Wietolie bij ADHD

Wietolie bij ADHD, is dat wat? In je zoektocht naar middelen die helpen bij ADHD heb je vast wel al eerder van wietolie gehoord. Ervaringen van wietolie bij ADHD liegen er niet om: de berichten die mensen delen zijn veelal positief. Maar wat is het eigenlijk en hoe helpt wietolie bij ADHD? Wij vertellen je er alles over. Lees snel verder! 

Wat is ADHD?

Voordat we ingaan op wietolie bij ADHD lichten we graag kort toe wat ADHD is. ADHD is de afkorting voor Attention Deficit Hyperactivity Disorder. Dat is een behoorlijke mond vol en komt neer op een aandachtstekortstoornis die gepaard gaat met hyperactiviteit (erg druk zijn). ADHD is een chronische neurologische aandoening waarbij de hersenen sneller reageren op prikkels, zoals stemmingen en gebeurtenissen. Mensen met ADHD hebben dit al vanaf kinds af aan en zijn snel afgeleid. 

Andere symptomen van ADHD zijn impulsiviteit en hyperactiviteit. Als je ADHD hebt, kun je je slecht concentreren en doe je vaak dingen zonder eerst na te denken. Dit kan ervoor zorgen dat je door ADHD problemen krijgt op het werk of in relaties. De precieze oorzaak van de aandachtstekortstoornis is niet bekend. Er zijn verschillende vormen van ADHD, waarbij de impact zeer wisselend kan zijn. Over het algemeen hebben mensen met ADHD meer kans op psychische klachten als angst, depressie en verslaving.

ADHD behandelen

Om ADHD te behandelen wordt er vaak gebruik gemaakt van coaching en gedragstherapie om de verschijnselen van de stoornis aan te pakken. Als dit niet voldoende zoden aan de dijk zet, wordt vaak ook medicatie gegeven. De bekendste medicijnen zijn Ritalin of Concerta (merknamen voor de werkstof methylfenidaat), Amfexa (dexamfetamine) en Strattera (atomoxetine). 

Aan het gebruik van deze medicijnen kleven echter nogal wat nadelen. Naast een ellenlange lijst met behoorlijk serieuze bijwerkingen zijn sommige ADHD-medicijnen behoorlijk verslavend. Helemaal niet gek dus dat er naar alternatieven wordt gezocht voor de behandeling. Hier komt wietolie tegen ADHD om de hoek kijken.

Wietolie tegen ADHD

Wietolie ofwel THC-olie tegen ADHD kan een uitstekend alternatief zijn voor de reguliere behandeling van ADHD. Bekend is dat verschillende hersengebieden en neurotransmitters (signaalstoffen die zenuwimpulsen overdragen) een rol spelen bij ADHD. Bekend is ook dat de cannabinoïden die van nature in wietolie voorkomen invloed hebben op de neurotransmitters in onze hersenen. 

De meest bekende cannabinoïde (en werkzame stof) in wietolie is THC. THC-olie is de meest krachtige olie die er uit de cannabisplant kan worden verkregen en staat bekend om vele geneeskrachtige eigenschappen. THC interacteert met het lichaamseigen endocannabinoïden systeem en heeft een regulerende werking op de afgifte van signaalstoffen in de hersenen. Het lijkt erop dat THC hier zorgt voor meer balans en er zo voor zorgt dat mensen met ADHD dankzij wietolie kunnen ontspannen.

Wietolie tegen ADHD bestellen?

Bij ons netwerk van particulieren

Welke wietolie producten zijn er?

Voor alle leeftijden?

THC is het stofje in de cannabisplant waar je high of stoned van kunt worden. Alhoewel medicinale cannabis niet recreatief wordt gebruikt en je er bij de juiste dosering ook niet high van wordt, raden wij aan om kinderen met ADHD alleen onder toezicht met THC-olie te behandelen. Je zou bij kinderen ook kunnen overwegen om (de wat mildere) CBD-olie te gebruiken.

CBD-olie is ook een cannabisolie maar deze olie bevat, in tegenstelling tot wietolie, nauwelijks THC. De werkzame cannabinoïde is CBD, een stofje dat bekend staat om de positieve invloed op de werking van onze hersenen. 

Ervaringen wietolie ADHD

Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat wietolie ADHD-gerelateerde symptomen vermindert. Wietolie kan het concentratievermogen en de emotionele stabiliteit verhogen. De ervaringen die mensen delen over wietolie bij ADHD zijn overwegende positief. Ook ouders die vonden dat hun kinderen niet meer zichzelf waren door bijvoorbeeld Ritalin berichten positief over de behandeling van ADHD met THC-olie. 

Op verschillende forums is te lezen hoe mensen met ADHD door wietolie en rustiger leven krijgen en beter kunnen deelnemen aan de maatschappij. Velen loven de positieve effecten van wietolie en ook het feit dat THC-olie (nauwelijks) bijwerkingen heeft, wordt dankbaar benoemd. 

Overleg wel altijd even met je huisarts als je wietolie tegen ADHD wil gebruiken. Zeker als je ook nog andere medicatie neemt.

Wietolie tegen ADHD op doktersrecept

In principe is THC-olie voor ADHD in Nederland alleen op doktersrecept legaal verkrijgbaar. Dit komt omdat wietolie door de hoge concentratie aan THC als harddrugs wordt gezien. Met een doktersrecept kun je wietolie bij de apotheek kopen

THC-olie bij ADHD kopen

Heb je geen doktersrecept maar wil je wel graag ervaren of THC-olie je ADHD-klachten kan verminderen? Het gebruik van wietolie valt onder het gedoogbeleid. Wij werken nauw samen met bevlogen particulieren die thuis zelf hoogwaardige wietolie produceren. We brengen je graag in contact met ons netwerk. Vul ons aanvraagformulier in voor veilige, 100% biologische wietolie die wordt geproduceerd om de juiste redenen.

THC olie via medicinale-cannabis.nl bestellen

De thuismakers uit ons netwerk willen anderen graag helpen met medicinale cannabis, zoals wietolie met THC. Dit doen zij niet om er rijk van te worden, dus daarom betaal je bij hen altijd een redelijke vergoeding. Om je gewenste producten te bestellen, vul je op de site van medicinale-cannabis.nl het aanvraagformulier in. Deze wordt vervolgens door ons verstuurd aan één van de thuismakers uit ons netwerk. Hij of zij reageert dan meestal al binnen een dag op jouw bestelling en anders zeker de volgende dag.