Wietolie & slapen

Wietolie + slapen = een absoluut dreamteam – letterlijk. Lig jij hele nachten wakker of kom je telkens maar niet in een diepe nachtrust, en lijkt niets te helpen? Dan kan wietolie voor jou zomaar eens het verschil maken tussen chronische slaapproblemen en slapen als een roosje. Wat bedoelen we precies met wietolie, hoe helpt wietolie tegen slapeloosheid en hoe pas je wietolie veilig toe als slaapmiddel? Je ontdekt het allemaal in deze complete guide over wietolie tegen slapeloosheid en/of slecht slapen. Lees je mee?

Last van slaapproblemen?

Slapeloosheid, in de medische wereld ook wel insomnie genoemd, is een veelvoorkomend probleem. Wereldwijd heeft bijna een kwart van de mensen last van slaapproblemen, met name jonge vrouwen van 18 tot en met 25 jaar. Onder slapeloosheid vallen verschillende soorten klachten, zoals:

  • Moeilijk in slaap komen
  • Slechte kwaliteit slaap; moeite met doorslapen
  • Ongewenst vroeg wakker worden

Slecht slapen klinkt misschien als een redelijk onschuldig probleem, maar onderschat het niet! Zeker wanneer je last hebt van chronische slapeloosheid en dus voor langere tijd kampt met een slaapstoornis, kun je te maken krijgen met vervelende gevolgen.

Gebrek aan (kwaliteits)slaap hangt samen met bekende klachten als vermoeidheid, verminderde concentratie en een hoge prikkelbaarheid. Maar wist je ook dat langdurige slapeloosheid mogelijk bijdraagt aan de ontwikkeling van depressie en angststoornissen? Slecht slapen wordt zelfs gelinkt aan een verhoogde kans op overgewicht en ernstige ziektes als diabetes, hart- en vaatziekten. Genoeg reden om wakker te liggen van je slaapstoornis, dus.

Hoe kom ik van mijn slaapstoornis af?

Er zijn tal van verschillende oorzaken die kunnen leiden tot een slaapstoornis, van piekeren of stress tot aan chronische pijn of bepaalde gewoontes en eetpatronen. In veel gevallen is het echter moeilijk om de directe aanleiding van je insomnie aan te wijzen en aan te pakken. Wat wél zeker is, is dat je er het liefst zo snel mogelijk vanaf bent om een negatieve spiraal aan gevolgen te voorkomen.

Veel mensen met slaapproblemen zoeken hun heil in medicatie, omdat het een snelle verlichting van de klachten geeft. Aan het gebruik van slaapmiddelen kleven echter nogal wat nadelen. Zo geven slaappillen overdag veelal vervelende bijwerkingen, zoals sufheid en een verminderde concentratie, een vertraagd reactievermogen en een verslechterd geheugen.

Maar ook op de lange termijn levert slaapmedicatie nogal wat risico op. Slaappillen maskeren het probleem; ze pakken niet de oorzaak van je slaapstoornis aan, en het effect is daarom ook slechts tijdelijk. Daarnaast raakt je lichaam na verloop van tijd gewend aan de pillen, waardoor je steeds meer medicatie nodig hebt voor hetzelfde effect. Slaappillen zijn bovendien verslavend. Het wordt na langdurig gebruik steeds moeilijker om te stoppen met slikken, en doe je dit wel, dan krijg je vaak last van ontwenningsverschijnselen.

Direct wietolie om te slapen bestellen?

Bij ons netwerk van particulieren

Welke wietolie producten zijn er?

Wietolie tegen slapeloosheid

Wil je snel van het slechte slapen af, maar grijp je liever niet meteen naar zware slaapmiddelen? In dat geval is het de moeite waard om wietolie voor een betere slaap uit te proberen. Er zijn inmiddels al vele persoonlijke ervaringen van mensen die baat hebben gehad bij THC-olie tegen slaapproblemen, de olie pakt de biologische kern van het probleem aan én is 100% natuurlijk. Genoeg reden om eens in te zoomen op deze puur-natuur slaapremedie.

Wat is wietolie precies?

Ben je nieuw in de wereld van wietolie en de heilzame werking van cannabis, dan kunnen alle gerelateerde benamingen je soms een beetje doen duizelen. Niet zelden worden termen als ‘cannabis, ‘hennep’, ‘CBD’ en ‘wiet’ door elkaar heen gebruikt, terwijl er wel degelijk een verschil bestaat.

Wietolie – niet te verwarren met CBD-olie – is afkomstig van de wiet- ofwel marihuanaplant. De olie wordt ook wel THC-olie genoemd, vanwege het hoge percentage van de werkzame stof THC (tetrahydrocannabinol) die in wietolie voorkomt. Pure wietolie bevat doorgaans tussen de 15 en 20% van dit stofje, verdund met een plantaardige olie om de werkzame stof gemakkelijker toe te dienen en beter doseerbaar te maken.

THC is de cannabinoïde die je een ‘high’ gevoel geeft. Het is het welbekende psychoactieve, geestverruimende stofje dat ook in werking treedt wanneer je wiet of marihuana rookt of eet. Om die reden is wietolie die hoge concentraties THC bevat niet legaal te kopen in Nederland, ténzij het gaat om medicinale wietolie. Medicinale wietolie kan op recept via de huisarts verkregen worden.

Soms zoeken mensen naar ‘wietolie’ terwijl ze eigenlijk CBD-olie bedoelen. Net als wietolie is CBD-olie afkomstig de cannabis-familie, maar deze olie wordt verkregen uit de hennepplant. In tegenstelling tot de wietplant bevat hennep nauwelijks THC. CBD-olie bevat dan ook slechts minimale sporen van dit stofje, maar zit wél boordevol met de niet-psychoactieve en heilzame cannabinoïde CBD.

Welke wietolie voor slapen?

Hoewel wij een absolute fan zijn van CBD-olie en alle voordelen die het met zich meebrengt, is wietolie met THC de betere optie wanneer je slapeloosheid wil bestrijden. Dit komt doordat wietolie slaapopwekkend is, terwijl dit voor CBD-olie niet geldt. Slechts een druppeltje wietolie per dag kan al een wereld van verschil maken voor de kwaliteit van jouw slaap.

Wietolie om te slapen: zó zit dat

Om te begrijpen hoe wiet en slaap samenhangen, moeten we een klein biologisch uitstapje maken. We hebben het al een paar keer gehad over cannabinoïden. THC is een zogenaamde fyto-cannabinoïde; een plantaardige variant van deze stof die zich kan binden aan een cannabinoïdereceptor in ons lijf. Fyto-cannabinoïden komen niet van nature voor in het menselijk lichaam, maar we hebben wel een lichaamseigen endocannabinoïde-systeem dat onder andere reageert op zogenaamde fyto-cannabinoïden van buitenaf, zo ook THC.

Het endocannabinoïde-systeem is een ontzettend belangrijk stelsel in ons lichaam, dat essentiële functies van ons lichaam aanstuurt. Denk daarbij aan de spijsvertering, je afweersysteem maar ook je slaapcyclus. Is het systeem in balans, dan verhoogt de diepe derde slaapfase en duurt de REM-slaap minder lang. Juist deze derde slaapfase is van groot belang voor mensen die last hebben van een slaapstoornis.

Is je endocannabinoïde-systeem uit balans omdat het zelf niet genoeg endocannabinoïden aanmaakt, dan kunnen fyto-cannabinoïden van buitenaf een handje helpen. THC hecht zich in het lichaam aan de adenoside-receptor, een soort ontvanger waaraan een specifiek molecuul zich kan binden en een bepaald proces in gang zet. Deze adenoside-receptor is verantwoordelijk voor een slaperig gevoel, en de THC uit wietolie activeert die respons. Het resultaat van wietolie als slaapmiddel: een ontspannen en slaperige jij!

Vaarwel tegen slapeloosheid met wietolie via Medicinalecannabis

Zeg maar ‘dag’ tegen slaapstoornissen met de powercombo van wietolie en slapen! Interesse in wietolie kopen? Omdat wietolie vandaag de dag nog niet legaal verkrijgbaar is in Nederland en er daarom geen sprake is van een gereguleerde verkoop, kan het lastig zijn om aan veilige en kwalitatieve wietolie te komen. Medicinalecannabis brengt je graag in contact met onze vertrouwde particuliere oliemakers met een eerlijk hart voor de zaak. Neem contact met ons op, dan vertellen we je graag meer over de mogelijkheden.

Wietolie via medicinale-cannabis.nl bestellen

De thuismakers uit ons netwerk willen anderen graag helpen met medicinale cannabis, zoals wietolie met THC. Dit doen zij niet om er rijk van te worden, dus daarom betaal je bij hen altijd een redelijke vergoeding. Om je gewenste producten te bestellen, vul je op de site van medicinale-cannabis.nl het aanvraagformulier in. Deze wordt vervolgens door ons verstuurd aan één van de thuismakers uit ons netwerk. Hij of zij reageert dan meestal al binnen een dag op jouw bestelling en anders zeker de volgende dag.