzoekwerk, toch is het handig om de volgende vuistregel aan te houden: hoe ernstiger de reumaklachten, hoe hoger de dosering van de wietolie.

Wietolie tegen reuma kopen via medicinale cannabis

Vandaag de dag is wietolie nog niet vrij verkrijgbaar in Nederland, omdat de wet dicteert dat er niet meer dan 0,2% THC in wietolie mag zitten. Het kan dan ook lastig zijn om in Nederland aan wietolie van de hoogste kwaliteitsstandaard te komen. Medicinalecannabis bemiddelt hier graag bij, we leggen graag de link met ons netwerk zodat ook jij kunt profiteren van de werking van wietolie tegen reuma. Ons netwerk bestaat uit particuliere wietoliemakers die thuis zelf hoogwaardige wietolie produceren. 

Om de kwaliteit van de olie te waarborgen zorgen we dat olie van onze producenten regelmatig tests doorstaan in een professioneel laboratorium. Zo kunnen wij garanderen dat onze particuliere oliemakers goede en vooral veilige wietolie produceren. Benader ons gerust voor meer informatie, we brengen je graag in contact!

Vraag nu direct wietolie tegen reuma aan

Omdat de thuismakers uit ons netwerk vooral gepassioneerd zijn over de werking van THC olie, vragen zij hiervoor een redelijke vergoeding. Ze doen dit dus echt niet om er rijk van te worden. Via ons aanvraagformulier kun je precies aangeven welk wietproduct met THC olie je graag wilt bestellen. Wij zetten je vraag één op één door naar een thuismaker en hij of zij zal vaak al dezelfde dag een reactie geven. Zo bestel je je olie vertrouwd en van oliemakers die jou graag willen helpen aan dit krachtige middel.